L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 27 d’abril del 2012

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha presentat la manifestació de demà dissabte 28 d’abril







Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha presentat la manifestació que el proper dissabte 28 d’abril a partir de les 18 h. recorrerà els carrers de València i que enguany compta amb la particularitat que són els col·lectius de joves estudiants els qui la convoquen.

Els eixos de la convocatòria de dissabte:

-Primer, el fet que ACPV ha donat enguany el protagonisme als joves: són les organitzacions d’estudiants les que convoquen enguany la manifestació. La decisió d’ACPV és un reconeixement al paper dels joves com a protagonistes a les recents mobilitzacions que han tingut lloc en València, i una expressió d’aposta pel futur.

-Segon, l’afirmació de la identitat dels valencians i de la llengua i cultura pròpies, en el marc de la celebració enguany de l’”Any Fuster” (amb motiu del 50é aniversari de la publicació de “Nosaltres, els valencians”). Afirmació de la identitat i la llengua que ACPV impulsa des del treball en xarxa, en positiu i en col·laboració amb els sindicats i les entitats culturals. A més, enguany, la manifestació comptarà amb la presència d’una representació balear, en solidaritat amb la seua lluita en defensa de la llengua i la identitat.

-Tercer, l’aposta per un model de societat de benestar i pels drets socials, davant les polítiques que aprofiten el context de crisi per a qüestionar aquest model.

ACPV ha instat al Govern Valencià a passar de les paraules als fets particularment en l’àmbit de la llengua i la cultura, davant l’evidència de la continuïtat que es manté en aquelles polítiques més regressives. El secretari d’ACPV ha posat com a exemple el manteniment de la censura de TV3, el projecte el Decret de Plurilingüisme, el desmantellament dels Serveis Municipals de Normalització Lingüística o la greu situació que pateix Canal 9, entre molts altres.

Els representants dels estudiants han volgut denunciar la repressió patida per les mobilitzacions dels joves -exemplificada pels alumnes de l’IES Lluís Vives-, la mercantilització de l'educació pública i les nefastes conseqüències de les retallades en la qualitat de l’ensenyament. " Si ataquen l'educació, ataquen els joves, i si ho fan, no creix el país!". Dins del discurs generals dels representants estudiantils també ha estat fortament present la demanda de la unitat de la llengua i la reivindicació de la identitat de la diada del 25 d’Abril.

La manifestació en commemoració del 25 d’abril tindrà lloc el proper 28 d’abril a les 18h des de la Plaça Sant Agustí. Tot seguit, a partir de les 21h, es donarà pas a un concert a l’Auditori Municipal de Burjassot amb La Gossa Sorda com a cap de cartell. 
 
- Remés per ACPV
-