Iboga Summer Festival, l'únic festival espanyol especialitzat en música balkan, gypsy, reggae, ska i swing, ha donat per valor de 11.400 euros en entrades a sis ONG per al desenvolupament, els drets humans i la promoció de l'autonomia personal. El certamen es celebrarà els dies 23, 24 i 25 de juliol en la platja de Tavernes i l'organització ha cedit els drets de 200 abonaments (el seu preu unitari són 57 euros), a Amnistia Internacional, Pobresa Zero, Pla Internacional, Jarit, Nova Opció i ACUDE.
Les entitats beneficiades estan dedicades, respectivament, a la promoció dels drets humans, la lluita contra la pobresa, la millora de la qualitat de vida de la infància, el desenvolupament en països d'origen i d'acolliment, el suport a persones afectades per Dany Cerebral Adquirit, i l'ajuda a persones en situació de dependència i a les seues famílies.
La donació consolida el compromís del festival amb la solidaritat i la cooperació, valors que, segons expliquen Ángel Crespo i Álvaro Garro, organitzadors de l'esdeveniment, són inseparables de la música i els ritmes d'Europa de l'Est sobre els quals s'articula el festival.
Un festival de platja sostenible i de qualitat.
En la seua tercera edició, el certamen es decanta per la qualitat i la sostenibilitat dels serveis oferits als assistents. Malgrat tractar-se d'un festival de platja que ha arribat a reunir en la seua edició de 2014 a 18.000 persones durant els seus tres dies de durada, l'organització ha planificat l'espai i les activitats paral·leles de manera que garantisquen una experiència satisfactòria i no massificada.
L'espai està concebut com un poblat que comunica la zona d'acampada amb el recinte de concerts; amb àrees alternatives agrupades entorn d'una gran carpa de circ; amb tallers que van des de jocs malabars al ioga; amb locals de restauració que ofereixen menjars del món, i amb referències a civilitzacions desaparegudes com els tipis indis que es lloguen per a l'allotjament de cinc persones o la piràmide maya que presideix l'espai de concerts. La idea és crear un marc intercultural en el qual la música i altres expressions artístiques funcionen com a nexe d'unió.
A més, l'organització aposta per controlar la petjada ecològica i l'impacte mediambiental de l'esdeveniment mitjançant la reducció dels residus generats durant la seua celebració. Per a açò, per exemple, s'instal·laran contenidors de reciclatge, s'utilitzaran gots reutilitzables, es limitarà l'ús de plàstics i tots els olis vegetals usats en els llocs de menjar seran emmagatzemats per al seu posterior reaprofitament. Algunes d'aquestes mesures van contribuir l'any passat a reduir en cinc tones els residus generats en l'edició anterior.
El festival també fomenta una mobilitat sostenible a través de plataformes que faciliten compartir vehicle, organitzant autobusos des de diferents punts del país i amb convenis amb RENFE que garanteixen descomptes a els qui es desplacen a Tavernes amb tren.
-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada