L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 d’abril del 2012

ARTICLE D'OPINIO: Qué és la política i perquè dedicar-se a ella.

Anem a la inestimable ajuda de la wikipedia :

La política, del griego πολιτικος (pronunciación figurada: politikós, «ciudadano», «civil», «relativo al ordenamiento de la ciudad»), es el proceso por el cual el uso de la fuerza coercitiva es legitimado. Éste se orienta ideológicamente hacia la toma de decisiones para la consecución de los objetivos de un grupo en asuntos públicos. Quienes desempeñan actividades profesionales a cargo del Estado o se presentan a elecciones se denominan políticos

Es dir, i en paraules clares i planes, es la utilitzaciò d'un poder conferit per a pendre decisions para la consecuencia de objectius comuns, i , polítics,  son les persones elegides per això.

En principi, estos objectius comuns deuríen de ser per al benefici del be comú, i no per al de una persona,  grup o grups llimitats, com podríen se els casos de corrupció o quant el interés d'un grup de persones amb una mateixa ideología es posa per davant d'eixe bé comú.

I a que be tot açò, es preguntara vosté, estimat lector a que ve açó :. Doncs ve a que, després d'un dia, el de ahir, plé de frustació al tindre que abandonar després d'haver ttreballat per ell de bó,  un partit per defendre els interesos comuns per davant del interés polític d' eixe grup (si vosté no ens va seguir ahir, mires els articles "El senyor Estruch ja no representa a ningú" i el de l' explicació del perqué, els trovarà apretant "Entradas más antiguas·"), hui em senc aliviat, lliure , perque endavant podré fer i opinar el que en done la gana sense tindre que vore els llimits que establix eixe grup : encraa que, el fer-ho, es el que m'ha portat a tindre que eixir-me del mateix.

Això no vol dir que deixe de costat la políticaque per a mi es ajudar en el que puga i desde de la meua experiéncia, a la societat i més concret al meu poble, per el que que he tornat després de 8 anys allunyat d'ella a la política activa,  davant la siuació crítica que viu el país y el poble de Tavernes en concret, i amb el fi de deixar als meus fills algo millor que lo hi ha ara, eu porte en la sang, no eu puc evitar.

Però, encara que no es pot dir mai d'aquesta aigua no beuré, la meua idea es fer-ho desde institucions locals  o en l'actuació d'aquestes a eixe nivell, que sols busquen el bé local i de pas el general : associacions cíviques, grups polítics locals independents, o, perquè no, inclús com a independent dins de la lista d'un partit estatal, en la qual vajen persones de la meua estima i confiança,  però amb el compormís de la independecia per la que hem presentaré si be el cas, res de afiliacions ni ordres de partit.

Reiteràdament he dit que estaba en marxa un procés per a presentar algo diferent al poble les properes eleccions locals, ara posaré encara si cap més forces per a que això es convertixca en una realitat. 
Però serem molt selectius en qui entra a colaborar en eixa alternativa : sempre persones que posen per davant de tot, els interessos del poble i per davan dde les ideologíes i els partits, les persones.

Temps al temps, tenim 3 i un poc anys per davant.

Signat, Enrique Estruch i Ferrando.
-

12 comentaris:

Robinjut ha dit...

Quina gràcia! Els partits polítics, apel·lant a l'ordre intern, fan fora un dels pocs polítics que , encertadament o no, dígué sempre el que pensava i sempre pensava en el bé del seu poble.
I tots els que sobren als demés partits (inclosos en els que no governen o no tenen representació) permaneixen gestionant els nostres recursos o intentant-ho.
Així d'injusta és la vida. I de ingrata la política.
Ànim i a per ells, sr. Estruch, des de dins o fora.

Anònim ha dit...

Per favor robant de la marina, no dispareu tu i l'EStruch contra el pianista. Recordeu que esta prohibit.
NO val aprofaitar-se de tots i tots anem sempre contra el mateix, encara que no se yo.

Robinjut ha dit...

Pots ser més explícit, sr. anònim?

Anònim ha dit...

