L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 de febrer del 2011

LA MIRADA DE LA COTORRA: Demà potser sí


Hi ha que vore la gent el poc cas que fem de les advertències i prohibicions. Ací veieu: hi ha gent que ha aparcat al Passeig de Colom a pesar que tenen ben clara la nota en els senyals: No aparcar avui dia 15 ni demà dia 16 que es van a podar els arbres.

I res, tot ple de cotxes aparcats amb la qual cosa avui de poda... res de res. Demà potser sí.

Cal però fer un aclariment: els senyals s'han col·locat ja ben entrat el matí. I molta gent ja tenia el cotxe aparcat.

Així s'organitzen algunes coses. 
-

21 comentaris:

silmin ha dit...

Segons tinc entés, per a ser vàlides les senyals de prohibit l'aparcament tenen que haver estat ficades quasi 3 dies abans.
Això ho podria confirmar qualsevol polícia no ho sé.
En cara que no fos així, és redicul ficar una senyal i esperar que tothom se n'assabente, ahí hi ha el cotxe d'un conegut que treballa a València, tal volta es deixe la feina per vindre a llevar el cotxe. Un example més del bon fer de l'ajuntament, de l'excel.lència en el treball.
Hi ara per punxar una miqueta, durant falles/presentacions/cofraries... i demés events encara que les senyals no són ficades ni en temps ni forma (normalment) sí que es fa el "trasllat" (no és sanció ni retenció) de vehicles. Com valoren prestacions/contraprestacions d'uns i altres?

Anònim ha dit...

Un exemple més de l'excel·lent organització municipal.
I van....

Un xiste bo... ha dit...

Un xiquet està passejant per la plaça d'un poble valencià i decideix
fer un descans. Seu al banc d’un jardí i al costat hi ha un home de
més edat que, instintivament, comença a conversar-li sobre el govern
del País i, com no, de FranSisco CAMPS.

El senyor li diu al jove: "Sap? CAMPS ÉS COM UNA TORTUGA DALT D'UN PAL".

Després d'un breu espai de temps el jove diu: "No entenc això de la
tortuga sobre el pal. Què significa això senyor?".

L’home li respon: "Si tu vas caminant pel camp i t’adones que dalt
d'un pal de llum hi ha una tortuga fent equilibri, què et passa pel
cap?".

Veient la cara d'incomprensió del xicot, l'home li explica...

"Primer: TU no entens com va arribar ací...

Segon: TU no pots creure que estiga ací...

Tercer: TU saps que no va poder pujar allí a soles…

Quart: TU estàs segur que no hauria d'estar allí...

Cinqué: TU eres conscient que no farà res ÚTIL mentre estiga dalt del pal...

Llavors, l'única cosa sensata seria ajudar-la a baixar d'allí!!!!!

EN LES PRÒXIMES ELECCIONS, SENYORES I SENYORS, AJUDEM A BAIXAR LA TORTUGA DEL PAL!!!!”

Anònim ha dit...

Mentre el PSOE i el PP facen la mateixa política i pacten estatuts de vergonya al País Valencià, facen pactes PP-PSOE en Euskadi per tirar fora el PNV igual dona votar un que un altre.
Per tant jo ja sé a qui no votaré.

falcó ha dit...

Sobre el temps d'antel·lació en què han d'estar exposats, ben visibles, els senyals mòbils no ho sé cert però crec que amb 24 hores ja hi ha prou. Com a molt 48 hores.

De la Policia Local de Tavernes, sobre la seua manera de fer, d'organitzar i d'organitzar-se, més val no parlar-ne. Sols voldria posar un exemple i que va ser traumàtic i molt criticat: el canvi de direccions pertot el poble. Si miren de fer-ho malament, no ho fan tan malament.

No us estranye doncs que fiquen els senyals unes hores abans com és el cas que ens ocupa.

D'altra banda, encara que no és el cas perquè la notícia no parlava del PP valencià ni local, ni de cap personatge polític, sols es referia a la col·locació d'uns senyals mòbils i sobre la responsabilitat que d'això tinga la Policia Local de Tavernes, vull fer una apreciació al respecte d'un dels comentaris.

Agraïs la fàbula de la tortuga dalt d'un pal i tot el que d'ella es pot desprendre però cal fer un matís sobre les reflexions que hi planteja el personatge major ja que, al meu parer, s'oblida d'incidir i aprofundir en el tercer punt: —"Tercer: TU saps que no va poder pujar allí a soles…" Jo afegiria que: és la majoria, per desgràcia, de la societat valenciana la que ha fet possible la tortuga siga a dalt del pal i fan tot el possible perquè així continue. Igual que passa a Tavernes, no cal anarte'n tan lluny company -un xiste bo-.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, senyor Decebut del Bloc ja podia vosté pensar que no anàvem a publicar uns comentaris que, no aportaven res, no argumentava res ni guardava relació amb el tema dels senyals.
Ací hem publicat comentaris de tot tipus i també criticant al Bloc però amb base argumental i referent al tema que es parlava en la notícia.
Però no anem a caure amb el parany ara que s'acosten eleccions de publicar-ho tot només perquè algú creu que ara és el moment de dir el que vulga perquè sí i fer una gàbia de grills de "La Cotorra".

No som parcials o imparcials. Ho hem dit massa vegades: No ens paga ni ens subvenciona el Bloc. TEnim la nostra opció política, nacionalista i de compromís amb la terra, i informem dins de la línia que ens hem marcat amb la qual vosté pot o no estar d'acord i per tant o bé pot no entrar o bé crear-se un blog per criticar el que considere convenient.

Censurat2 ha dit...

Eh! jo no soc el mateix anònim, vaig preguntar si pactaria el bloc amb el pp perquè m'interessa. M'agradaria votar-lo, però no m'agradaria que el meu vot anara a parar al PP o PSOE abans vote en blanc. No vull canviar un malo per altre. Això és tot.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Disculpa'ns però no vas fer el comentari en el moment adequat i pots deduir perquè. Disculpa'ns, perquè era normal la nostra confusió.

Pel que sabem podem assegurar-te i així ho ha dit el seu candidat, el del Bloc, que de pacte amb el PP després RES de RES.

observant ha dit...

Segons deia el Bloc ara fa quatre anys, Adéu PP, i ho senc molt però ha fet moltes coses junt al PP, ha governat alguns ajuntaments, i per quina raó no ho pot fer a Tavernes? Ara si vos pareix, no publiqueu aquest comentari, que no m'extranyaria

Observant nº 2 ha dit...

No vaig a justificar el Bloc. Ja són majorets per a fer-ho ells, però em fot eixe "tufet" que desprenen alguns comentaris, on només es veuen les coses males d'alguns partits i permeten totes les dels altres. Això se'n diu mala consciència.

En temes municipals, junt al PP han fet moltes coses el PSOE i EU i ER. I junt al PP governen en molts pobles PSOE, EU i fins i tot ER. Això tu ho saps però t'ho calles. I fins i tot en pla autonòmic no cal dir de pactes PP-PSOE o PSOE-ER-IC i no em vingues amb monsergues: el PSOE és dreta avui en dia.

Ací mateix a Tavernes el Bloc va formar govern amb el PP durant tres anys, el 1996-1999. I amb total indepèndencia del PP quan a la gestio d'urbanisme i Esports. aCrec que ja ha pagat prou la penitència de que tots els anys alguns s'encarreguen de recordar-ho.
¿Perquè no recordeu també el que Tavernes va aconseguir gràcies al Bloc que estirava del carro i aconseguia diners i obress per a Tavernes? Després amb el PP durant 12 anys res hem vist de nou.

Ara el que no digueu es el que ha fet el vostre partit, perquè està clar que sou votants dels altres partits: En 1987 el PSOE va governar amb el PP i UV i pactaren els tres per llevar-li l'alcaldia a la coalició EUPV-UPV.
Ni tampoc diu que el primer govern del PP en l'epoca d'Eugenio Pérez va ser PP-EU durant els anys 1995-1996.
O siga que el tercer en formar un govern amb el PP a Tavernes va estar el Bloc. I tot el món sap perquè i ja ho dit abans.

I tranquil, que pel que sé i ha dit el mateix Jordi Juan, el Bloc no pactarà amb el PP.

vicent ha dit...

Encara no hem caçat la peca i ja estem repartint-nos la pell. Deixeu que la gent vaja a votar: uns el que els dicte la conciència i el cor, altres el que els dicyen els que els paguen o subornen i altres etc...

Una vegada conegam els resultats, en el cas de que el PP no obtinga la majoria absoluta, ni cap altra de les formacions que opten a l'elecció, deixeu que siguen els propis partits els qui conversen i negocien i al final facen el que estimen més convenient. No aneu ara volent orientar el vot cap als vostres interessos, i ho dic per experiència, especialment als del PSOE que d'això en saben prou i és una tàctica que solen emprar ja que els dóna bons resultats. Igual que feien demanant el vot útil: "—votar altres opcions de l'esquerra és tirar el vot. Voteu PSOE que és el vot útil". I tan útil. Per a ells, segur.

Exemples podria donar-ne mil però em centraré sols en el cas Gandia perquè el conec ben bé.

Amb qui va governar el PSOE gandià durant la primera legislatura? Amb UCD.

I durant la segona? Amb Unió Valencia.

Després ha governat amb minoria però amb el suport i acords puntuals amb la UPV i després amb el Bloc llevat de la legislatura 2003-2007 què el Bloc va haver de pactar amb el PSOE per tal d'evitar el pas de la dreta gandiana (els partits estan formats per persones amb interessos i en cada poble les perosnes són diferents i no tenen els mateixos interessos per això, en cada lloc pacten amb els qui els convé, independentment del que facen al poble del costat)

Amb qui ha estat governant el PSOE gandià els passats quatre anys? Amb el Bloc-Verds? NO. Amb el veleta de Peris? NO, perquè es va barallar amb el Bloc i va voler anar per lliure, molt xulet éll, i es va quedar fora. Ara, després de quatre anys criticant les polítiques del govern municipal de Gandia, ha signat un acord -prevendes a banda- per donar suport a la candidatura del PSOE i així assegurar-se xuclar del pot i mandoquejar tot el que puga i més. Cadascú és com és. Aquest personatge va parar malament amb EU primer. després amb el projecte de la Nueva Izquierda amb Cristina Almeida junt amb el PSOE. Quatre anys després amb el Bloc-Esquerra Verda i finalment amb el Compromís. Això si que és un paio trepa i lo demés són contes de fades.

Doncs, amb qui ha governat el PSOE gandià la legislatura 2007-2011? Amb Plataforma de Gandia, un partit format de l'escissió del PP gandià, encapçalat per un tal Fernando Mut qui havia estat l'alcaldable del PP i portaveu municipal la legislatura anterior (2003-2007).

Els del PSOE diuen que no han pactat amb el PP. Clar que no però si ho han fet amb la dreta i més a la dreta del PP. No vull remuntar-me a les declaracions i manifestacions del reaccionari Mut.

Com he dit abans, els partits estan formats per persones i cada persona és un món.

observant ha dit...

Bé, això de que tots governen amb el PP, pot ser tingues raó, però no han fet una campanya dient allò de ADÉU PP, una campanya que els va costar molts diners.... i amb això prou, que a mi, tant em fa qui governe,,,,, no m'agrada cap d'ells, queda entés.... a mi el PSOE no m'agrada, el PP menys, del Bloc, no se que són si de dretes o d'esquerres, EU, no se de que van si de nacionalistes o de internacionalistes, de ERPV, tampoc em fan tilin, jo votaré a aquells que crec que no van a enganyar-me... i se d'alguns que ja ho han fet, i per això no els votaré....

PSOE; PP, Bloc....

Ara puc votar, EU, ERPV o Inciativa per Tavernes.... i si hi ha alguna llista més... que alguna cosa m'han dit..

Observant nº 2 ha dit...

No és que potser tinga raó, és que tu saps ben bé que en tinc. Com saps ben bé que "Adeu PP" era un eslogan de campanya electoral com "Por el cambio" del PSOE o "Confianza" del PP i no cal buscar altra implicació posterior. Qui havia de tirar al PP no era el Bloc sino tots plegats i no ho vam fer. Així que no divagues buscant justificacion en un eslogal electoral.

Ara tu no busques raons ni arguments perquè tens el vot decidit i només has volgut clavar una punxa contra el Bloc. No vols ni escoltaràs arguments.

Votar a uns o altres es decisió teua personal i no cal que ens la justifiques. Eres lliure.

Censurat2 ha dit...

Doncs pense que dir les coses per davant és de ser molt honrat, el que passa si esperes és que te la peguen i pacten amb el dimoni per a obtindre el poder.

Un que diu que no pactara amb el dimoni és un que mira pel be comú, no pel propi interès. I això diu molt siga del partit que siga.

observant ha dit...

Senyor observant nº2, diu que no vull escoltar arguments, està vosté molt equivocat, jo ja sóc majoret, i són molts anys de vore l'anar i venir de la gent del Bloc, i amic, creu-me, per a mi, s'han acabat per moltes raons.... 1. La campanya Adéu PP, i governar amb ells, no l'entenc. 2. L'apropament a posicions regionalistes, fins i tot al blaverisme. 3. El poc compromís social amb les més desfavorits.

I al meu pensar,diria moltes més.... però no s'ho val.... Jo sols vull que a partir d'ara, no penses per mi.... jo escolte, parle i després actue com crec.

Observant nº 2 ha dit...

Senyor observant, jo també sóc majoret per saber com són les coses i de vegades per quins factors es fan o perquè s'han produït en aquest tros de món on visc. (No vull dir-li c....)

On vosté posa Bloc, pose PP, PSOE, EU i vora com també casen. Tots han fet el mateix i pitjor perquè els dos primers han manat.
No he vist mai el PSOE, PP defensant els desprotegits i ara veig a EU, o si vol CCOO, firmant eixa "modificació" del Pacte de Toledo. I quant a blaveros el PP, PSOE i EU ho son i molt més que el Bloc. A vore a qui devem l'estatut, denominació de la llengua i banderes amb blau "al viento".

Tinc clar que no votaré a un partit que depenga de Madrid per a res i per això EU ja està exclosa, i que potser llance a perdre el meu vot, però procuraré llançar-lo a perdre el menys possible i donaré una oportunitat als únics que, encara que amb els seus errors, estant donant el pit pel país a les Corts i a tots els municipis.

Potser si des de les primeres eleccions el poble valencià hagues recolzat una opció valenciana el Bloc (abans UPV) no hauria fet tantes revoltes a la recerca d'un espai que poc a poc va guanyant amb el treball honrat de moltes persones.

I recorde que puros i castos, no ho són ni els sants.

falcó ha dit...

Xe desencantat. Vota qui vullgues i si no vols votar, també ets lliure però, no vullgues justificar-te. Fes el que la teua conciència et diga i no cal ens plores més. Segur que els del Bloc, PSOE i PP tan fet molt de mal, probablement siga perquè els has demant alguna cosa en algun moment i no te l'han donat. És hora ja de que el teu vot siga per a altres formacions cosa que t'alabe però no cal justificar-la. Jo l'entec, la comprenc però no la compartisc.

foraster ha dit...

Eusxkadi està governada per un socialista gràcies a un pacte entre PSOE i PP. No feu massa cas, sobre tot el personatge que critica el Bloc, perquè això són elucubracions meues.

Abans d’entrar en matèria, dir que he havut de dividir el meu comentari en tres ja que no cabia.

No és per corregir-te ni per contradir-te, company Vicent (compartisc soviet tot el que dius), però crec que el pacte PSOE-UV a Gandia no va ser durant la segona legislatura municipal. Va ser posterior, quan liderava la formació regionalista un tal Javier Reig que ara milita al PP (com la majoria dels unionistes), en una legislatura en la què no va haver-hi enteniment entre el PSOE i el Bloc o la UPV, crec que ja era Bloc. De tota manera i aprofitant el cas, vull aportar una sèrie de dades que podran servir per il·lustrar un poc més als lectors de la Cotorra de la Vall, si és que no ho estan ja abastament.

Malgrat tots els pactes entre el PSOE i diferents formacions polítiques de signe ben diferent, Gandia ha seguit creixent i no ha passat res. Ni s’ha mort ningú ni cap cosa semblant. Els pactes formen part de l’acció política i són legals.

Llavors, no sé quin interés tenen, principalment els del PSOE, en censurar o criminalitzar, abans inclòs de que es produïsquen, els possibles pactes d’altres partits amb el PP. Ni que la dreta fos el dimoni (que per a mi ho és). Vist el vist fins ara, cal fer ús del “Tanto monta, monta tanto”. No sé amb qui estaré pitjor, amb el PP o amb el PSOE? Quí serà més dolent, Guatemala o guatapitjor?

Jo em plantejaria, i crec que això faran els partits menuts a l’hora de pactar, certes qüestions com ara: De qui em puc fiar més? Amb qui aconseguiré més coses bones per al meu poble? Qui està més a prop dels meus postulats? Amb quines persones tinc més afinitats personals, d’edat, coneixements, etc? Per exemple.

Fins ací la primera part del comentari.

foraster ha dit...

SEGONA PART

Als comicis de 2003, el resultat a Gandia va ser el següent:
PSOE: 11 regidors
PP: 11 regidors
Bloc-EV: 3 regidors

El PP havia aconseguit guanyar-li al PSOE en nombre de vots, per primera vegada a les municipals gandianes. Sempre però, el PP gandià ha guanyat el PSOE a les autonòmiques, generals i europees.

Si el Bloc hagués mantés la línia adoptada les darreres legislatures (votar el seu candidat i així deixar que el cap de la llista més votada siga l’alcalde, encara que siga amb majoria simple), Fernando Mut, alcaldable del PP gandià hauria estat alcalde de Gandia. Però no, el Bloc va canviar d’estratègia i va pactar amb el PSOE amb algunes condicions entre les que cal destacar la dimissió de Pepa Frau, aleshores alcaldable del PSOE i en el seu lloc fer alcalde Orengo. Ahí, al meu parer, el Bloc va errar el tret perquè crec que amb això pensaven se’n lliurarien d’una persona carismàtica i mediàtica com la Frau i posarien un pocasolta i devaluat Orengo. Els va eixir malament la jugada. El pacte va estar però, al meu parer, un poc forçat pels nombrosos articles de premsa durant els quinze dies precepctius per a negociacions posteriors a les eleccions, en els que se’ls demanava: coherència, dignitat, era l’hora de demostrar si els nacionalistes del Bloc eren d’esquerres i progressites o bé de dretes, que ho feren per la ciutat i pels gandians de bé, que tingueren memòria històrica, que no permitiren l’arribada de la dreta al poder local, que no deixaren que el PP desfés tot el que fins eixe moment s’havia fet a Gandia, etc., etc., una llau d’escrits publicats especialment al Levante-EMV, tots els dies, els quals van influir en la militància nacionalista i també, val a dir-ho, algunes pressions personals i privades des de diferents àmbits polítics i personalitats polítiques. Fruit d’això l’Assemblea local va decidir pactar amb el PSOE. També va influir la decisió presa per l’Assemblea de l’aleshores soci de coalició, Ezquerra Verda de J. F. Peris

