L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 31 de juliol del 2017

El PP demana una actuació en el llac de la Goleta ja anunciada pel govern de Compromís.




El govern de Compromís va informar en el passat plenari del projecte de neteja del fons del llac de la Goleta mitjançant l’ús d’unes barques especials, que segons després vam preguntar serien les mateixes que van servir per netejar el Caixer Riuet, i que són les que serveixen per dragar l’Albufera.

Aquesta mesura, tal com Compromís va informar en el passat plenari, s’ha de fer conjuntament amb els projectes de millora del sistema de bufadors dels llac perquè són sistemes compatibles.

Després de l’anunci d’aquest projecte de draga del fons en el plenari passat, ens hem quedat sorpresos de vore com avui el diari Levante-EMV publica una nota del PP que “pide se limpie el lecho del lago de la Goleta de la playa”. Demana una cosa que s’ha anunciat? Afany de protagonisme? O ganes d'apropiar-se del treball del govern? O no s'assabenten del que es parla en els plenaris? Ací vorem de tot.

Tal com podeu vore i escoltar en el vídeo, la informació d’aquesta pròxima draga del fons del llac està ja decidida pel govern, i inclús s’havia aprovat en junta de portaveus donada la comptabilitat amb una millora en els bufador. 





Un tanc de tempesta

Segons s’ha dit moltes vegades, i més dins de totes les explicacions fetes arran del projecte de naturalització del llac iniciat l’any passat, el llac de la Goleta és un llac (tanc) de tempesta que arreplega les aigües pluvials de la zona.

I que vol dir això? Que quan plou, tota la terra, arena, restes de greix de cotxes, contaminació atmosfèrica,  papers i demés brutícia que hi ha en els carrers que estan al voltant del llac, va a parar dins del vas, augmentant el fang del fons.

Per tal de minvar aquests abocaments perjudicials al llac, el govern de Compromís ha dedicat 30.000 euros en la construcció d’un sistema de filtres que eviten l’entrada al llac de tota aquesta brutícia que arrossega l’aigua de pluja. Ací ho vam informar i també l’Ajuntament va emetre la seua nota de premsa oficial. (vore fotografies dels sistemes de filtratge). També ha dedicat uns altres 12.000 euros per als bufadors.

Els sistemes de filtratge recentment construïts

Evitar aquesta acumulació de brutícia,  va ser també un dels objectius pels quals l’any passat es van retirar les oques del llac. Els estudis del projecte de naturalització assenyalaven que eren causa  de una càrrega molt considerable de matèria orgànica que s’acumulava al fons del llac.

Per tant, el projecte de la neteja del fons usant una draga per fer aflorar l’aigua del subsòl, és un complement al sistema de millora i manteniment de les aigües del llac actual i com va informar el govern de Compromís es durà a cap pròximament. 

L’ultima actuació de draga en el 2005

L’ultima actuació de  neteja del fons del llac va tindre lloc en maig del 2005. El PP en 16 anys de govern només va actuar una única vegada en la millora del llac, i ho va amb una draga i mai va fer cap altra actuació complementària per mantindré la qualitat de l’aigua.
 
Vista del llac abans de l'actuació del 2005
 Fins i tot eixa actuació, va ser motiu d’una denuncia del Seprona i de crítiques pels grups ecologistes per inadequada en ser un atemptat al sistema ecològic del llac, perquè va eliminar tota la flora natural (bova i senill majorment) que hi havia enmig del llac en forma de grans mates vegetals (com es veu en la fotografia d’abans de l’actuació) i que servien de filtre natural i millora de l’aigua a més de refugi  i nidificació d’una gran massa de fauna autòctona (polles, fotxes, anecs, i fins i tot d’algun exemplar de gall de canyar (que va ser vist durant dos anys seguits).

Tots van desaparèixer després de construir  l’illeta del mig en pedra, que només va servir perquè una colònia d’oques s’hi instal·lés, amb la qual cosa ja es va impedir la recuperació de l’antiga fauna.

Anteriorment, i si no estem mal informats, el govern d’EU va dragar també dues vegades el llac.

El govern de Compromís  ha dedicat  els seus esforços a la recerca de la regeneració natural de l’aigua mitjançant el projecte de naturalització, ajudat dels bufadors per oxigenar l’aigua. El fets dels abocaments dels pluvials i la brutícia que arrossega, com hem dit, obliga pel que s’ha comprovat a actuacions complementaries de draga anunciades  perquè aflore l’aigua de la capa freàtica, molt pròxima, en estar el llac al costat de la mar. 

Noticia d'elaboració pròpia

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Eu vec i no meu crec. Com poden ser tan irresponsables.

Anònim ha dit...

Perquè s'entrenen

Anònim ha dit...

A vore si arreglen ja el llac.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho hem explicat i sembla no ho has llegit: el llac és un arreplegador d'aigües de pluja, i es fa tot el que es pot per evitar les entrades de les brutícies quan plou, per un costat, i naturalitzar l'aigua per l'altre.
Sense oblidar que s'ha dit mil vegades que no es llance menjar i no hi ha ningú que faça cas. I tot això és càrrega orgànica i diposit en el fons que fa fent sola.