L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de setembre del 2010

Jordi Juan, Portaveu del Bloc de Tavernes: “les Festes necessiten una refundació total amb la participació de tot el poble”


El col·lectiu del Bloc de Tavernes reflexiona, fa balanç de les Festes Patronals i en demana la regeneració, així com obrir un debat de participació popular amb la idea de definir un model de festes més curt però més intens i amb espectacles de més qualitat. En este procés, el Bloc vol la participació de tots els sectors locals directament afectats, a nivell polític, social, educatiu, cultural i esportiu.

"Les Festes Patronals de Tavernes calen d'una gran refundació i una gran dosi d’il·lusió per tal d’adaptarles a l’època actual. No podem seguir utilitzant el mateix model que fa 100 anys i repetit any rere any, cosa a que ens ha acostumat el PP de Tavernes que organitza les festes per obligació, amb conformisme i sense noves idees". Així s’ha manifestat el portaveu del Bloc de Tavernes, Jordi Juan, qui a més ha destacat que eixa remodelació integral de les celebracions festives de setembre, ha de consensuar-se amb tots els sectors socials, polítics, econòmics, esportius, educatius i empresarials per tal d’acoplar-les al major nombre d’interessos veïnals, en una participació real i que ha de tenir en compte tots els sectors d’edats.

El regidor del Bloc de Tavernes planteja definitivament obrir d’una vegada el debat de la durada i l’ubicació de les Festes, i demana encetar un fòrum de participació, especialment tenint en compte el problema de la seua coincidència amb l’inici dels cursos escolars d’Infantil, Primària, secundària i Universitats. “El nostre model de festes consisteix en unes festes més curtes però més intenses i amb uns actes de major qualitat ».

Els regidors del Bloc de Tavernes han participat activament als actes programats la setmana de festes i han destacat el fet de que les celebracions festives, culturals i gastronòmiques valencianes com el concurs de xarangues i de paelles són les més participatives i d’ahí les que més s’han de potenciar incloent la participació de cantants i grups valencians. La nit del concurs de paelles, el col·lectiu de militants i simpatitzants del BLOC comptaren amb la presència de Pepa Izquierdo, Secretaria Comarcal del Bloc; Jesús Ferrando, alcalde de Benifairó; David González, Portaveu del Bloc d’Oliva; Juanfer Montzó, alcalde de Potries i Tomás Ferrandis, alcalde de Xeresa.

Jordi Juan ha celebrat que l'Ajuntament recupere espais com el Mercat i el Passeig a nivell d'activitats, encara que ha sigut a un nivell molt pobre. El regidor valencianista troba a faltar més presència de grups i cantants en valencià, un tema cada vegada més reivindicat tant pels veïns i veïnes del nostre poble com pel nombrós col·lectiu de simpatitzants del Bloc Jove de Tavernes, que d’un any enrere fins ara està augmentant de manera espectacular, gràcies al treball de Josep Llàcer.

Finalment, el BLOC vol donar l’enhorabona al poble de Tavernes per la seua participació, especialment a les persones que han fet possible l'èxit del concurs de xarangues i de paelles, del festival de bandes, els carrers engalanats, el ball de disfresses i tots els artistes locals que han actuat.

- Nota de premsa i fotografia remesa pel Bloc.- Fotografia: Jordi Juan, portaveu del Bloc, i el secretari local, Perfecto Benavent, la nit de les paelles.

-

16 comentaris:

Anònim ha dit...

El que hi ha que fer es adelantar-les dos o tres setmanes...

Anònim ha dit...

Cotorreta, per que anul.les comentaris a vore si hi ha sort ara:

a mi lo de valencianisme en sona a fúbol, és el regidor futbolista ?

Anònim ha dit...

CREC QUE TENIM QUE TRIAR EL MODEL DE GANDIA, QUE SON 4 DIES PERO MOLT INTENSES I EN MOLTA PARTICIPACIÓ CIUTADANA.TROBE QUE AQUESTES FESTES DEL NOSTRE POBLE ESTAN ENCARADES CAP A LES BORRAXERES DE LA GENT JOVE IRES MES. ENCARA QUE CREC TAMBE QUE COM LA GENT JOVE NO TE RES MILLOR QUE LA CARPA I PARA DE CONTAR NO TE ALTRE REMEI QUE TIRARSE AL BOTELLO.
ESTEM FENT UNES FESTES CADUQUES I NO HA PROFITEN PER A RES, JA QUE MOLTA GENT SENVA DE VIATGE PER NO ESTAR EN EL POBLE.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim del valencianisme: ¿per què havíem d'anul·lar el teu comentari? Ara si no arriba...

De tota manera, i perquè el sone, segons el diccionari Alcover-Moll-Guarner (Tom 10 Pag 646)valencianisme és "amor i conreu de les coses valencianes, sobre tot en l’aspecte polític o cultural”.

Ja veus. No diu res més. Cap menció al futbol ni res que li sone. Per cert, ací som del València. O siga que orgullosos del nostre valencianisme futboler, com suposem el regidor estarà orgullós de ser d'un partit polític on el valencianisme i l'amor a la terra és el nord de les seues actuacions.

Anònim ha dit...

