L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dilluns, 30 d’abril del 2018

La IV Edició de Musiescola se celebrarà a Tavernes el pròxim dia 9 (dimecres)



El dimecres 9 de maig se celebra a Tavernes la “IV Edició Musiescola”, una trobada musical i escolar on participaran al voltant de 30 escoles, 1.200 alumnes i 150 mestres d’Educació Primària provinents de centres educatius de diversos indrets del País Valencià, a més de diferents associacions com Adisva, Adispo, Once, Balaka Circ i Creu Roja. Enguany se celebrarà sota la temàtica “La música i el circ”.

La trobada tindrà lloc al voltant de la casa de Cultura (pel matí), Passeig Colon (una cercavila circense) i l'espai multiusos del Vergeret (migdia i vesprada) de la nostra ciutat. 


Imatge d'arxiu
Aquesta edició de Musiescola comptarà amb el professorat de les escoles participants (que podeu llegir en el quadre d’activitats) a més de diferents professionals del món de la música (Rafa Navarro, Al Tall, Pasqual Pastor, Enric Pizza, orquestra Pato Daniel...) i portarà associada la formació i col·laboració per part del CEFIRE de Xàtiva i Gandia.

L’experiència de Musiescola va nàixer fa tres anys a iniciativa d’alguns mestres de música que, amb il·lusió, entusiasme i molts esforços volien dur a terme una jornada de convivència musical escolar. Els centres participants pretenien fer un treball divulgatiu o obrir almenys un dia, les portes de l’escola i les de les aules de música a tota la comunitat educativa, i eixir al carrer per a donar a conèixer la seva tasca i la importància que li correspon a la música i a l'educació musical per a una formació integral dels nostres alumnes. L’experiència ha crescut i s’ha duplica el nombre de participants edició rere edició.




Imatge d'arxiu

L’objectiu és traure la música o la classe de música al carrer i donar a conèixer a tothom (a pares, alumnes, altres centres educatius, empreses, institucions locals... ) moltes de les propostes educatives que es fan a l'aula i a l'escola, reivindicant així el valor i la importància que té l'educació l i la música en general en la formació de l'alumnat i en la societat actual; i per que no, el treball que fan els mestres i els alumnes a l'escola cada dia.

Musiescola s'ha convertit en un lloc d'encontre interdisciplinar, internivells i totalment cooperatiu i col·laboratiu que duu associat moltes activitats paral·leles a la Trobada: com la participació en la primavera educativa al Palau de la Música, participació als premis extraordinaris d'alumnat amb millors expedients al Palau de les Arts... 





Guardonat amb el premí Atresmèdia

Musiescola ha estat guardonat l'any 2017 amb el premi d'Atresmèdia “Grandes profes, grandes iniciatives” amb el projecte “Musiescola. Un món de música i valors”.

El jurat va valorar molt positivament l'impacte assolit a tota València gràcies a la participació de diferents centres educatius en un projecte de difusió de la música associat a l'educació en valors, i per la qualitat i varietat de continguts musicals.