Als comicis de 2007, el resultat a Gandia va ser:
PSOE: 11 regidors
PP: 10 regidors
Bloc-Verds: 2 regidors
Plataforma: 2 regidors

Si ens fixem bé, si la Plataforma no hagués concorregut a les eleccions, (campanya de la qual va estar patrocinada pel PSOE) el PP hauria obtingut 12 regidors, a un de la majoria absoluta. O possiblement la majoria absoluta si se sumaven els vots obtinguts per ambdues formacions, cosa que no sol passar habitualment.

En aquest cas, si el PSOE hagués estat coherent, com se li demanava al Bloc quatre anys abans, hauria pactat amb els nacionalistes, els guapos, assenyats, defensors i valedors de la ciutat, etc., etc., qualificatius amb els que se’ls regalava la vista i els oïts quatre anys abans, arran del pacte famós. Però no. Vet aquí que el PSOE va preferir pactar amb Plataforma, i no passa res. Gandia ha seguit endavant i ningú dels qui, quatre anys abans demanaven un pacte entre les forces suposadament d’esquerres i progressistes, no va dir res de res, van callar com a muts.

Ací acaba la segona part. Queda encara la tercera.

foraster ha dit...

TERCRA PART

Els motius del PSOE per pactar, ells els sabran però cal considerar els següents:
• Si el PSOE havia patrocinat la campanya de Plataforma era per a que aquesta formació restara vots al PP i d’alguna manera hi havia que premiar-los.
• Mantenint Plataforma al govern municipal, minvava les possibilitats de reunificació amb el PP (cosa que al final no podran aconseguir perquè Plataforma a començat a disgregar-se, probablement per l’acció totpoderosa del PP)
• Donar-li una lliçó al Bloc, un escarment i un toc d’atenció per a que no cregueren que els del PSOE dependrien sempre d’ells.

En definitiva, com als del PSOE no es feia falta el suport del Bloc, no va fer falta pactar amb ells. Ara bé, de cara a la galeria, mijançant la premsa, ràdio i televisió, els del PSOE van deixar ben clar que convidaven als dos regidors del Bloc a formar part del govern local. Cosa que els nacionalistes van desestimar al·legant, entre moltes altres coses, que:
•Si quatre anys abans havien estat bons per a pactar, també ho estaven ara i no calia cap altre soci més.
• Que amb Fernando Mut, personatge que havia mantés una actitud intolerant, beligerant, denigrant, nagativista i inclòs barroera amb el govern muncicipal de Gandia, no anaven a cap lloc. Amb éll no compartien ni taula ni tapet de cap de les maneres. Mut tenia interposades varies denúncies al govern gandià, a diferents regidors i tembé a l’alcalde Orengo.

I fins ací, aquesta xicoteta història de pactes i repactes, succeïda no molt lluny d’ací.

És a dir, que jo votaré a qui votaré, sense importar-me amb qui pacte o no. El que valoraré i consideraré quatre anys després, quan em tornen a convocar per a votar, és el treball realitzat, les coses fetes i la manera de fer-les. Si el poble ha millorat en el seu conjunt i si els seus habitants, entre els quals em trobe jo i la meua família, han millorat la seua qualitat de vida, etc., etc..

Això és el que per a mi té importància. No els interessos partidistes i partidaris d’algunes persones o formacions polítiques què, a falta d’arguments, mèrits i valúa pròpia, busquen el descrèdit dels adversaris.