Ara els mals som els que estem en els partits? Els que aguantem la democràcia amb la decisió de participar, sense esperar res a canvi? Si hi ha qui ho fa mal es diu i punt, però o ho son tots els partits. Jo vaig a reunions d'un d'ells i puc dir-te que això no passa, cada u diu el que vol i no sempre ix el que u vol. Pero ahi estic jo per a dir la meua.
Això vol dir que cada partit te la seua música, i no n'hi ha que disparar a qui la toca, si no a qui no sap on s'ha ficat, i quan diu posa el meu disc, o toca'm esta ha de pensar que hi ha més solicituts i esperar el seu torn.
poca autocrítica, sempre som els millors.
Yo quan cante al cuarto de bany també note que ho faig molt bé, però molts em diuen que no, i alguns , la majoria, son amics.

Robinjut ha dit...

Sí, els mals sou els que esteu als partits.Et dic perqué:
El de que aguanteu la democràcia ho diràs de broma, no? La democràcia molts polítics encara no ho han digerit bé, quan ara volen tractar els manifestants pacífics com terroristes o enganyeu els votants amb promeses incumplibles.
I si no estiguereu els qui esteu en política, estarien altres, potser millors. Però els honrats solen acabar farts de la política, perque esta última no es fa com deuria ser.
El de participar dins la política sense esperar res a canvi serà netejant la seu del teu partit, perque quan tragueu representació el primer que soleu fer es mirar els sous, les dedicacions i les dietes de reunions, a més de vore a quí li donem la feina de l'Ajuntament. Diners i poder. I això ho han fet i ho feu tots els partits.
I tú al teu partit tindràs veu i vot, però saps que hi ha ocasions que el vot no val de res, sols es fa el que vol de qui maneja el cotarro, com li ha passat al sr. Estruch, o com va passar al SOE amb el martir, o moltes altres passaetes.
El problema no es cantar mal al bany, és que al qui canta bé els que manen no el vullguen i diguen que ara no volen cantants, volem músics. I així sempre per a eixir-se'n amb la seua. Quan ho aprova la assemblea local ho tomba la provincial, i a la provincial, la nacional. I a la nacional el mercat, bancs, empresaris... Al final tot tacaet pels diners i poder. Eixa és la democràcia interna de partit.
Ja ho digué Guerra: el que se mueve, no sale en la foto.
El problema és que qui acaben prenent el poder als partits (com en moltes altres associacions o empreses) no tenen com a finalitat manar per a millorar la societat, sols volen manar i dir que ho fan bé per a continuar manant.
I si no t'agrada on estàs, no tens perqué aguantar-te, organitza el partit dels mals cantants, i treballa pel bé de la societat. Però la gent s'estima més aguantar als gran partits, partits de marca, amb avantatge per poder arribar a manar i fer i desfer. Són ambicions contraposades.
Per això no m'agraden els actuals polítics quan diuen que fan política.

Anònim ha dit...

VEIG QUE ROBANT A LA PARTIDA sap molt de musica, yo soles li demane que no dispare contra tots perque vostes crega millor que tots. per a ser millor ho ha de dir els atres. i vosté torna sense dir noms a disparar contra tots , com es veu contra mi inclus. Afines la veu i monte un cor am l'Estruch igual trauen un partit que ho faça millor, pero per això hi ha que vorels i coneixerlos com li ha passat a ESTRUCH, i vosté un tant del mateix, pel que m'ha contestat.
A robar a la mar pero no al poble.
Dubte dels salvadors de la patria, els que son els millors, que vol que fem.

El pequeño ruisenyor també comegut com Estruch ha dit...

No se si el senyor Robinjut estarà o no, no el conec, però li asegure que la meua i la de molts més, coral, sonarà ben prompte, no tinga ducte, anónim 12:38 i serem un montó els que, millor o pitjor,cantarem i la gent es apludirà o no, ja eu vorem en les próximes eleccions locals.

Robinjut ha dit...

A l'anònim que es dona per aludit:
Jo no em crec millor que ningú, sobretot perque no parle de mí, i com no soc polític no he de donar eixemple com a gestor. Vostés SÍ, perque per bé o per mal han decidit dedicar-se (o estar en) la política. No dispare contra tots, jo també sé com vosté que la majoria de la gent de partit sol ser honrada, però els que acaben manant, amb l'excusa dels enemics polítics i de la lluita pel vot acaben actuant no de la millor manera per al poble.
Tots sabem de politics locals, regionals i nacionals que han omplit les butxaques d'amics, arrimats i familiars, de tots els partits que han manat. Ara diga'm quina consideració ha de tenir el poble de tots els seus representants.
I que jo, com la resta del poble demane una gestió política neta, honrada i justa no vol dir que desistge ser polític. Eixe és el joc dels polítics corruptes: mana tú a vore si ho fas millor. La solució no és eixa sino dotar el sistema polític d'un control de la gestió estricte i efectiu.
Però clar, la llei la fa o la interpreta qui mana.
Sobre la relació amb el sr. Estruch li dic que no tenim res a vore, simplement coincidim en reivindicacions que jo faig des de la ciutadania i ell fins fa poc des de la política, amb la diferència que les meues reflexions sols són ideologia i les seues se li jutjaran el dia que tinguera que constatar-les en fets. I fins ara, jo sols el conec pel que ha dit, i no pel que ha fet. Caldria vore'l en eixa situació per acabar de coneixer el personatge.
Per mí, i per ara, els aires de nous partits, noves cares i corporació rejuvenida no m'han ilusionat el que jo creia, seguint jugant al mateix joc de sempre, això sí, ara amb menys diners.
Jo no seré el salvador de la patria, però molts polítics amb els seus mètodes sí han estat els afonadors de la patria.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

CONTESTACIÓ AL ARTICLE DEL LEVANTE-EMV DE LA SENYORA LIDÓN-UPyD.

Ahir la senyora Lidón Ordóñez, en ves de callar per vergonya, ens contestà en el Levante.


I perquè dic que deuria tindre vergonya ? Mireu aquestes xifres :



PARTIDO CONCEJALES VOTOS



ESPAÑA-2000 0 411 1.09 %



GIVAL 0 409 1.09 %



UPYD 0 246 0.65 %



CVA 0 125 0.33 % (aquestos no se ni qui son)



NEC 0 98 0.26 (seria el cantant ?)



Qui encapselaba la llista en eixes eleccions ? BINGO, la senyora Lidón :



Fins a Espanya 2000 i Gival (amb tots els meus respectes per a Ximo Faus i companyía, no entenc perquè no trauen més vots : Gandiencs, espabileu en les locals, no tot es blau o roig, el rosa ja vec tampoc que vos va masa, ara ja no m'extranya) tragueren mes vots qu'ella. Es dir, no li votà ni el tato.



I en la comarca, Ador Guardamar, Xeresa i Palmera han obtés millor resultats que Gandia ( Per cert, el company de Xeresa, també s'ha donat de baixa per, mens o menys, el mateix que nosaltres).



I ara, en Gandia, en les nacionals han obtés 1.530 vots: Algo fallaba en les locals en eixea ciudat.



Però sols hi han 6 AFILIATS (sí, no es broma, erem 7 i després la meua baixa, 6, no té ni els 15 que li fan falta per formar un "Consejo Comarcal", sí, en eixe partit tot es en castellà).



I damunt la premien pujant-la de càrrec, ara es "Secretaria de Organización Autonómica " o algo així, però, això sí, sempre en castellà, que a aquesta dona i a tot eixe partit pareix que li molesten las "lenguas vernáculas" .



I ara anem contestar-li :



Diu que tinc interesos en el Vergeret ? Sí, administre dos finques allí, en total 56 vivendes i tres baixos, dels que obtenc uns 2.800 euros anuals de beneficis bruts ( un d'els locals per cert, el famós baix que era per a Cárites i Creu Roja en l'era del PP i ara no sabem encara per a que serà) : a més del interés del poble, més motiu encara (trac d'allí un dineralaso) , sic cap, per a defendre un projecte de defensa del sector (solar ni pisoso, ni finques no en tinc cap, si es aixó el que vol deixar caure. M'avora cofundi't a mi amb el Estruch constructor? segurament).



Diu que no existia un col·lectiu local ni per el tant, un coordinador:



Legalment, com jo mateix ja he assenyalat, no, eixa figura no existix en UPyD.



Però, que son un afiliat i 6 simpatitzants ? un col.lectiu o una garba d'alls ?



