L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimecres, 8 de juliol del 2015

Avui celebrem el Dia de la Sang i el porrat del Clot de la Font amb un concert de Carraixet


La celebració del “Dia del Clot de la Font” o també del “Dia de la Sang” ha estat de sempre una gran tradició a la Valldigna. Lluny, però encara viva a la memòria de la gent més major de Tavernes, està quan la jornada era festa local a les poblacions de la Valldigna i se celebrava amb diversos actes, essent els tradicionals el porrat del Clot de la Font i a Tavernes, la festa del Crist de la Sang. 


El Dia del Clot de la Font era tradicionalment, i quan l’estiueig a la platja era cosa d’unes quantes famílies benestants, el dia de la paella al Clot de la Font, era anar a passar la jornada al camp, era celebrar el porrat i com no era el dia, si pensem en la gastronomia popular i tradicional, del berenar de la coca oberta de tomaca i pebres, adobada amb tonyina de sorra i de la coca morena. Tradicionalment era també el dia en què se solia assatjar el primer meló d’Alger de la temporada. No solament era una celebració de Tavernes, sinó de Simat i Benifairó, que la consideren - i és- també seua. 


A Tavernes és també la festa de la barriada del Patró de la Vall, és a dir, es quan se celebren les festes de la barriada del Crist, que com algunes referències històriques assenyalen, també eren “les Festes de la Granota”, nom amb que es coneixen els actes que s’hi feien en honor del Crist de la Sang. El nom, usat a inicis del segle XX, era una simple referència a la tasca que feien alguns veïns de la barriada per aquests temps: capturar granotes pels arrossars de la Partida i vendre-les a Tavernes per tindre alguns guanys.

Poca gent ho recorda: ara som fills d’un temps que, sota el nom de modernitat, canvia costums i els unificat en honor de la globalitat, massa vegades mal entesa, que fa que molts trets de les festes populars es perden. 



La regidoria de Cultura i Festes, que dirigeix Encar Mifsud, entrena la nova legislatura amb un concert de Carraixet al Clot de la Font. L’hora serà a les 8’30 de la vesprada, quan el sol ja es pon i el calor comença a donar pas a la fresqueta del paisatge.

El grup Carraixet ens oferira en concert el seu espectacle “Musica de la Mediterrània”, musica per tant d’arrel valenciana, on s’interpretaran des dels temes més exitosos de la seua trajectòria fins a noves creacions, amb el tarannà mediterrani que els caracteritza.

Acompanyats per excel·lents músics i acaronats pels versos més encisadors dels nostres poetes, oferiran al públic un repertori acurat i potent.

Són Carraixet: Mari Carme Giner (veu), Eva Giner (veu, saxo tenor i dolçaina), Miry Giner (veu i teclat), Vanessa Giner (veu i flauta travessera). 

Acompanyades per: Spyros Kaniaris (guitarra, buzuki), Lluís Albert (bateria), Pep Mama (flautes, cordes i dolçaines), Xavi Alaman (baix), Vicent Romero (violí).