L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 9 de juliol del 2015

Dia del Clot amb concert del grup Carraixet


La Valldigna va celebrar ahir el “Dia del Clot de la Font” o també del “Dia de la Sang” una jornada de gran tradició festiva i que ha perdut una part del seu atractiu en perdre la condició de festa local. 

Malgrat això, foren molts els valldignencs i valldignenques que al llarg del dia s’acostaren al Clot de la Font, desafiant el fort calor que feia, i que nomes era ja suportable en fer-se poqueta nit. 


Va ser en eixe moment quan el grup de Tavernes Blanques, Carraixet, va oferir el seu concert, cançons tradicionals i de sempre, fruit com recordaven de 40 anys dedicats a la música valenciana amb un concert que titulaven “Musica de la Mediterrània”, i on van interpretar els temes més significatius de la seua trajectòria. El concert obria la programació estival del Festival Sete Sois Sete Luas que continuarà el 10 d'agost, dilluns i dia de Sant Llorenç, amb un concert de Quim Sanç i actuacions en tota aqueixa setmana a la platja.


Han passat molts anys d’ençà que aquelles xiquetes acompanyaven son pare Leonard Giner (ja desaparegut) en el “Carraixet” dels anys 70 i 80, però el grup (Mari Carme veu, Eva veu, saxo tenor i dolçaina, Miry veu i teclat i Vanessa veu i flauta travessera). continua fidel a l’estil que iniciaren amb aquell vinil ja històric “Beure, cantar i ballar”, una música nostre i que avui alguns qualificarien d’ètnica. 


Emotiu el moment del concert en què, aprofitant que els acompanya el grec Spyros Kaniaris a la guitarra, feren sonar en homenatge a Grècia, les notes del “sirtaki” que s’escamparen per tota la rodalia en un abraç de germanor a la gent d’aquell país tan castigat per la “troika”.