L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.445
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 31.722

dimecres, 23 de febrer de 2011

Els florons de l'església de Benifairó tornen al seu lloc del monestir
Les obres de reparación del sostre que es duen a cap a l'església de Sant Joan Evangelista de Benifairó s'han aprofitat per retirar els florons i sustituir-los per uns altres fets en escaiola, a semblança dels originals.

El motiu del canvi és que aquests florons procedeixen de l'església del monestir de Santa Maria de Valldigna, a Simat, i després d'un temps de converses amb la Fundació Jaume II el Just, s'ha arribat a un acord de compra per retornar-los al seu lloc d'origen.

Des de fa uns dies els treballs s'han dedicat a retirar del sostre els florons de fusta originals que hauran de ser restaurats i tractats contra el corcó. Un d'ells es troba amb bastant mal estat de conservació (fotografia 2) , però no hi haurà dificultats perquè retorne al seu esplendor original després de passar pel taller especialista que hi ha a Castelló.

El temple monacal recuperarà els elements ornamentals originals que tenia en el sostre, encara que no de manera completa car un ha desaparegut i s'haurà de fer una rèplica.
-