L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 de desembre del 2009

Propostes de l'Agenda 21

L’ajuntament ha donat a conéixer les primeres conclusions-propostes de l’Agenda 21. Esperem que servesquen per alguna cosa de profit i, volem ser positius, que es porten a cap almenys en un 25% els pròxims anys. La resta, per a més llarg.
Com que són 7 fulls en total, desglossats en tres apartats (socials, econòmics i ambientals) hem decidit fer una imatge jpg de cadascun i deixar-vos-les en un dels molts servidors gratuïts que hi ha en la xarxa. Ací teniu els enllaços:

http://img34.imagevenue.com/img.php?loc=loc595&image=75399_factorsocials_122_595lo.jpg

http://img216.imagevenue.com/img.php?loc=loc241&image=75088_factorseconomics_122_241lo.jpg

http://img43.imagevenue.com/img.php?loc=loc343&image=74729_factorsambientals_122_343lo.jpg

8 comentaris:

Agenda inútil ha dit...

Com es malbaraten el temps i els diners dels ciutadans...

Toni ha dit...

Aixó es com la canso: Paroles, paroles, paroles....

Masa dines i temps tirats a la basura i tot per no voler fer funcionar com toca els Consells Municipals i que tot lo mon participe.

falcó ha dit...

Això que dius tu, posar en marx els Consells Municipals per a que la ciutadania degudament representada participe, company Toni, seria fer les coses ben fetes i com convindràs amb mi, a aquest país (totalment espnyolitzat) hem aprés i fet nostres tots els pitjors vicis dels espanyols, com per exemple: no fer les coses ben fetes de primera hora, arribar tard a tots els llocs i cites, etc,etc.

Navalón ha dit...

Açò de la agenda 21 s’assimila a la pel•licula “el señor de los anillos”. Com se’ls pot ocórrer contractar una empresa per a que ens diga als vallers quina agenda 21 es la que ens fa falta?
Senyors polítics, tan sols han de contactar amb els ecologistes i entitats que al poble ja es poden trobar, i ells els diran quines son les necessitats, encara que pense que a vostés no els interessa ja que així poden triar quina agenda 21 es la que mes els interessa.
Pregunteu-li sino a la gent que tantíssimes hores va invertir per evitar la col•locació de l’alta tensió a la Valldigna, als cual els polític ignoraren, demostrant al mateix temps que la veu del poble no era important amb la implantació de la mateixa. Però, el mes bonic e interessant de tot es que en cada poble de la Valldigna un partit amb ideologies contraries a les dels altres en van defraudar, ja que a Tavernes manava el PP, a Benifairó el Bloc i a Simat el PSOE. ¿Algú ens o pot explicar?

falcó ha dit...

No sé si per ignorància o mala llet, alguns ciutadans soleu confondre les coses, company Navalón. Per tal d'aclarir-te-les, ten faré uns cètims.

L'Agenda 21 res té a veure amb la línia d'alta tensió, ni pots donar-li la culpa de la mala gestió de l'alta tensió a tots els polítics o partits, com pretens tu en el teu comentari. Que jo sàpiga a Benifairó de la Valldigna la línia passa soterrada. Pots dir-me quin partit governa i governava llavors a l'Ajuntament d'eixe poble? A simat sembla que també passa soterrada, al menys pel que fa a les rodalies del nucli urbà del poble i del monestir de Santa Maria de la Valldigna. Saps si a Simat governa el PP, el Papa, o qui mana? Per on passa aèria la línia d'alta tensió? per Tavernes. Saps qui governa a Tavernes amb majoria absoluta? (no sé si saps què vol dir això de governar amb majoria absoluta).

Amb tot i això, el problema no rau sols als ajuntaments que a la Valldigna, una vegada més, han deixat palesa la seua descoordinació, falta de solidaritat i implicació, i poca vergonya dels governants de l'època.

I tu et preguntaràs. I què s'ha fet des de la mancomunitat de la Valldigna? Doncs, el mateix em pregunte jo i crec que molts altres valldignedncs/es. Per si no ho saps, els impulsors de la Mancomunitat van ser: des de Simat el socialista Vicent Palomares; a Benifairó, un altre socialista, Agustí Pasqual i a Tavernes el popular o pepero Eugenio Pérez. Eixe ens, la Mancomunitat de la Valldigna, hauria pogut servir per fer oposició frontal a la línia, però no. La Mancomunitat sols ha servit per als dinarots dels esmentats personatges, com ja vaig dir en un altre comentari.

Saps qui governa la Generalitat Valenciana quan es plantejava el pas de l'esmentada línmia aèri o soterrat? Doncs, si ho saps, hauràs d'entendre que si des d'allí, que és on realment hi ha poder, haguessin exigit el soterrament de la línia d'alta tensió al seu pas per la Valldigna, pot estar ben segur que no hauria passat com està a hores d'ara.

No sé si t'ha quedat prou clar.

Indesidenter ha dit...

Si no estic mal informat, l'impulsor de l'enterrament TOTAL per Benifairó, va ser l'aleshores i actual alcalde Jesús Ferrando. Fins i tot, es diu, que els 200 metros aeris que hi havia abans d'entrar al terme de Tavernes, els va aconseguir enterrat i el pas enterrat per davall del riu que no estava contemplat en el projecte.
El president de la Mancomuntitat, que era el regidor del PSOE de Benifairó i exalcalde Agustí Pascual, cal recordar que amb Eugenio Perez, del PP de Tavernes, y Vicente Palomares, del PSOE, de Simat, es deddicaven a fer taules rodones a les corresponents Casa de la Cultura defensant el projecte aeri de Tavernes y el semiaeri de Simat.

Hi ha una part de la història y que són les reunions que celebraren els tres alcaldes amb el conseller implicat en la seu de la Conselleria implicada, que mai no s'ha explicat.
Que va passar en la primera reunió quan de Simat li cridaren a Palomares y li digueren que el Bloc i el PP de Simat no recolzaria el projecte? Que li va contestar E. Pérez a Jesus Ferrando quan, després d'informar que tenia la unanimitat del seu consistori en contra, va proposar tornar-se'n tots a casa i reconduir el tema com demanva la societat valldignenca?

Per què en una reunió prèvia només foren citats Ferrando i Palomares? Que havia compromés ja Eugenio Pérez, sense informar als altres alcaldes la setmana anterior?

I mes que hi ha.
Després, ja al final, ¿Per què una firma que s'havia de fer a les 10 del mati es va haver d'ajornar a passades les dos de migdia? ¿Que va obligar eixe retard d'hores?

Esperem algun día J. Ferrando ens conste amb TOTS els detalls el que va passar en aquelles reunions.

falcó ha dit...

Ja sé una cosa més que no sabia i crec que molts dels comentaristes de la Cotorra de la Vall també. Eixe tipus d'informacions són les que calen i per això t'ho agraisc, company Indesidenter.

La meua pregunta ara és una altra. Per què l'alcalde de Benifairó, Jesús Ferrando, no conta públicament allò que, segons tu, va passar aleshores? Crec seria interessant saber-ho.

D'altra banda, la bateria de preguntes que li planteje al company Navalón estan realitzades amb l'intenció de fer-li veure que no tots els polítics poden posar-se dins del mateix sac, ni tots els partits han actuat de la mateixa manera en cada poble, cosa que personalment més em molesta, com és el cas del PSOE que en tots els temes importants, tant als pobles de manera individual com a la subcomarca de manera col·lectiva s'ha comportat cínicament i amb ambigüitat.

En el cas de la línia d'alta tensió la postura del PSOE ha estat denigrant, indignant i ofensiva. Sempre ha procurat mantenir-se en un segon plànol obeïnt les consignes de les més altes instàncies ja que, podeu estar ben segurs, si la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Tavernes haguessin estat governats pel socialistes, la línia d'alta tensió passaria aèria, igual que ho fa ara. Ells, els socialsites, són els causants de que l'esmentada línia passe per la Valldigna i no per on inicialment havia de fer-ho. Marxuquera. Jo compartisc que s'oposaren frontalment, alabe i aplaudisc que impediren eixe desgavell però haurien d'haver deixat ben clares le coses, quan manaven al govern valencià. Per no fer malbé els paratges de Marxuquera, la Drova, el Montdúver i altres, no han de fer malbé altres indrets com és la nostra vall.

Pel que fa al PAI, un altre exemple d'ambigüitat i males arts, cosa que no els perdonaré mai més als socialistes de Tavernes. Com és pot ser tan burro i caure en el parany del PP? Doncs per dues raons: per interessos personals o per marejar la perdiu a la recerca del vot dels ciutadans. Ells estaven en contra del PAI no per tot allò de mal i desficaci que puguera suposar, no. Eixe PAI no era bo perquè era proposat i avalat pel PP. Ells proposaven un altre PAI millor, perquè era més fàcil de executar, etc, etc. És a dir, que els seu projecte era més realista, tocava de peus a terra i no influiria negativament ni en la societat ni en el medi.

Indesidenter ha dit...

1. No sé prou exactament perquè J. Ferrando no va contar públicament el que passava a València (si que ho va fer a gent de la Coordinadora), però en gran part va ser per evitar més enfrontaments directes (ja els havien tingut i ben forts abans quan era regidor per la seua postura en contra a l'alta tensió i com a portaveu de la Coordinadora davant els ajuntaments i per la convocatoria de les manifestacions)amb E. Pérez, V. Palomares i A. Pascual, amb els qui, com alcalde i per tema de la Mancomunitat, havia de conviure fins acabar la legistura. Uns enfrontaments i guerra personal que no anaven a canviar res de res del que ja estava decidit i podien fer trontollar tot el poc sentit que quedava de Valldigna per personalismes entre alcaldes.
Es podrà estar d'acord o no amb la postura de Ferrando, però cal recordar que l'alcalde del Bloc era "l'aneguet lleig" de la Valldigna, rebutjat pels tres que hem comentat. I tothom sabia on estaven els tres en el tema de l'alta tensió, no calia molt més.

2. Hi ha gent que, després la tasca feta en anys, va criticar a Ferrando que no es mantinguera ferm en contra de l'alta tensió des de la portavocia de la Coordinadora, que no s'oposara frontalment a mort, a capa i espasa com alcalde, etc.
Eixa gent no va voler vore i oblidava que com alcalde havia de complir el manament del seu plenari, que li va encomanar per unanimitat negociar per millorar el projecte bàsic de Benifairó (i tant que el va millorar: tot enterrat)i així beneficiar el seu poble, que al cap i a la fi era el deure que tenia com a alcalde.
Recordeu que les negociacions amb Iberdrola-Generalitat eren poble a poble per haver-se fet projectes separats i no un global.
Personalment, el vaig sentir dir:
"A València estava tot decidit amb la complaença de Tavernes. Si jo haguera seguit totalment a soles en contra de l'alta tensió, ells no haurien fet cas a cap oposició dels veïns í tenien clar que farien el traçat del projecte inicial. Els interessava fins i tot que jo m'oposara, i no haurien fet modificacions i a Benifairó no haurien fet tota la línia enterrada".
I això guarda relació amb la signatura que he contat abans:
Explique el que sé: Com sabràs i acabe de dir, Iberdrola va presentar el projecte fragmentat i poble a poble. Cada poble només opinava i decidia sobre el pas pel seu terme. Iberdrola-Generalitat van aplicar allò de divide i venceràs, contant amb el suport de Tavernes. El dia de la firma del conveni, la conselleria va citar als tres alcaldes i ells pensaven que cadascun firmava la seua part de traçat, o siga tres convenis, i en el cas de Benifairó amb la inclusió de les millores aconseguides.
A l'hora de la firma, la Conselleria va presentar un sol document global, que englobaba els tres, i un mapa global de tot el traçat per firmar els tres alcaldes.
Ferrando es va negar i va dir que ell només firmaria el projecte que afectava el seu terme com tenia ordre del seu consistori i que mai no firmaria un projecte global per apareixer com a responsable de la decisió del traçat de la Valldigna. Es van haver de refer tots els documents de la firma, fer-ne tres, un per cada poble, i es va endarrerir quatre hores sobre el previst.