L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 20 de novembre del 2016

Divendres es va desenrotllar el café-tertúlia sobre violència de gènere en el Braç Treballador.


Organitzada per la regidoria de Serveis Socials i d'Igualtat de l'Ajuntament de Tavernes va tindre lloc  divendres en el Braç Treballador un acte titulat "Café Tertúlia sobre violència de gènere" on van intervindre el magistrat titular de violència de gènere del partit judicial de Sueca, José Luís Mendoza Gastearena, Carmen Tamayo, fiscal del jutjat número 4 de violència de gènere de Sueca i el tècnic especialista en violència de gènere d'atenció a les víctimes de violència de gènere, Agustí Sapinya Lloret. L'acte va comptar, com es pot comprovar a les fotografies, amb l'assistencia de regidors de l'Ajuntament i de l'alcalde, Jordi Joan.
 Va ser una tertúlia molt informativa en la part que correspon al magistrat i la fiscal i molt constructiva per part del tècnic d'atenció a les víctimes. Els ponents van parlar als assistents sobre l'acompanyament, l'assessorament i el tracte humà que es rep a l'oficina d'atenció a les víctimes així com les pautes a seguir, tant de protecció, acompanyament i la importància de les associacions de dones que aporten espais de protecció, cobertura social i recolzament emocional.

A la sessió vam escoltar el testimoni esfereïdor d'una víctima on ens transmetia l'infern del qual va eixir i com estava morta en vida, anul·lada i que era la por era qui regia el seu camí, fins que la van orientar, protegir tot remarcant un fet important: que a pesar de què el sistema judicial funciona, és molt important la protecció però sobre tot la privacitat de les víctimes en tot el procediment per que han de sentir-se segures. 

El testimoni va emocionar i apenar a tots els presents i va servir per copsar que hi ha molt a fer, però que hi ha esperança en que la societat canvie i per tant lluitem per la igualtat.

L'acte va servir per fer un recordatori de les activitats que s'han realitzat al novembre des de la regidoria d'Igualtat de Tavernes que dirigeix la regidora de Compromís Noe Alberola i es va convidar a tots a la presentació de la nova campanya "No, és no" que es programa per a treballar-se d'una forma més prolongada i sobre tot va dirigida a adolescents i joves. "Cal fer molta conscienciació i donar ferramentes informatives per poder obrir els ulls davant una realitat que no s'atura" indicava la regidora Noe Alberola.
 L'acte va servir també per donar dades, així ens assabentàvem de que som el segón poble de la jurisdicció judicial quant a nombre de víctimes, però en canvi som els primers quant a nombre d'ordres d'allunament. Això implica dues lectures: una, que hi ha molta violència i dos que som molt resolutius i entre tots els que a nivell local lluiten contra aquesta xacra aconsegueixen que es denuncie i treballe bé conjuntament. 
Per als responsables locals, Tavernes està en el segon, són molts els agents socials que hi treballen i fan una tasca encomiable, al temps que cal remarcar la gran tasca de la guàrdia civil (agents especialitzats en violència de gènere), de la policia local (agents formats en violència de gènere), serveis socials (tècnics formats en violència de gènere) i com treballen conjuntament i fan reunions periòdiques i transvassen les seues dades per aconseguir aquesta efectivitat.

Efectivitat, protocols, empativitat i recolzament des del primer moment són factors que duen a cap els agents de Tavernes que treballen en eradicar la violència de gènere, però això no ens ha d'impedir treballar en la parta fonda de l'iceberg, canviar la societat, educar en igualtat i valors.

12 comentaris:

Veïna ha dit...

Hem sorpren que ningú tinga cap comentari que fer tota vegada que el Magistat va dir que Tavernes tenia la tasa de denuncies més alta del Partit Judicial en proporció als habitants. També em va sorprendre que l'acte, encara que tan sols fora per l'importància del tema i dels conferenciants, no interessara ni als representants del Pp ni als del PSOE; sí que hi era el representant de EU. Però el problema no és de dreta o esquerre, de pobres o rics; és un problema d'educar amb valors d'igualtat i de respecte.

Anònim ha dit...

Desenrottlar? Desenvolupar, gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Desenrotllar= desenvolupar. Són dues paraules que en linguística se'n diu sinònimes.

Diccionari DIEC Institut d'Estudis Catalans

Definició de desenrotllar

1 1 v. tr. [LC] Fer cessar d’estar enrotllat.
1 2 intr. pron. [LC] Cessar d’estar enrotllat. El fil, en desenrotllar-se, va directament al plegador.
2 tr. i intr. pron. [LC] Desenvolupar.