I un coordinador? aquell que posa a un grup d'acord de cara a un fi comú o serà un que passava per allí?



Diu que deuria de haver anat en qualitat de administrador ha eixa reunió:



Efectivament, ella no volia que jo anara, dia que"Eso es un problema de quién lo ha creado, y que lo solucionen el PP y el gobierno local, no te metas en esa guerra, que se quemen ellos" (això sí, tot en castellà, es que es madrilenya).



Però, jo, cabut, allí : perquè?



Primera, el Alcalde em va citar com a representant del partit, doncs tots sabeu qui era el referent d'aquest en Tavernes, i si no eu sabeu, llegiu els blogs, sobre tot La Cotorra. Per el tant no podia acudir com Administrador.



Segona : Així i tot, perquè vaig anar? Perquè amb això podia assebentarme d'un tema que preocupa al meu poble, i , en línia a lo acordat en eixa reunió, fer una al.legació para que el partit al que representava en ella la presentara als PPGG del Estat, el que vaig fer al dia següent.



Perquè per a mi, per damunt d'ella i dels seu partit, estan i estaran els interesos del meu poble.



I ahí va estar tot el meu pecat, com assenyalí en altre article.



VOSTÉS MATEIX.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

PRECISIONES AL ARTÍCULO DEL PERIÓDICO LEVANTE

Diccionario SM , Primaria, Nivel Intermedio :

Coordinador : dícese de la persona que concierta o une algo para conseguir una acción común.

Estalinista : No aparece esa definición , pero creo que no hace falta que defina quién era este personaje y los métodos que seguía a quién le pudiera hacer sombra.

Primero : La figura del coordinador no existe legalmente en UPyD, sólo existen las delegaciones locales o comarcales. Por lo tanto era una forma de definirme ajustada al léxico español, según la definición que transcribo arriba del diccionario SM.

Segundo : Para formar una delegación local o comarcal son 15 y no 5 los afiliados que se necesitan : En Tavernes sólo había uno, el que suscribe, y media docena de simpatizantes.
Pero es que en toda la Comarca de La Safor no existe tampoco siquiera ese número de afiliados ( en la última asamblea comarcal éramos 4 asistentes).

Por lo tanto , mi primer crimen ha sido definirme "léxicamente" y sin faltar ni un ápice a la verdad, como la persona que coordinaba al grupo, es decir, concertaba o unía a una serie de personas de cara a un fin.

Mi segundo crimen ha sido asistir a una reunión a la que me citó el Alcalde en consideración a que era la única persona del partido en Tavernes que constaba podía transmitir a UPyD la alegación a los PPGG del Estado en el tema de la laminación del río. Si a eso añadimos que en la prensa salió, no declaraciones mías, que a la reunión asistimos, entre otros, sic "Enrique Estruch (UPyD)", se completó el crimen.

Mi tercer crimen ha sido el asistir a dicha reunión cuando me aconsejaron en la comarcal cuatripersonal citada que no lo hiciera, pues era un asunto por el PP y que lo solucionara éste y el gobierno actual, que no me metiera en esa guerra, lo que yo , por supuesto, no cumplí, pues primero están los intereses de mi ciudad por delante de los de éste o cualquier otro partido político.
Consecuencia de dicha reunión remití una alegación a Toni Canto por los cauces legalmente establecidos en los estatutos.

Estalinista : me refiero, y no es una definición mía sino de un alto cargo del partido, a que , como decía Alfonso Guerra, el que se mueva no sale en la foto" : y yo me he movido.

Estos son mis crímenes, mis compañeros simpatizantes se han dado todos también de baja.

Ustedes mismos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyor Estruch:
la resposta a l'article del Levante pensem que l'hauria de fer en aquell diari.

No és normal matisar, debatre, respondre ací, en aquest mitjà, a temes que no hem publicat i si ho fa un diari.

De tota manera, perquè veja que no tenim cap mania ni cosa semblant...

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Vostés creuen que el Levante em va a publicar açò? Es eu remés al mateix temps que a vostés.

Si els interesara, al igual que em cridaren per a que fera les primeres manifestacions, em voríen cridat ara, però pareix ser que ja no interesa.

Gràcies per sdnarme veu i que el poble sapiga la veritat.