L'admissió del recurs d'Escola Valenciana implicaria la suspensió cautelar de la mesura del Consell, considerada un dels atacs més greus mai consumats contra l'ensenyament en la nostra llengua, i s'obriria el procés de matriculació a aquestes línies blocat a noranta-sis municipis de divuit comarques.
La consellera d'Educació, Maria José Català, creu que no tindrà recorregut jurídic i ha dit que la supressió d'unitats s'acabaria fent i que no responia a motivacions lingüístiques.
Els fets indiquen tot el contrari. En total, està previst perdre setanta unitats en valencià i les altres vuitanta no se sap encara en quina llengua. Són escoles de doble línia i, per tant probablement seran també en valencià.
Tots els centres afectats tenen en comú que majoritàriament ofereixen ensenyament íntegrament en la nostra llengua i són els col·legis amb més demanda. “És ben sospitós que ara ataquen els centres amb bons projectes educatius i amb més personalitat, que a més són públics i en valencià” diuen els pares d’un centre afectat d'Ontinyent.
Els pares diuen que no és casual i les intencions del govern valencià del PP formen part d'una estratègia molt ben pensada i dissenyada per a atacar a poc a poc l'escola pública i en valencià. L'argument del govern és la baixada de la natalitat i la necessitat d'augmentar la ràtio d'alumnes per aula, de 25 a 30, per la crisi, cosa que permet tancar aules.
El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha assegurat que l'entitat no pretenia arribar fins als tribunals, però ho ha justificat perquè, al seu judici, és “intolerable que des d'Educació hagen previst eliminar de forma automàtica 70 unitats en valencià i que altres 82 estiguen en perill de desaparèixer”. “Si el jutge és objectiu, acceptarà la petició i invalidarà la planificació escolar d'Educació perquè l'arranjament escolar cal fer-lo però sempre garantint el millor programa", ha explicat Moreno.
El president d’EV ha advertit que si es produeix la situació en què un alumne es quede sense possibilitat d'escolarització en valencià “acompanyarem els pares als tribunals”.
El PP contra l'escola en valencià
Sobre els atacs al valencià, han informat que hi ha dues escoles de la Marina Alta, el CP Santa Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell i el CP Sant Vicent Ferrer de Teulada, que van decidir en Consell Escolar conservar la línia en valencià i ara la Conselleria d’Educació els obliga a eliminar la unitat en valencià i conservar la unitat en castellà sense el consens de la comunitat educativa dels centres.
A més, dues escoles més de la comarca de la Plana, el CP Herrero de Castelló i el CP José Alba de la Vilavella han estat informats que els faran el mateix. En el cas de l’escola de Castelló, el centre es queda sense oferta d’ensenyament en valencià i en el cas de l’escola de la Vilavella encara és més greu, perquè es deixa tota la població sense oferta d’ensenyament en valencià.
-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada