L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 25 de gener del 2012

L'ajuntament vol retirar les plaques i retolacions que queden del règim franquista



L’Ajuntament de Tavernes està enviant un escrit a 110 edificis que tenen en les façanes plaques instal·lades pel Ministerio de la Vivienda del règim del general Franco on es demana que el termini d’un mes les retiren. El requeriment pretén fer bo l’acord del plenari del 6 d’abril del 2009, quan es va aprovar una moció d’EU que demanava l’acompliment de la recent aprovada aleshores Llei de la Memòria Històrica.

A l’empara de la llei, es demanava la retirada de tots aquells símbols, noms, retolacions on apareixen els símbols franquistes , tals com l’escut de la Falange, i es recorda que la comunitat, no els propietaris particulars, poden deixar de rebre subvencions i ajudes si les estan rebent.

Encara que aprovada en l'anteior legislatura i amb govern del PP la moció, que només demanava complir la llei, no va canviar gaire la situació. A tal efecte recordem la situació del passeig, on en una cantonado conserva encara el nom “Calvo Sotelo” que va tindre durant el franquisme, i que l’Ajuntament no ha fet mai llevar. Al respecte cal recordar que els propietaris de la vivenda on s’hi troba considera que en forma part i s’oposa.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

A vore qui te c... de pujar a casa Resu i llevar-li la placa.

Anònim ha dit...

No cal pujar. Es pot fer des del carrer que per alguna cosa hi ha una grua amb cistella.
I del carrer mana l'Ajuntament, no cal entrar dins de sa casa, però crec que si a un jutge li demanara l'Ajuntament permís per entrar, amb ordre judicial no crec el jutge el negara: la llei està clara.

Anònim ha dit...

Si dels meus actes vaig a tindre les mateixes conseqüencies que ells amb els seus, no patiu, jo tinc els c.ll.ns de llevarla....

Anònim ha dit...

gasteu el cap, el temps i els diners en coses que realment facen falta, q no estem per tirar coets!!!!!

Anònim ha dit...

Al primer anònim.

Jo puje si em poseu l'escala.
A la sheriff li lleve la placa i la pistola si cal.

Xeee, que jo era amic seu en la creu roja!! :) x) :)x) :)