---------

desenvolupar

1 Català Verb

Català Pronúncia:

Oriental: centr. /də.zəm.βu.ɫuˈpa/, bal. /də.zəɱ.vo.ɫuˈpa/, /də.zəɱ.vu.ɫuˈpa/
Occidental: nord-occ. /de.zem.bo.luˈpa/, val. /de.zem.bo.luˈpaɾ/, /de.zeɱ.vo.luˈpaɾ/

Rimes: -a(ɾ)
Homòfon: desenvolupà
Etimologia: Del prefix des- i envolupar, verb arcaic.

Verb

des·en·vo·lu·par trans., pron. ‎(pronominal desenvolupar-se)

Fer activar un estat latent, promoure la naixença d'una cosa.
Explorar àmpliament una idea i la manera de portar-la a a la pràctica.
Fer canviar gradualment una situació passant per diferents estadis.
Cessar d'estar envolupat.


Sinònims

adquirir, produir.
civilitzar.
créixer.
-- desenrotllar-- (el remarcat -- és nostre)
evolucionar.
formular.
esvilupar, en alguerès.


La Cotorra de la Vall ha dit...

De totes maneres no crec en trobe moltes més en tota la Cotorra. Faça una recerca i ja ens diu.

Veïna ha dit...

Em quede esbalaida que l'unic comentari siga per remarcar un error, o no, de lèxic de l'article i que no desperte cap opinió el fons de l'assumpte: la violència contra la dona, quan sembla que en un fet menor com que un regidor siga multat desperta tantes opinions. De vegades pense: Que pare el món que me'n abaixe.

Anònim ha dit...

Quan el mestre parla, el poble calla (o com matar mosques a canonades)

Anònim ha dit...

Dues paraules són sinònimes quan tenen un significat igual o molt similar. Si, fer cessar d’estar enrotllat. Cessar d’estar enrotllat. El fil, en desenrotllar-se, va directament al plegador, és el mateix que, fer activar un estat latent, promoure la naixença d'una cosa.
Explorar àmpliament una idea i la manera de portar-la a a la pràctica.
Fer canviar gradualment una situació passant per diferents estadis.
Cessar d'estar envolupat...... jo sóc frare!!!!!!!

Jo no sóc lingüista però, una paraula no fa sinònima a l'altra posant-li el símbol d' =.
Torne a dir, em pareix molt bé que els entesos ho consideren sinònims però si el fet d'enrotllar un objecte (fil, paper, etc..) és el mateix que promoure la naixença d' una cosa; la llengua cada dia va de mal en pitjor. També reconec que és la primera vegada que ho veig ací, per això em va semblar estrany.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres tampoc som lingüistes. Veiem i sabem que desenvolupar-desenrotllar com pot apreciar són paraules sinònimes, però també cadascuna té un significat polisèmic, i moltes vegades, no anem a discutir-li, segons quin context formal potser és més escaient usar una o altra, o fins i tot un sinònim. A ningú de nosaltres se li acut dir: vaig a desenvolupar el mantell, sinó vaig a desenrotllar el mantell i parar taula.

Un altre cas. Què és millor dir: la civilització si no hi posem remei es desenvolupa cap a la seua destrucció, o usar un sinònim: la civilització si no hi posem remei evoluciona cap a la seua destrucció? O fins i tot: camina (sinònim?) cap a la seua destrucció. Doctores tiene la Iglesia.

De tota manera les normes no les fixem nosaltres, i en tots els diccionaris vénen com a paraules sinònimes, almenys els que podem consultar, tant en paper a casa com virtuals a la xarxa.

No pensem tinga massa importància i menys quan pel context està ben clar el significat. A l'altra posarem desenvolupar, com fins ara hem fet.

Anònim ha dit...

Estos del PP i PSPV són els que no van a cap acte ni se'ls veu en cap cosa que organitza l'Ajuntament, però després parlen i diuen que si l'alcalde viu o deixa de viure a València. I alcalde està en els actes i ells no apareixen. Viure per a vore.

UN JUBILAT ha dit...

Tota la raò per a la VEINA,en tantes coses importants que dú l'article i més encara que s'en dirien en la conferencia,de segur,i sols parlem en els comentaris de les errades,ami quemes em dona si es diu ( desenrrolla o desenvolupa).Un poc de serietat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Home, no està mal un poc de debat lingüístic en pla d'aclarir una paraula. Tot ve bé. Tampoc ens hem passat.

Ara quan a la part de que la conferència no va interessar massa a la gent, tota la raó. Som així. Ni l'oposició, excepte com sol ser habitual EU, va acudir.
Vorem si el divendres s'acosten.

Unknown ha dit...

Té nassos que la unica cosa que es faça compter de esta noticia,siguen les faltes d'ortografia, un "aplauso" al ilustrat