El diumenge, 17 de juliol, la Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes participarà per primera vegada en el prestigiós Certamen Internacional de Kerkrade (Països Baixos). (Foto superior un moment de l'assaig)
Tot un orgull i un motiu de satisfacció el reconeixement que rep la nostra Banda Simfònica en haver-li acceptat l'organització del Certamen la seua participació. La nostra Banda Simfònica ha quedat enquadrada a la secció Primera d’agrupacions instrumentals de vent, i es presenta amb una formació de més de 110 músics per a representara Tavernes en un dels esdeveniments musicals més importants a nivell internacional, juntament amb el Certamen de València.
Una fita molt important, de la qual parla el seu director, Carlos Sancho Cantus, en una entrevista remesa per la societat.
- P: Com afronta la Banda Simfònica de la SIUM Tavernes aquest repte?
R: La veritat és que des d'un primer moment ho hem afrontat amb molta il·lusió i molt de treball. Ja només logísticament és una tasca complicada, hem de traslladar molt músics a una altre país, amb els seus instruments. I artísticament suposa un gran repte, com feia anys que no afrontava la banda, i com es poden imaginar, amb molts assajos.
- P: Quines obres interpretaran?
-
R:
L'obra obligada per a la primera secció es titula "Nitescence crépusculaire", del
compositor francés Alexander Kosmicki, i d'obra lliure hem triat la Simfonia n.
15 "Conflicts and confluences" de Henk Badings.
El director Carlos Sancho |
- P: Què en destacaria vosté de l’obra obligada?
- R: El primer a destacar de l'obra obligada és l'exigència tècnica per part de la banda. Hi ha fragments d'una elevada dificultat, els quals costa molt treballar amb una banda tant nombrosa. Cal indicar i destacar que aquestes obres no estan pensades mai per a una plantilla amb tants músics, i això de vegades dificulta l'enteniment. A més, com altres obres del mateix compositor, és una obra de grans contrastos i colors, la qual cosa la fa molt atractiva a l'oient.
- P: Per què ha elegit com a obra lliure la Simfonia nº15 de Henk Badings “Conflicts and Confluences”?
- R: Un dels primers elements per elegir una obra lliure és evidentment partir de la plantilla de la qual disposes, i si l'obra s'adapta bé a la banda o no. Després el minutatge, ja que al certamen de Kerkrade hi ha tant un mínim com un màxim de temps per a tocar dalt l'escenari, i si sobrepassem eixos límits tenim penalització. Una vegada establerts aquests paràmetres, es tracta d'escoltar moltes obres i pensar en quina seria la millor opció.
- P: Què suposa per a la Societat Musical i els seus membres participar al World Music Contest de Kerkrade?
- R: Per a nosaltres representa una gran oportunitat per "fer banda". I cal posar l'èmfasi en eixes dues paraules: la banda és alguna cosa més que anar un divendres a assajar i anar-se'n a casa; la banda suposa germanor, suposa que gent de distintes generacions, professions i llocs de procedència s'unisquen en una il·lusió i un projecte en comú. Les Societats Musicals (com tots els col·lectius) no han escapat a les conseqüències de la pandèmia i és per això que la SIUMTV ha fet un gran sacrifici per poder fer aquest viatge i tornar a una renovada normalitat.
- P: Quin sentiment té vosté com a músic que s’ha iniciat i “criat” en la SIUM deTavernes a l’hora de dirigir la seua banda en una ocasió històrica com aquesta?
- R: Si dic que puc estar ben orgullós és quedar-me curt. Com bé han dit, en 9 anys vaig entrar en aquesta banda on m'he criat musicalment, i mai haguera pensat estar-ne al capdavant en un certamen com el de Kerkrade. Però al mateix temps és una gran responsabilitat per fer tot el millor possible per la meua banda.
Una imatge d'arxiu de la banda en l'auditori de la SIUM |
- P: I després de Kerkrade, què? Quines activitats i projectes hi ha previstos per a la Banda?
- R: Kerkrade no és el punt final, ni molt menys, sinó una parada més. Hem de fer camí, i una de les prioritats és que la gent jove no es desvincule de la banda i seguisca com vam seguir tots nosaltres en el seu temps.
A més, ja tenim pensats els següents concerts que de moment no podem desvetlar, però de segur que alguns d'ells quedaran en la retina del nostre públic per molt de temps. Però un dels principals projectes que ens hem proposat ja saben quin és: fer banda.
Agraïm a la SIUM l'enviament de l'entrevista.
Aprofitem per desitjar tota la sort a la Banda Simfònica de Tavernes. Nosaltres considerem un veritable orgull per a la ciutat que la nostra banda participe, estem segurs que deixaran ben alt el pavelló i el nom de Tavernes.
La cita el dia 17 a Kerkrade (Països Baixos). Esperem contar-ho des d'ací
.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada