diumenge, 19 de juny del 2016

Una nit a un campament neandertal: Cova del Bolomor

Visita guiada al jaciment
El jaciment arqueològic de Bolomor disposarà de noves activitats informatives i explicatives aquest estiu amb l'objectiu de continuar la difusió del jaciment i la posada en valor.

Si fins ara han estat les visites guiades al jaciment i els tallers de foc i indústria lítica el nucli central de les activitats, aquestes donen un salt qualitatiu amb una activitat nocturna que serà la recreació d'un campament neandertal de fa 235.000 anys.

La vida i costums dels primers pobladors valencians, els de Bolomor, explicada de manera entenedora per membres de l'equip d'excavacions mitjançant una activitat que combinarà elements decoratius, repliques arqueològiques, so, imatge i escenes representades, per a narrar la història d’un grup neandertal que va arribar a la Valldigna i va decidir acollir-se en la cova, establint un campament, els focs del qual, són dels més antics que es coneixen en l’actualitat.

L'home de Bolomor era nòmada, s'agrupava en grups-clans d'un nombre reduït de membres (habitualment no passaria de 25) i va ocupar la cova en períodes curts mentre feia el periple per la Valldigna i les comarques veïnes seguint les peces de caça. 

La vida del clan, la preparació de les peces de caça, l'ús del foc i la seua importància dins del procés de socialització i formació del llenguatge, la preparació de les pells, la construcció dels estris en pedra... en conjunt, tot un viatge en el temps fins a la Valldigna de fa més de 200.000 anys és la proposta d'una activitat que, de segur, gaudirà d'una bona acollida.

L’activitat, que compta amb el suport de l’ajuntament de Tavernes i del Patronat de Turisme de la Diputació de València, tindrà una durada de 50 minuts i està limitada a grups de 30 persones. El preu és de 8 euros per persona. 

Els primers dies d'aquest singular campament neandertal serà el dissabte, dies  9 i 23 de juliol.  Més informació i reserves en visitas@bolomor.com

1 comentari:

  1. I d'açò parlarà Las Provincias? Hi haura "algunos vecinos" que li ho diran, perquè en la web municipal ja està publicat.

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.