L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 3 de novembre del 2016

La corrupció que no para: Intervenció de l'Estat acorrala a l'exconseller Rafael Blasco (PP) (2a part)

¿Segur que podíem confiar?

Rafael Blasco no va deixar res a l'atzar per a saquejar els fons públics destinats al Tercer Món. Ho revela l'informe de la Intervenció de l'Estat publicat per EL MUNDO que, en la seua segona part, torna a destapar les vergonyes d'una conselleria que funcionava sense cap control.

 El perit va concloure que Blasco va tindre un paper essencial en el desviament de 4 milions per a un hospital a Haití després del terratrèmol que va assolar el país i que les ONG's de la trama mai havien d'haver rebut les subvencions perquè no estava preparades.

El perit ha posat la seua atenció en la relació entre les ONG's i els proveïdors que es van contractar. El dossier arreplega pagaments a empreses sense contingut, sense capacitat financera per a prestar els serveis o fora del seu àmbit mercantil. Aquestes companyies van rebre un total de 590.586 euros que van eixir de les arques del Govern valencià. Es tracta dels proveïdors; empreses sense preparació, segons l'interventor general de l'Estat, que també van mossegar de la trama.


Un exemple: el Govern valencià va pagar 196.828 euros per a un projecte a Guinea a una empresa amb activitat de “cafès i bars” i en la Seguretat Social figurava com a establiment de beguda.

Curiós també és el cas d'una altra empresa que es va donar d'alta i de baixa en la Seguretat Social en el mateix dia. Va rebre prop de 60.000 euros per col·laborar en un projecte a El Salvador.

El perit indica que bona part dels diners de les subvencions es va emprar en pagaments de mòbils, internet o traspassos als responsables d'alguns dels col·lectius implicats en la trama.

 El dossier ressalta un fet que es repeteix: molts comptes es van obrir “a l'efecte de justificar el fons que rebia de la conselleria. I després el compte immediatament es buida”. “Molts dels pressupostos per l'objecte de l'empresa, la seua grandària o les pròpies ofertes no són veraços. Així, no se segueixen les normes i es tria a l'empresa que interessa sense cap tipus de competència tant en el proveïdor com en el preu” recalca el pèrit.

L'informe posa contra les cordes, una vegada més, a un Rafael Blasco que ja fa olor de banqueta per la segona part del saqueig de fons pel qual està a la presó.

Podeu llegir la primera part en aquest enllaç.