L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimecres, 29 de juliol del 2015

La Cova del Bolomor s’obri aquest agost a les visites dels veïns i visitants de Tavernes



L’emblemàtica Cova del Bolomor, el jaciment arqueològic del Paleolític més singular de les terres valencianes i que està situat al nostre terme municipal, obri un any més les seues portes perquè els visitants puguen apreciar el seu valor històric i cultural durant el mes d’agost. 

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Tavernes aposta un any més per unes jornades que començaran el dijous dia 6 d’agost, amb uns tallers didàctics a les 19 hores en l’Escoleta de la platja, i que continuaran amb la visita a la cova el divendres dia 7, a partir de les 8 del matí des del Poliesportiu Municipal de Tavernes. Seran visites guiades per Raül Felis, membre de l’equip d’excavació del jaciment, que els farà viure l’experiència. 

Les activitats són gratuïtes i es realitzaran tots els dijous i divendres del mes d’agost. El dijous serà el dia dels tallers, tant de talla lítica amb sílex com fabricació del foc a la manera que ho feia l’home prehistòric per fricció de fustes amb arc, mentre que queda per al divendres la visita al jaciment.

El regidor de Turisme, Josep LLàcer, ha recalcat que “es tracta d’una iniciativa que vol donar a conéixer als visitants el jaciment i posar en valor el paisatge i el patrimoni cultural, tant de Tavernes com de la Valldigna. A més, volem fer que siga un atractiu més per al poble que en la temporada d’estiu atrau els turistes.” 
L’excavació de la Cova del Bolomor es realitza des de 1989 dins d’un programa d’excavacions arqueològiques del Servei d’Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria de la Diputació de València. La investigació ha proporcionat materials prehistòrics que abarquen des del Plistocé mitjà als inicis del Plistocé superior.
 
Així, s’han trobat evidències de foc controlat entre les més antigues d’Europa. Estem davant un important lloc per descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, les formes de vida dels neandertals i altres homínids que les van precedir.

Els interessats en estes activitats hauran d’acudir a la Oficina de Turisme de la platja per tal de fer la seua inscripció. Els grups seran d’un màxim de 25 persones i l’edat mínima per poder visitar la cova és de 12 anys.