Em ve al cap les declaracions de l’ínclit entrenador del R.M de futbol, del qual no vull esmentar el nom. L’endemà de perdre el Gijón per 1-0 contra el Barça al Camp Nou, va dir públicament que Preciado, entrenador de l’equip asturià, havia regalat el partit als catalans alineant els reserves. A qui va alinear éll quan el seu equip va jugar contra el Barça al Camp Nou, unes setmanes després, per a quedar 5-0? Als reserves o als juvenils?

El peix per la boca mor, diu la dita. I eixos que sempre van davant de la tronà, solen eixir mullats o escaldats.

vicent ha dit...

Company Foraster. Admet la correcció o puntualització sobre el pacte de govern entre el PSOE i UV a Gandia. El període quan es va produir no era el més important sinó el fet, i amb això el que pretenia era demostrar que totes les formacions polítiques, ací, allà i on els interessa i convé, pacten amb altres formacions sense mirar si són d'una ideologia o d'una altra. A la fi, se suposa que tots els polítics i partits el que pretenen (almenys això és el que ens diuen) és el bé comú del col·lectiu o comunitat què representen.

Des de fa temps he pogut comprovar una certa animatversió o mania persecutòria envers el Bloc per part, especialment, de gent de l'esquerra o que se'n diue ser d'esquerra: PSOE, EU, ER, etc. (a hores d'ara no hi han esquerres a l'estat espanyol perquè les esquerres no haurien estat quietes davant l'agressió del govern amb els retalls socials executats i haurien fet fora ja els dirigents dels sindicats UGT i CC.OO.).

Davant eixaa mania al Bloc, sempre que he pogut m'he interessat per saber quin o quins són els motius. Mai, malgrat tractar-se de persones amb les que tinc certa confiança, no he pogut rebre cap resposta convincent, sols desqualificacions i retrets com ara:
• Ells es diuen ser d'esquerres i són de dretes
• Mai els perdonaré el pacte amb el PP (quan es tracta de gent de Tavernernes)
• És que són uns veletes. Ara pacten amb un i després amb un altre. En cada lloc pacten amb els qui els convé.

Com ja he dit abans. Esquerres, autèntiques esquerres al nostre país i a la resta de l'estat no hi han a hores d'ara. Llavors, ningú pot recriminar els del Bloc si no són l'esquerre perfecta, autèntica i imperturbable que voldria.

Als de Tavernes que no li perdonen al Bloc haver pactac amb el PP dir-los que, sense voler entrar en més detalls que a la fi personalment són per a mi més importants, repassen en quina legislatura s'han fet a Tavernes intervencions com: l'acabament de la Casa de Cultura, la cobertura de la graderia del camp de futbol, el Pavelló cobert del costat, la primera fase de rehabilitació del Passeig Colom i altres coses menors o que al gran públic se'ns escapen. A eixos desencantats dir-los que, si els que tots aquests anys passats han votat PP, per alguna raó personal, haguessin deixat de votar-los per haver pactat amb el Bloc, "els catalanistes antivalencianistes", podeu estar ben segurs que el PP no trauria ni dos regidors. De tota manera, la majoria absoluta del PP a partir de la legislatura següent a la del pacte amb el Bloc em fa sospitar si no serà gràcies als vots dels desencantats del Bloc, eixos que no li perdonen el pacte i que se'n diuen ser més d'esquerres que no pas ningú, que voten PP.

I finalment, sobre el qualificatiu de veletes jo dic. Són els del Bloc els únics que pacten a tiri-bandiri? A dreta i esquerra? No. Supose que les persones amb un mínim de seny i amb certa informació sabreu que això no és així. Cada formació política pacta amb qui li convé, quan, com i on li convé.

Si el Bloc pacta amb una altra o altres forces polítiques és perquè eixes forces polítiques també volen pactar. Llavors, no sempre és el Bloc el que pacta amb fulano o vengano sinó que és fulano o vengano qui pacta amb el Bloc.

Crec haver-me expressat corrèctament i clarament, company Foraster i resta de comentaristes de la Cotorra de la Vall.