L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.701
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 64.274

dimarts, 11 de juliol de 2017

Demà dimecres és el Dia de la Sang i s'inicia el Festival Sete Sois Sete Luas al Clot de la Font


Demà dimecres, 12 de juliol, la Valldigna i Tavernes celebra la festivitat del Dia de la Sang, també coneguda com el Dia del Clot de la Font, una festa local vinguda a menys però que encara té els suficients atractius per als vallers que acudiran de vesprada majorment al porrat.
 
I coincidint amb la boqueta nit, el porrat obrirà la programació festiva del Festival Sete Sois Sete Luas amb l'espectacle del valencià Josep Aparició, APA, titulat "Flamencianes". 
 
I que és "Flamencianes" s'estareu preguntant? Doncs és un espectacle innovador i fresc en què podem trobar la fusió de dues formes de cant tan paregudes com el flamenc i la música tradicional valenciana. En aquest treball s'aprofundeix en la diversitat de melismes, patrons i formes, ja que "Flamencianes" beu, com hem dit anteriorment, de dos estils que són cosins germans. 
 
Moltes lletres dels temes interpretats són poemes de poetes valencians i catalans com ara: Vicent Andrés Estellés, Carles Cano, Eduard Marco i Lleonard del Rio però d'altres naixen de l'imaginari del versador Josemi Sánchez o d'autors com Ovidi Montllor, Paco Muñoz, Sergio Cifuentes, Trini Carballo o Maribel Crespo. 
 
Per tant, en aquest últim i versàtil espectacle de Josep Aparicio Apa hi podem trobar cants per buleries, fandangos, tangos, boleros, cants de batre i un bellíssim cant d'estil valencià. Tot açò acompanyat per una potent i sofisticada formació instrumental composta per Ricardo Esteve, Eduard Navarro, Jesús Gimeno i Lucho Aguilar, figures essencials de l'actual panorama musical valencià.