L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dijous, 9 de setembre del 2010

INFORME: La sanitat valenciana a la cua d'Espanya

Madrid, Galícia, Canàries i la Comunitat Valenciana són les comunitats autònomes que compten amb els pitjors serveis sanitaris, segons les dades d'un informe presentat per la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública.
Una de les dades "més preocupants" és el nombre de llits per 1.000 habitants, on hi ha una diferència de dos llits per cada 1.000 habitants entre comunitats com València (2,69) i Catalunya (4,50), ja que, segons s'ha indicat, "limita la possibilitat de hospitalització dels pacients ".

UNA DESPESA BAIXA I LA PRIVATITZACIÓ, PUNTS NEGRES PER A LA SANITAT PÚBLICA
Els punts negres de les comunitats pitjor situades són una despesa per càpita molt baixa sostinguda durant anys i una aposta per la privatització, especialment a Madrid i València.
Canàries, Madrid i València porten cinc anys mantenint-se en els llocs més baixos i, de fet, València ha ocupat l'últim lloc en 6 dels 7 informes realitzats des de 2004, any en què es van transferir les competències sanitàries a les comunitats. A més, s'ha subratllat que Madrid "abans de la transferència de competències tenia un dels millors sistemes sanitaris".
Al costat contrari, els millors llocs en l'informe de 2010 els ocupen la Comunitat Foral de Navarra, amb una valoració global de 90,20 sobre 100, Astúries (86,90), Castilla la Manxa (85,63) i Castilla i lleó (82,60).
Per a la realització de l'informe s'han tingut en compte paràmetres de 'Finançament, recursos i funcionament'; 'Política farmacèutica'; 'Valoració dels ciutadans'; 'Llistes d'espera' i 'Privatització sanitària'.
-