L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 2 d’abril del 2012

I vosté que n'opina: ¿S’estan matant mosques a canonades?


El portaveu del PP llargava la frase en el plenari “això és matar mosques a canonades” com a resum del seu posicionament front al Pla d’Ajust. Una postura que sembla normal i lógica, així com tambe el seu vot i el del seu partit en contra: No oblidem que acceptar el Pla d’Ajust, l'estar d’acord amb la seua necessitat i haver votat afirmativament hauria sigut reconéixer allò que és indubtable per a tots menys per al PP: que ells han deixat arruïnat l’Ajuntament de Tavernes. 
I indubtable és que el PP ha deixat arruïnat Tavernes. I  no ho diu el govern d’ara, ni els proveïdors que no cobren sino que, any darrere any i des d’en fa molts, ho diu la liquidació dels pressupostos i els informes de la Intervenció. I coneixien la situación i per això van fer plans de Sanejament de la Hisenda Municipal encara que mai no els van complir. Ans al contrari, no complien els plans de sanejament i cada any que passava els números rojos eres més i més grossos fins arribar, el 2010, a -4 milions, o siga, a gastar-se 4 milions més del que havien ingressat. 

I no ho oblideu: això són números de la Intervenció Municipal, no del govern de Jordi Joan. Voldríem saber que diuen “els joves” regidors del PP davant eixos números de la Intervenció, sobre tot els que en saben “de números” pels seus estudis.  

Hem de fer aquesta introducció per comprendre bé el que anem a explicar, perquè sembla que la gent s’està quedant en allò que vol el PP: que s’han de pagar 2’7 milions a proveïdors. I au! Tot solucionat. I no és això. El Pla d’Ajust NO ÉS NOMES per a pagar eixos 2.700.000 euros.

La primera cosa que cal saber és que el Pla d’Ajust és un pla a llarg termini, a 10 anys per:

1. Pagar eixos 2.700.000 € + 900.000 € d’interessos, cobrats al 5%.

2. Reduir l’endeutament en els bancs: 16 milions que ja devíem + ara 2’4 milions de l’aparcament + 2’7 milions dels proveïdors.  A falta de la concreció en pressupostos , es calcula un pagament anual sobre els 2 milions d’euros per amortització de capital + interessos

3.Reduir el remanent negatiu de tresoreria. Tal com s’ha dit hi ha un remanent negatiu de 4 milions

4.Acurtar el termini de pagament de les factures. No hem d’oblidar que hi ha 6’4 milions de factures pendent de pagament i el Pla Montoro de l’Estat només n’accepta les 2’7 que ja hem dit.  Però s’han de buscar mitjans i mecanismes per a pagar eixoss altres 3’7 milions de factures pendents.

I el que és més important: el Pla d’Ajust vol aconseguir que l’estalvi net dels propers pressupostos siga positiu. Això vol dir aconseguir que els pròxims pressupostos siguen capaços de fer front les despeses corrents amb els ingressos. I això fins ara el PP no ho havia aconseguit: d’ací eixe remanent negatiu de 4 milions.

Així i tot, les mesures contemplades en el Pla d’Ajust fan preveure que l’estalvi net de l’Ajuntament només podrá començar a ser positiu a partir del 2014. O siga, ens espera una legislatura on el govern sembla ser haurà de dedicar-se a sanejar econòmicament l’Ajuntament.

De tot això i dels objectius del Pla d’Ajsut, ni el PP ni les publicacions afins, en parlen  ni en comenten. No els interessa perquè és airejar quan malament ho ha fet el PP. I fen-li el cor diuen que no cal tant de Pla d’Ajust per a pagar 2’7 milions a proveïdors. Hauran de menjar rabos de pansa per fer memòria i recordar que eixos 2’7 milions son un mínim perquè també existeix un deute de 16 milions amb els bancs;  eixos 3’7 milions més en factures; els 2’4 milions que haurem de pagar tots els veïns gracies a la seua gestió de l’aparcament. I encara ens queda la piscina, que ja vorem. O siga, sobre els 24 milions a sanejar. 

I ja que estem i perquè va eixir en el plenari: el portaveu Manolo Vidal va insinuar reduir els càrrecs de confiança de l’equip de govern. Al gabinet d’Alcaldia hi ha 1 persona a jornada completa  i una persona al 50% de jornada. O siga 1’5 persones. 

Ell ha sigut alcalde i per tant sabrà si 1’5 persones és molt o poc per a un ajuntament com Tavernes. Ara, només cal recordar que ell sempre que podia afegia becaris al gabinet d’Alcaldia per reforçar-ne la tasca. El que si tenim curiosita tés per saber si pensa també proposar-les en altres administracions i així demanarà, per exemple, reduir els carrecs de confiança o assessors de la Diputació.
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Estos sempre fan igual quan ix un tema dels forts, en comptes de baixar la cara i morir-se de vergonya, envien a tots els vociferadors de bar, per a que conten les mitges veritats ben manipuladetes per a enganyar a la gent. No tenen vergonya ni la coneixen, no sé com la gent se'ls creu, han arruïnat el poble i encara se'n volen eixir "de rositas".

Anònim ha dit...

Cada mosca del PP pesa una arrova

Robinjut ha dit...

L'important de ara no és si ha estat culpa del PP o no. Jordi també feu declaracions dient que no voldria quedar com roin i els que provocaren el deute com a bons.
Els del PP coninuaran votant-los i en política ja se sap que la responsabilitat de les desfetes mai les asumeix ningú. No recordeu quan ereu oposició i per al PP com si no existireu? Deixeu estar a Manolo, que ell ja està bé a la Dipu. Estes lluites no porten enlloc, i aço no deuria de ser política, al final sembla un Salsarosa.
Ara cal apetxugar amb el que hi ha, i que les retallades siguen en coses supèrflues i no prioritàries. El demés a repartir entre tots i a donar eixemple els polítics, que sempre ens apreten mitja corretja als ciutadans i ells un foradet.

Anònim ha dit...

Perquè no es poden rebaixar els carrecs de confiança? Quan regidors cobre sous de l'Ajuntament? No hi han técnics, o sols els polítics son capaços de dur endavant la gestió? Perqué la major part de les retallades van al capítol 1 del Pressupost? La cotorra de la Vall podría informa de forma objectiva?

La Cotorra de la Vall ha dit...

El rebaixar o augmentar el nombre de càrrecs de confiança, igual que rebaixar o augmentar la plantilla és una decisió política, pero sempre n'hi hagut en l'Ajuntament.

Regidors que cobren sous de l'Ajuntament:
L'alcalde, LLacer, Vanesa i Karina mig sou. Pilar Altur un sou. En total 3 sous.
Passada legislatura: L'alcalde i Amparo Espi un sou; Lluisa Mifsud i Ribis 0'65 sous. En total 3'30 sous.
Més sous i damunt eren mes cars que el cobren a l'actual legislatura.

La major part de les retallades van al capitol 1 perquè és el capitol 1 el que més despeses genera: vora el 50 % del total.

La Cotorra de la Vall informa de forma objectiva. Ni ens inventem les dades ni ens traguem res de la màniga.

Anònim ha dit...

Si, estan matant mosques a canonades.

Volen deixar a les families, associacions i ONG's del poble sense recursos.

No fa falta un ajust tan dur.

Anònim ha dit...

Les ONGs, entitats i associacions ja fa temps que haurien de tindre clar que han de ser autosuficients en els seus recursos i no estar pendents del que dóna "Papa Ajuntament".

I jo també crec que no feia falta un ajust tan dur. De fet hi ha mols pobles no es fa eixe ajust. Ara allí no tenien com a gestors ibalafiadors els que aci hem tingut els darrers anys.
Dóna-li la culpa a qui ens ha portat a esta situació, no a qui ens vol traure d'ella.