Teniu tota la raó del món, però una coseta, el Bloc diu que vol apostar per la música en valencià, cosa que em pareix de categoria. Ara bé, un tiró d'orelles: a la Carpa van actuar grups del poble que canten en valencià (i açò hauria de ser un orgull per a aquest partit) i allí no em sembla haver vist a cap integrant del Bloc. Suponc que treballarien... Açò s'ha de controlar una miqueta més, crec des de la meua opinió. Que conste que açò no és un atac sinó una reflexió, eh? No em feu blau...

serp ha dit...

si no vares vore als integrants és xq no et fixares bé, encara que com dius, alguns d'ells traballavan.

Anònim ha dit...

La majoria treballàven, com la resta d'oposcio, que no tenen esclussives i mitges jornades pagades per l'ajuntament com altres.

Pel poble ha dit...

Per a salvar la situació del poble de Tavernes, començant per les festes, fan falta dos matemàtics ? Estem tant mal com en Medellin ciuatat de Colombia, on guanyen els matemàtics l'alcaldia ? Ho dic per la foto que heu tret, que el regidor del Bloc Jordi està guapíssim.

valldigna ha dit...

en l'última línea de la nota de premsa es fa referència als artistes locals.

Josep Llàcer ha dit...

Per a l'anònim que diu que no va vore a ningú del BLOC a la carpa:

Tot i que treballe a un institut a Vila-real i he de matinar,Jo si que vaig estar els dos dies de rock local i els dos dies de cantants locals a la carpa i a la plaça.

I com jo va haver molta gent del BLOC que va estar a estos i altres actes com el concurs de xarangues, les paelles, carrers engalanats, teatres infantils, fira del comerç, etc...

No estaria malament fixar-se un poc més o informar-se abans de criticar per criticar.

Anònim ha dit...

Em pareix molt bon balanç del la setmana de festes. Una gran reflexió que crec que cada vegada s'ha de tindre més en compter.

pepegall ha dit...

Es veu que el diumenge, no va hi haure nit de rock local, segons he llegit a algun comentari.

De totes maneres,no es pot obligar a ningú a anar a cap acte ja ve siga de rock, cultural,la Baixa, etc.

El problema de les nits de rock locals, es que estem de relleno i apartars a una vora.

Mals horaris, mals dies, malament publicitats, etc. Y aixi, som inviables economicament, per als organitzadors.

Blue Hotel, varem tocar el diumenge 12, a les 9 de la nit, i estant benevol, quan mes gent hi hauría, en seriem un centenar curt.

Pasats els dies, la gent en veia pel carrer i en preguntava "Yeh! Pep, ¿Quan toqueu?", i jo els dia "Ja em tocat".

Em de agrair, que per a festes vagen montat les nits de rock local, pero pareix que es varen montar a "botepronto",. En el llibret de festes, no posa quins conjunts toquen, ni a quin hora. Els grups, anavem escamanto per la red, al facebook, de boca en boca, etc.

Per a mi com a experiencia, ha estat positiva, per que ens han donat l'oportunitat de que els nostres amics es vegen tocant, l'organització va posar uns bons mitjans al nostre abast, no ens va faltar de res i a la fí, ens eu varen pasar be i a els que van vindre a voremos, tambe els ferem pasar una bona estona.

Si algu haguera volgut voremos i no va poder o no es va enterar, jo estic pujant la nostra actuació a cançons(d'una en una) a la pagina seguent:
http://www.youtube.com/gretchsman?gl=ES&hl=es

Ara cal apendre dels errors, per si de cas en el futur, es torna a fer algo paregut.

anònim ha dit...

Jo també hi era. Igual que no et conec, tu tampoc em coneixes a mi. Doncs, si no ens coneixem, anònim que afirmes no hever vist cap membre del Bloc als concerts de Rock. Com podries dir que jo no he estat present? Què el militants i simpatitzants del Bloc porten un distintiu? Si és així, jo no en conec cap perquè mai he vist, excepte en campanya electoral i el dia dels comicis, cap persona amb una enganxina o acreditació que assenyale la seua militància a una o altra formació política.
El que passa és que alguns jugueu al DIFAMA que sempre queda. Té collons la cosa.
I això no és posar-te blau ni verd, anònim descolorit

Anònim ha dit...

xe que fort s'ho preneu tot! A vore, no ho he fet per criticar ni molt menys per difamar, cosa que em sembla una cosa molt greu. Simplement he dit el que he dit, i a qui no li agrade, mala sort... M'heu llevat les ganes d'escriure res ací... Ah, i de color en tinc i molt. Per cert, done suport a tot el que he dit Pep, el rock està marginat, siga en valencià, en castellà o en anglés, i no ho dic pels organitzadors, sinó per la política en general. A la merda, una volta que intente donar un missatge constructiu i per a res destructiu... Ja m'heu vist prou el pèl per ací. Adéu Cotorra! Fins mai!

Anònim ha dit...

No sé si em llegiràs, però si tu mateix dius que ens fas "un tiró d'orelles" ¿com vols que reaccionem la gent del Bloc que hi erem allí?

anònim ha dit...

Pobret. Ara va i resulta que t'han ofés. El qui no vullga pols, que no vaja a l'era, diu la dita valenciana. Es a dir que tu tires la pedra i ara vols amagar el braç.
— No, si jo el que volia era fer broma.
Molt bé. Jo també volia fer-te una broma qualifican-te de difamador.
Com veus, només estem contestan-ye gent que si vàrem estar presents. Els altres comentaris de la Cotorra o no volen contestar-te perquè no et mereixes ni això, o no estarien present i per això no poden opinar. Descolorit!