L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 11 de febrer del 2011

ARTICLE D'OPINIO: Reforma i dignitat

Esta setmana hem presentat  esmenes al projecte de llei sobre la reforma de l’Estatut. Entre les millores que hem proposat, figura la del reconeixement del DEUTE HISTÒRIC DE L’ESTAT AMB EL POBLE VALENCIÀ  que segons l’Estudi de la Comissió d’Experts presentat al Ple de les Corts Valencianes és de 3.400 milions d’euros. També reclamem un tracte just de l’estat i la superació de la marginació que pateix el poble valencià en inversions del Govern Central.

Este debat constata l’error i fracàs de la reforma que al seu dia van impulsat el PP i el PSOE que no van saber impulsar l’autogovern. Nosaltres  hem actuat des de fa anys amb molta serietat i rigor des de la Declaració de Xàtiva sobre l’Estatut de la Vergonya. Teníem i tenim raó.

Pel que toca a l’organització política, ara estem concretant les candidatures locals i autonòmiques. A diferència dels nostres competidors podem dir amb la cara ben altra que nosaltres no integrem a candidats i candidates amb imputacions ni tampoc a trànsfugues.
L’èxit de la recollida de signatures per a l’Educació Gratuïta de 0 a 3 anys ens indica que hi ha altra forma de fer política. Amb proximitat i oferint solucions als problemes dels nostres conciutadans.

Este treball de base està quallant en la presentació de candidatures. Hui mateix estaré present a Godella, on és cap de llista la companya d'Executiva Nacional, Eva Sanchis i després també aniré amb els companys i companyes de la candidatura de Museros. Hui mateix,  s’ha presentat la candidatura de BLOC-Compromís  d'Alzira als mitjans de comunicació i que encapçala el nostre regidor Carles Aranda i que integra també a Diego Gómez, president d’Escola Valenciana fins fa poc.

Al llarg de la setmana s’han presentat importants acords locals a Paterna i Elxi s’han consolidat noves candidatures a El Palomar (Vall d'Albaida), Monòver i Salinas (l'Alt Vinaloó). Hi ha un excel·lent ambient, ganes i il·lusió.

Les eleccions del pròxim 22 de maig també són claus per a innovar en la política o ens resignem al sistema de sempre. La disjuntiva és si recuperem la democràcia per als ciutadans i ciutadanes o ens resignem a les castes dirigents que només pensen en perpetuar-se en el poder al preu que siga. La disjuntiva és la renovació i la dignitat valenciana del BLOC i la Coalició Compromís o el més del mateix que representen PP-PSOE

Enric Morera
Diputat i Secretari General del Bloc
-