L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 5 de juliol del 2016

El govern municipal de Tavernes fa balanç del primer any de legislatura


El govern municipal de l’Ajuntament de Tavernes ha fet balanç del primer any de legislatura que va començar el dia 3 de juliol de 2015.

En matèria d’hisenda, a banda de millorar el termini de pagament als proveïdors, un dels objectius assolits ha estat  l’aprovació del pressupost de 2016 al mes de novembre, el qual entrava en vigor l’1 de gener, complint així els paràmetres que marca el Ministeri d’Hisenda.

Per altra banda, han abaixat els valors cadastrals de les terres dels Marenys entre el 80 i el 90% i així, els propietaris han pagat una contribució d’acord amb el valor real d’eixos terrenys. Per a l’any que ve, 2017, tindrem una nova baixada dels valors cadastrals del 8%. D’esta manera, ha abaixat el valor cadastral total del municipi vora un 30% des del 2014.

En relació a les obres, s’han fet millores en la via pública i en l’accessibilitat com és el cas de les del carrer de Ribera, Ràfol, Gandia, Barranc, i la zona de l’IES Valldigna, així com també en els camins de Puça, Moleta i Marenys. També, s’està finalitzant el projecte de repintar tots els passos de vianants del poble, així com la pintada de marques viàries de nova creació en el nucli urbà de la ciutat.

La reposició del clavegueram del carrer de Sant Pere i del passeig del País Valencià ha estat una altra de les mesures que ha pres la Junta de Govern per a solucionar els problemes que s’hi produïxen en períodes de pluges fortes.

L’Ajuntament de Tavernes ha obert el nou parc infantil situat entre el carrer de Paco Valiente i Na Violant d’Hongria. Així, s’ha afegit un espai dedicat als menuts i s’evita l’estat d’abandonament en què es trobava este solar privat cedit a l’Ajuntament.

Més accions importants han estat el Pla d’Inversions en la Via Pública, un projecte que es va encetar el mes d’abril amb l'objectiu d'arreplegar propostes i inquietuds dels veïns i acordar les dos actuacions més importants que necessita cada zona. Així, s’ha elaborat un document on s’agrupen les obres en paquets, i es marquen les prioritats del poble, tenint en compte les necessitats dels veïns.

Jordi Joan, president del govern municipal

També s’ha demanat la participació de la ciutadania per a elaborar un nou model de festes més modern i adaptat a les necessitats i gustos actuals. Per això, es féu una enquesta per a opinar sobre diversos aspectes que han determinat les festes del poble del 2016.

Quant a transparència, l’Ajuntament ha encetat tres iniciatives: la publicació de les factures pagades als proveïdors, la publicació del contingut íntegre dels expedients que resol el Ple, mesura en què el Consistori ha estat pioner, i la difusió dels plens en directe a través de la web de l’Ajuntament.

La recuperació de la llicència de la ràdio, l’adequació de les instal·lacions i l’aprovació de la memòria són més accions de l’Ajuntament per a recuperar este servei, que està previst posar en marxa abans que acabe l’any, vista la demanda social que hi ha en el municipi ja que no hi ha cap ràdio d’àmbit local.

Les accions més importants en relació a la promoció turística i a la valorització dels recursos naturals, històrics i culturals de Tavernes han sigut el projecte de restauració i revalorització de la Torre de Guaita. Esta ha estat inclosa en la Ruta dels Sentits que ha guanyat la distinció de Sender Blau. La Ruta Etnobotànica, creada pel Taller d’Ocupació de Revalorització dels Recursos Turístics Naturals, completa i fa més atractius els tallers i les visites guiades a la cova del Bolomor.

Enguany, com a novetat, l’Escola d’Estiu ha ampliat el nombre d’alumnes i es donarà servei en la platja per a xiquets de 3 a 12 anys que volen disposar d’una alternativa lúdica i educativa en el temps lliure de l’estiu en el lloc on residixen.

Altres iniciatives que s’han dut a terme són l’ajuda a través de cursos a persones dependents i als seus cuidadors, així com als xiquets amb necessitats especials, ja siguen físiques o psíquiques, perquè disposen d’un espai on desenvolupar la creativitat en el temps d’oci.

També s’han posat en marxa dos accions molt importants com són la revisió del PGOU i la resolució del contracte de la piscina coberta, amb l’objectiu de posar-los en marxa en els pròxims anys. S’ha signat també un conveni amb Iberdrola mitjançant el qual l’Ajuntament ingressarà vora mig milió d’euros.

El govern municipal ha treballat braç a braç amb altres administracions per a defensar els interessos de Tavernes. D’esta manera s’han posat en marxa els mecanismes per a la reforma de l’IES Jaume II el Just, per a millorar l’accés nord a la platja de la Goleta i perquè l’obertura del centre ocupacional d’ADISVA siga prompte una realitat.