L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 29 de juliol del 2017

El PP vol que l’Ajuntament es bote la llei aprovada pel govern del seu partit a Madrid




 “És una nota esperpèntica la del PP, on demostren el desconeixement total que tenen de la legislació vigent. Més en concret de la vigent Llei d’Hidrocarburs 11/2013 aprovada pel govern de Madrid del seu partit” ha manifestat el regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, davant  les acusacions que el govern de Compromís no ha modificat el PGOU i no ha evitat la instal·lació de gasolineres.

El regidor de Compromís ha afirmat que “la portaveu del PP sap perfectament que no és legal fer una modificació del PGOU amb l’objectiu d’excloure només la instal·lació de gasolineres. La Llei d’Hidrocarburs, aprovada pel PP, ho impedeix i està vigent. Eixa llei equipara les gasoliners a simples comerços, és a dir, tenen el mateix tractament com una sabateria o una tenda qualsevol”.

Llacer ha assenyalat que hi ha “una demostrada mala fe de la seua portaveu i unes ganes de confondre els veïns. La seua portaveu només vol aprofitar el rebuig que els veïns tenen contra la gasolinera, i  posar-los en contra de l’Ajuntament amb acusacions falses”

El regidor remarca quan lamentable és que els regidors populars vagen a les comissions i els plenaris “a calfar la cadira” perquè els tècnics municipals, segons confirmava, “els han  explicat moltes vegades que la seua proposta  es inviable jurídicament,  però no escolten ni tenen cap interés en assabentar-se” 

 Josep Llácer considera que hi ha uns fets innegables i demostrables, que el govern de Compromís ha fet tot el possible per evitar la instal·lació d’una gasolinera en l’Avinguda de Germanies. De fet fins ara l’ha paralitzada. “Això tot el món ho sap, excepte la seua portaveu que només buscar revifar la polèmica i així crear malestar i confusió entre els veïns de Tavernes”.

El responsable de l’urbanisme de Tavernes ha llançat un missatge de tranquil·litat als veïns: “Hem fet i farem tot el possible, dins de la legalitat vigent, per evitar-ne la instal·lació en el casc urbà, a tocar dels habitatges.  Tenim també el recolzament dels tècnics de Carreteres  de la Generalitat, que ja han informat desfavorablement de la instal·lació”.

L'alcalde informa als veïns

L'alcalde denunciat per l'empresa per defensar els veïns de Tavernes


La nota de premsa del PP, és com a mínim molt sorprenent,  perquè  conta una realitat molt diferent a la que tots coneixem i vam viure a Tavernes fa més d’un any.

Els fets són que l’Ajuntament no va donar llicència en base a l’informe negatiu de Carreteres de la Generalitat, entitat que va desaconsellar la instal·lació en l’Avinguda de Germanies   per la  gran densitat de trànsit que suporta la comarcal CV-50 i per l’increment de perillositat que suposen els entrades i eixides de la gasolinera.

La reacció de l’empresa davant la postura de l'alcalde, Jordi Joan, no va ser altra que interposar una  denúncia, encara no resolta, davant la fiscalia per un suposat delicte de prevaricació derivat de la defensa dels interessos del veïnat de Tavernes.

Notícia basada en les manifestacions de Josep Llácer a Valldigna Ràdio

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo que a dit llacer esta molt clar, els peperos = igual a lios, manipulació i mentires. Es lo únic que saben fer i no dir rés en benefici de la ciudadanía.

Anònim ha dit...

En Oliva si que van a prohibir segons el Levante-EMV

La Cotorra de la Vall ha dit...

Una cosa és la noticia periodística i altre la realitat del que passarà.
A Oliva van a iniciar els tràmits per a intentar fer una modificació del PGOU que no deixe instal·lar dins de zones d'habitatges.
Eixa modificació una vegada aprovada pel plenari, i suposem que serà amb informe en contra d'urbanisme perquè els equipaments terciaris estan marcats per llei en zones urbanes (i son zones urbanes el poble i les insdustrials). Una gasolinera segons es va dir, amb la nova llei d'Hidrocarburs aprovada pel senyor Rajoy i el seu govern, és equipament terciari, com si fora un comerç qualsevol, i no pots prohibir en el PGOU una instal·lació en zona urbana reconeguda en llei superior que pot instal·lar-se si compleix els requisits legals.
Per tant quan el plenari ho aprove, anirà a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, i si de cas ho aprovara, suposem que igual Delegació de Govern ho impugnarà i anirà al jutjat per il·legal.

Tot això, més o menys, és el que s'ha dit en tots aquest temps tocant a Tavernes, i pels tècnics jurídics municipals, si nosaltres des de fa un anys no ho hem entés malament.

Per això, la instal·lació de la gasolinera, amb els tràmits fets i complint tots els requisits no es podia parar com a comerç expendedor de combustible (no és una refineria) i ha sigut un informe extern, el de Carreteres qui ha posat impediment per seguretat del trànsit i demés. Això està recorregut al jutjat. Vorem que passa.

Esperem haver aclarit el tema.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Oblidavem:
Ja hi ha algun pronunciament dels tribunals superiors en eixe aspecte. L'Ajuntament no pot prohibir en el PGOU, perquè sí, uns establiments comercials que no li interessen en zona urbana (poble i industries).