L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dilluns, 16 d’abril del 2018

L'Ajuntament comença els treballs de retirar el fang del llac de la Goleta



Els treballs previs per a dragar el llac de la Goleta s’han iniciat fa uns dies amb la preparació de les rampes d’accés al llac de la maquinària de dragat així com l’habilitació de terrenys per a deixar els fangs que es van extraient en un camps sense cultivar fora d’urbanització.

La solució de dragar el llac està aconsellada per tal de facilitar  l’aflorament de les aigües freàtiques i així millorar la qualitat de l’aigua i la naturalització. El govern de Compromís ha destinat en el pressupost municipal del 2018 la quantitat de 70.000 euros per aquests treballs que dura a cap una empresa especialitzada i que fa el mateix tipus de treball al llac de l’Albufera.


La neteja del llot dels fons del llac s’unirà per tant al conjunt d’actuacions que ve desenvolupant el govern de Compromís els darrers anys per naturalitzar i sanejar l’aigua, que han suposat unes inversions que superen els 100.000 euros. El propi alcalde Jordi Joan en unes manifestacions realitzades amb ocasió d’aquests treballs indicava que: “són molts els esforços que estem fent per a revitalitzar l’aigua del llac de la Goleta com a lloc emblemàtic i punt de trobada de la platja de Taverners. És un llac únic a la nostra comunitat, i un reclam turístic que hem de cuidar”.

La decisió d’actuar per retirar el fang dels fons ha estat el resultat dels estudis realitzats fa uns mesos, quan aquesta empresa especialista va efectuar unes proves per comprovar-ne l’estat del fons, i es va confirmar de l’existència d’una capa de fang que impedeix afloraments des de la capa freàtica del subsòl i la regeneració de l’aigua.

Segons aquest estudi el llot comença a aparèixer a partir dels 5 metres de la vora, i té diferents grossàries, amb zones entre 20 i 30 centímetres i altres on arriba fins a alçades de 70 cm, amb la confirmació que el llac té una fondària variable, entre 1’35 metres fins a vora 2 en el centre.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que lleven el bidó blanc que hi ha al mig del llac i posen algo més estetic si pot ser.

Anònim ha dit...

Tranquil que se suposa que l'empresa deixarà en millors condicions de lo que estava el llac i canviarà el bidó per una boieta