Les alumnes del taller d'ocupació per a dones "Millorem i Creixem" han organitzat un taller gratuït obert a la ciutadania d'introducció al compostatge. El taller tindrà lloc demà dimarts, 25 de juliol, a la torre de guaita a partir de les 10'30 hores, amb entrada lliure i obert a tota la ciutadania. Es recomana als assistents dur gorreta per al sol i aigua per a pal·liar les elevades temperatures.
El taller, impulsat per la regidoria de Foment que dirigeix Josep Llàcer com a responsable de "Millorem i Creixem, compta amb la col·laboració de la Generalitat, l'entitat Labora i el Sepe.
El taller explicara que és el compostatge, les regles i processos per obtenir un bon compost, quins són els passos a donar, quin recipient o altres elements ens caldrà per emmagatzemar el compost, etc etc, tot allò que cal saber per obtenir un compost (adob) de qualitat.
![]() |
El regidor Josep Llàcer, de Compromís, en la presentació del marc estratègic "Millorem i creixem", acte celebrat a Las Naves de València. |
Per comprendre la importància d'aquesta activitat cal recordar que el 40% de les deixalles domèstiques són restes orgàniques, o siga, sobres de menjar, i mitjançant la tècnica del compostatge aquests residus es transformen en compost, un adob natural que podem utilitzar a l’hort o al jardí. Les restes compostables són les restes orgàniques de la cuina, com sobres de fruita i verdura, pa sec, menjar cuinat, les deixalles de café o infusions, closques d'ou i fruits secs... mentre altres s'han d'usar amb moderació com restes de carn i peix, on s'ha de tindre ben en compte que dins del procés s'afegirà més matèria seca que amb les vegetals per evitar les males olors.
Després del procés de compostatge, i al cap d'uns 5 mesos, haurem obtingut un compost de qualitat per a les nostres plantes i fins i tot arbres de jardí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada