L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 30 d’abril del 2012

Milers de persones es manifestaren ahir en defensa de l'Estat del Benestar amb el lema 'Amb la sanitat, l'educació i els serveis públics no es juga'.




La marxa s'emmarcava en la convocatòria simultània realitzada per la Plataforma social en defensa de l'Estat del Benestar en més de 50 ciutats espanyoles i ha congregat, segons fonts sindicals, a 40.000 persones a València, 20.000 a Alacant i 4.000 a Castelló.

A València, la marxa més multitudinària del País Valencià hi havia els secretaris generals d'UGT-PV, Conrado Hernández, i de CCOO-PV, Paco Molina, així com la portaveu de la Plataforma Social en Defensa de l'Estat del Benestar, Remei Santacatalina.

Alguns dels presents portaven cartells en què podia llegir “majories, però mentint”, “si els deixem, ens faran pagar l'aire que respirem” o “sense sanitat, sense educació, sense treball i sense vergonya”, i proclamaven cants ja tradicionals com “no hi ha pa per tant xoriço".

LES TERRES VALENCIANES  "UN BANC DE PROVES"

El secretari general d'UGT-PV, Conrado Hernández, ha criticat que el País Valencià siga "un banc de proves de les retallades en sanitat, educació i d'altres matèries" i s'ha mostrat convençut que en la mesura que "la societat seguesca pressionant al govern aquest haurà de canviar d'opinió". Per això, ha animat a "cridar molt fort que estem en contra de les retallades que estan plantejant" mentre assegurava que el  Partit Popular està aprofitant la crisi per "retallar uns drets que ens han costat d'aconseguir 30 anys ".

El secretari general de CCOO-PV, Paco Molina, ha criticat durament l'extensió de la gestió privada de la sanitat a la Comunitat, una mesura que ha qualificat de "tremendament destructiva" i "bestial", i ha retret al president de la Generalitat , Alberto Fabra, del PP, que està "tardant a explicar" amb detall "com i de quina manera s'estalvien 400.000.000 amb la mesura". "No es poden fer anuncis terrorífics i demolidors i no explicar res", ha insistit Molina, que ha demanat al cap del Consell que "no prenga per bojos ni per ignorants al conjunt de la ciutadania”.

MOBILITZACIONS A ALACANT I CASTELLÓ

Així mateix, a Alacant han eixit al carrer 20.000 persones, segons els sindicats, tot i que la Policia Local ha rebaixat aquesta xifra fins a les 8.000. A Castelló, les centrals sindicals calculen que han secundat la convocatòria prop de 4.000 persones i s'han mostrat "satisfets" amb la resposta ciutadana.

Segons Europa Press
-

3 comentaris:

ximo altur ha dit...

A MES DE LES MANIFESTACIONS ALS CARRERS DE LES CIUTATS I POBLES, CALDRIA QUE A LA MUNTANYA, LA TRADICIÓ SENDERISTA A TAVERNES PER A PUJAR EL 1 DE MAIG, ES FUSIONARA AMB LA REIVINDICACIÓ EN CONTRA DE LES RETALLADES SOCIALS, DEL GOVERN DEL PP.

Enrique Estruch ha dit...

No es deu de mesclar una cosa amb l'atra, doncs a la muntanya pujen gent de totes les iodeologíes, i totes son respetables dins d'uns caus.

Ara cadascú es lliure de portar una samarreta tipo les de la xicota esta de Compromís....

Robinjut ha dit...

L'1 de maig, és primer que res el dia del treball i com a tal dia de reivindicació del món obrer. Si pujes a la muntanya, fas una manifestació, t'en vas de paella o celebres el dia de la mare, sempre es bon lloc i moment de reivindicar els drets dels treballadors.
Algun amic ens contava pels blogs el motiu de la creació de la pujada a les creus: per diluir la flama reivindicativa i reconduirla a una jornada d'esbarjo i religiosa.
Enrique, en este cas li done la raó a Ximo per davant que tú, i això que a muntanyer no li guanya ningú, però tampoc oblida el que es reivindica eixe dia, que tanta suor, anys i sang ens ha costat i ara, els financers i els seus amics polítics ens volen llevar tot d'una.