L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 17 de juliol del 2017

L’Ajuntament ofereix les mateixes condicions a tots els propietaris de terrenys per a aparcaments en la platja. El propietari és lliure d’acceptar o no, o llogar la terra a un altre.





Hem llegit a les xarxes socials que ACEPLAT ha fet les gestions per obrir l'aparcament “de la Barraca Paellera”. Es diu així encara que els terrenys tenen propietaris diferents, fins i tot també es diferent l’amo del trosset de terra per on s’hi entrava.

Alguns establiments prop a l’aparcament han agraït a l’associació ACEPLAT  les gestions i a l’Ajuntament li dediquen crítiques per estar incapaços de gestionar eficientment un espai que cal a residents, turistes i comerços.   

No serem nosaltres qui els esmenem les valoracions polítiques de la gestió de l’Ajuntament, però al pa pa i al vi vi: actualment hi ha 39.000 metres quadrats d’aparcament municipal en la platja, més aparcaments que mai.  Els dos darrers anys eixe Ajuntament, que segons ells, no sap gestionar eficaçment, ha ampliat en 10.000 metres més (12 fanecades) els aparcaments en la platja.

Com deia fa unes setmanes Las Provincias som una de les platges valencianes amb més superfície municipal d’aparcament. Ara, igual tots no estan en el punt on a algú li interessa,  però això són figues d’un altre paner.  Sempre no plou a gust de tots.

Ens agrada informar i  direm que l’aparcament “Barraca Paellera” ha estat obert durant anys, i ben cuidat i il·luminat per l’Ajuntament. Per cert, la il·luminació va ser retirada fa uns mesos quan la propietat es va negar a cedir-lo enguany.

I si no és aparcament municipal, com es va explicar en el plenari passat, no és per falta de voluntat de l’Ajuntament sinó perquè la propietat no ha volgut acceptar les condicions municipals oferits a tots els propietaris  i volien més lloguer.

Eixe plenari  va explicar que  l’Ajuntament negocia la cessió del terreny a canvi de l’IBI i de fer tasques de neteja  i manteniment.  Enguany, amb l’abaixada de l’IBI, algun propietari no va voler acceptar les condicions de sempre i  va demanar un lloguer. I les negociacions no van arribar a bon port.  

Si ara, ACEPLAT, o qui siga, volia un aparcament prop d'alguns establiments i els han oferit els diners que demanaven, doncs molt bé.  La nostra societat es regeix per l’oferta i la demanda, i l’oferta de l’Ajuntament no feia distincions, era igual per a tots. No veiem per cap lloc això de la mala gestió per no voler fer eixes distincions.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira que ania gent que vol possar lios i manipular les coses. Si alguns propietarist de locals o restaurants volen pagar en el seu dret estan. El ayuntament fa be i que tots siguen igual. Ara supong que adecuaran be es aparacaments per evitar alguna anomalia.

Anònim ha dit...

Està clar que el propietari pot fer el que vulga. Però ara que no critique l'Ajuntament després de no voler acceptar les condicions municipals.

Anònim ha dit...

Si el PSPV formara part del govern ara eixa terra seria un parking i si el PP fora govern a Aceplat tot li vindria bé.

Anònim ha dit...

Nomes vull dir que els empresaris d'Aceplat van callar la boca quan el PP es va menjar 100 places d'aparcament en l'obra de l'Avenida. Ara perque parlen?

Anònim ha dit...

Que trist que uns i altres continuen fent les coses per motivacions personals i polítiques i no de seny i d'interés general...
Que té que vore Aceplat i el PP si el pàrking sería per a tot el poble?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Eixa pregunta li l'haurà vosté de fer a la gent d'Aceplat que va qüestionar i criticar l'Ajuntament quan va ser el propietari qui no va voler cedir el terreny. I quan a les motivacions polítiques pregunte vosté a qui ha fet eixes manifestacions.

Pensem que està ben clar, no? Les condicions són les mateixes que hi ha hagut sempre en els terrenys particular i són igual per a tots.

¿Que l'any passat l'IBI estava sobre els 400 euros fanecada i enguany està sobre els 40 euros i els propietaris veuen més guany si ho lloguen a uns establiments? És decisió seua.

Per la nostra banda només afegir que la pèrdua dels 1000 metres d'aparcament public al costat de la Barraca Paellera ( que no és de la Barraca Paellera)han estat compensats per l'ampliació al Sector 6 amb vora 6000 metres i l’ampliació del de Tres Creus amb 700 metres més. O siga, s'ha incrementat 5.700 metres mes que, com vosté diu, es municipal i per a tot el poble.

Anònim ha dit...

Sembla ser que aquí el PA no es PA y el VI no es tan VI, perque els propietraris mai han cobrat 400€ del lloguer lúnic que han fet ha estat no pagar 250€ de l'IBI d'aquesta propietat, ara l'IBI val 24€ i al propietari haver de donsrse d'alta en llicència fiscal i baixa en el mateix any, fer un rebut al ajuntament de 24€ retenir IVA i RPF fer la declaracio a His enda,li costa d'assessoria fiscal 100€ de la butxaca, si algún propietari dels que critiquen està disposat llogar un terreny o un apartament o consevol altra propietat i pagar 100€ de la seva butxaca que em diga que jo l'hi llogue. Y tot el que dic és una veritat com una casa ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

La Cotorra de la Vall ha dit...

El PA és Pa i el VI és Vi, valencià i reserva.

Nosaltres mai no hem dit que els propietaris hagen cobrat 400 euros del lloguer, nosaltres hem dit i ben explicat que l'Ajuntament es feia càrrec de l'IBI, i que estava pels 400 euros la fanecada i que després de la rebaixa d'enguany a terres pendents d'urbanitzar, això podia estar sobre els 40 euros.

I això no ens ho hem tret de la màniga, sinó que es va dir ben clar en el plenari passat. Mira la gravació del plenari en youtube o ací en la Cotorra que també està.

I efectivament el que vosté diu del procediment administratiu també es va explicar en el plenari. I alguns propietaris van dir que pagarien ells l'IBI per no tindre problemes, però que l'Ajuntament els fera tota la tasca de neteja, manteniment i atenció de les parcel·les.

Ara eixos problemes de rebuts, gestió... suposem que també els tindrà un propietari que llogue la terra i la cobre.