L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 881
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES:
35.855

divendres, 28 de juliol de 2017

El jaciment de Bolomor gaudirà d’un aula a l’aire lliure i d’un aparcament


 

L’Ajuntament de Tavernes executa des de fa unes setmanes les obres de l’aparcament, tant per a turismes com per a autobusos, i de l’aula a l’aire lliure que servirà per a rebre els visitants i realitzar els taller didàctic de talla lítica amb sílex i de foc prehistòric de la cova del Bolomor. 
Tot amb l’objectiu de què la visita a la cova siga el més accessible possible a tots els visitants i a realitzar els tallers didàctics en un entorn natural als peus del jaciment i que permeta, salvant les distàncies cronològiques, contextualitzar les activitats en els paratges de la Valldigna, i sobre tot en eixa microreserva natural que és el barranc de Bolomor. 

Les obres realitzades han estat treballs d’adequació dels terrenys que s’han adquirit per part del Consistori, en l’entorn del jaciment, en el camí de l’Ombria. En total, es disposaran en un futur de 1.800 metres perquè els visitants de la cova puguen deixar els vehicles.

A més, s’hi ha instal·lat mobiliari urbà que servirà d’aula a l’aire lliure, i tal com avancen les obres, la instal·lació d’una pèrgola, la creació d’una zona recreativa i d’una zona per a aparcar bicicletes, amb tanques de fusta i papereres, seran al·licients que millorarà en el futur els serveis que es donaran als visitants. 
Aquestes obres són la primera fase del que es vol siga el futur Centre d’Interpretació de la cova del Bolomor, un edifici que podrà disposar de zona museística, aules i espais per a xerrades i conferencies. 
Es un projecte ambiciós el que vol engegar el govern de Compromís, amb una previsió temporal sobre una dècada, i que s’haura d’anar executant segons les disponibilitats econòmiques. Recordem que des de fa uns anys, i com esmena als pressupostos de l’Estat, Compromís li demanat al govern de Rajoy la subvenció de 500.000 euros que fins ara han estat negat amb el vot negatiu dels diputats del PP. 
Les actuals obres estan contemplades en el conveni signat entre la Diputació de València i l’Ajuntament per iniciar el projecte, que ha permés rebre una subvenció del Patronat Provincial de Turisme de València de 125.000 euros. Amb els diners d’aquesta subvenció es plasma el primer benefici de la visita conjunta efectuada per Ajuntament i Diputació fa ara un any al jaciment d’Atapuerca per estudiar-hi les instal·lacions burgaleses.

Noticia redactada a partir de la noticia base del web municipal. Ampliació i fotos nostres