L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

diumenge, 19 de juny del 2016

Una nit a un campament neandertal: Cova del Bolomor

Visita guiada al jaciment
El jaciment arqueològic de Bolomor disposarà de noves activitats informatives i explicatives aquest estiu amb l'objectiu de continuar la difusió del jaciment i la posada en valor.

Si fins ara han estat les visites guiades al jaciment i els tallers de foc i indústria lítica el nucli central de les activitats, aquestes donen un salt qualitatiu amb una activitat nocturna que serà la recreació d'un campament neandertal de fa 235.000 anys.

La vida i costums dels primers pobladors valencians, els de Bolomor, explicada de manera entenedora per membres de l'equip d'excavacions mitjançant una activitat que combinarà elements decoratius, repliques arqueològiques, so, imatge i escenes representades, per a narrar la història d’un grup neandertal que va arribar a la Valldigna i va decidir acollir-se en la cova, establint un campament, els focs del qual, són dels més antics que es coneixen en l’actualitat.

L'home de Bolomor era nòmada, s'agrupava en grups-clans d'un nombre reduït de membres (habitualment no passaria de 25) i va ocupar la cova en períodes curts mentre feia el periple per la Valldigna i les comarques veïnes seguint les peces de caça. 

La vida del clan, la preparació de les peces de caça, l'ús del foc i la seua importància dins del procés de socialització i formació del llenguatge, la preparació de les pells, la construcció dels estris en pedra... en conjunt, tot un viatge en el temps fins a la Valldigna de fa més de 200.000 anys és la proposta d'una activitat que, de segur, gaudirà d'una bona acollida.

L’activitat, que compta amb el suport de l’ajuntament de Tavernes i del Patronat de Turisme de la Diputació de València, tindrà una durada de 50 minuts i està limitada a grups de 30 persones. El preu és de 8 euros per persona. 

Els primers dies d'aquest singular campament neandertal serà el dissabte, dies  9 i 23 de juliol.  Més informació i reserves en visitas@bolomor.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

I d'açò parlarà Las Provincias? Hi haura "algunos vecinos" que li ho diran, perquè en la web municipal ja està publicat.