L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 3 de febrer del 2011

La Mancomunitat de la Valldigna i la Creu Roja no renoven el conveni de prestació de serveis

La Mancomunidad de la Valldigna no ha renovat el conveni amb la Creu Roja de Tavernes i, per tant, ha deixat de donar servei a les poblacions continuen dins de l'ens comarcal.  Barx se'n va eixir tems arrere per considerar que li resultava cara la participació en relació amb el que se li oferia i donades les dificultats econòmiques del municipi.

La Creu Roja, segons hem pogut esbrinar, donava serveis d'ambulància per a actes efectuats a les localitats; feia el transport a Gandia de les d'analítiques dels centres de salut de Simat i Benifairó i tenia com obligació durant 14 hores diàries i de dilluns a dissabte, disposar de duess persones per mantindre l'ambulància operativa.

Fonts de tota solvència ens han confirmat que els ajuntaments de Simat i Benifairó no firmaran cap tipus de conveni amb Creu Roja però continuaran usant els seus serveis quan calga,  generalment celebracions de festes locals o del poble o d'actes culturals o esportius. O siga, a partir d'ara se li abonarà a Creu Roja el cost de cada servei que els preste.

Aquestes fonts han confirmat que a partir d'ara, de fet ja ho fan, la policia local de Simat i Benifairó durà a Gandia les analítiques, cosa que no ha d'estranyar a ningú si pensem que a Tavernes ja es fa així fa alguns anys i tampoc el presta Creu Roja.

Aquestes fonts, repetim fiables i solvents, ens diuen que, quan Simat i Benifairó van avisar dels problemes econòmics per renovar el conveni, des de l'ajuntament de Tavernes també els van deixar entrevore que el conveni ara mateix també els era un problema per la greu situació econòmica,  amb gran deute, que té el nostre ajuntament.

Eixos presumptes problemes de diners no els pot dir públicament el govern municipal del PP i menys ara de cara unes eleccions i menys encara quan està calent l'afer del salvament i socorrisme de la platja, un servei que enguany tampoc realitzarà la Creu Roja perquè el conveni és per a dos anys. I es vulga o no, vots són vots i els polítics han de fer tots els paripés per conservar-los. Però pensem que aquestes hores tothom sap ben bé per on van els tirs.

Tot aquest tema està alçant comentaris i hi ha alguns lectors de La Cotorra que ens ha enviat el seu punt de vista i comentaris sobre la nova situació. Així, ens recordeu que la platja de Tavernes perd l'últim referent sanitari que li quedava després que el Centre de Salut té limitat l'horari a juliol i agost. Ara, a la platja només li queda la farmàcia.

Eixa problemàtica, ens remarqueu en les vostres notes, repercuteix de manera negativa en la gent que viu tot l'any en la platja i al pas que anem, ens digueu,  i perquè la política del govern de l'ajuntament no ha potenciat com cal els serveis,  farà que no quede ningú a la platja, els que ara hi ha tanquen la paradeta i siga una platja fantasma.

Ahir l'alcalde de Tavernes va fer un anunci de firmar un conveni amb la Creu Roja. També ha merescut opinions i  hi ha qui diu que Manolo Vidal després que la Creu Roja va perdre la concessió del salvament i socorrisme de la platja tindrà interés a millorar la seua imatge davant l'entitat i ho voldria fer amb aquest anunci quan, presumptament, els treballadors que han despatxat no van a tornar a contractar-los almenys durant 12 mesos per la manera que s'hauria fet l'acomiadament.

També hi ha qui ens diu que això de culpar als municipis de Simat i Benifairó de que no es firme el conveni no està massa clar perquè és el PP qui domina la situació. Té major nombre de membres en la Mancomunitat que la resta de partits i Tavernes paga molt més de la meitat de tota la despesa. També ens recordeu que no s'està al corrent en el pagament a la Creu Roja a la qual, presumptament, se li deuria molta part de l'any passat any.

O siga, i com a resum, una moguda que afecta majorment el govern municipal de Tavernes i al PP com a partit que te la majoria a la Mancomunitat, que té la presidència i damunt més força que ningú en aportar a través del municipi on governa, Tavernes, el 70% de les despeses.

I si tot sembla ser un problema de diners, d'on els traurà Tavernes?  Les arques municipals estan davall zero, però quan vénen eleccions tot es pot fer, fins i tot el que era impossible fa uns mesos. Com el capità moro: Això ho pague jo!!! Si hem de fer cas del que ens diuen i si tot el que prometent aquests dies els regidors del nostre govern a entitats, associacions i, fins i tot, a les escoles publiques amb reformes i demòtica a la gana, si tot això ho han de complir.... preparem-nos, que en comptes de 20 milions de deute passarem a 40!!! 

Però ja se sap... en tots els llocs els excessos cara eleccions les paga el poble quan els polítics sempre tenen el recurs de pujar els impostos! I que ens han de dir als de Tavernes sobre impostos, que ben carregats anem els darrers anys de contribucions i encara ens espera una molt bona pujada el mes de juny! 
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Senyor de la cotorra. Hauria de contrastar la informació ja que ahir es van reunir la Creu Roja i l'Ajuntament de Simat per arribar a un acord. Eixes fonts hauria d'arreglar-les i ser un poc més professional.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Benvolgut anònim: Sentint´ho molt, li hem de dir que estem assabentat de tots els passos donats, fins i tot que ahir va ser la presentació de la nova directiva (jove) de la Creu Roja a l'ajuntament de Simat i que la reunió-presentació estava convocada d'una setmana abans, i com no, abans de l'eixida en premsa d'ahir del tema.
Li hem de dir, perquè sembla que no ho sap ( o sí?), que ahir no es va parlar de cap conveni, almenys del conveni tal com estava firmat amb la Mancomunitat, sinó de la possibilitat d'iniciar l'acció social de la Creu Roja a Simat (cursos, malalts d'Alzehimer... ) i com l'ajuntament els va dir que presentaren un projecte SEMPRE D'AQUESTES ACCIONS SOCIALS per parlar-ne d'una possible col•laboració, que no cal ni dir que seria beneficiosa per a Simat i per a la Creu Roja, en poder complir part dels seus objectius.
Tot això va continuar després a la vesprada quan Creu Roja va poder acudir i presentar-se com a institució a la reunió del Consell Social de Simat que se celebrava ahir mateix per la vesprada. I així parlar d'aqueixa possible col·laboració.
Ja veu si estàvem assabentats i alguna cosa més podríem dir que per prudència callem. Com ahir ens vàrem callar també d'aquestes reunions perquè no era el moment ni el tema, perquè ací a La Cotorra nomes hem desenvolupat el conveni antic. I el que es va parlar ahir a Simat li repetim no era el conveni sinó una altra cosa. I no li volem retraure d'algunes coses econòmiques passades que es va parlar pel matí. Crec que vosté que ho sap tot ens entendrà. Que hi ha coses que val la pena no remoure.

Ens sap greu que quan ací sempre hem recolzat i recolzarem la Creu Roja ens vinga vosté dient que si professionalitat, quan açò és un blog on de manera desinteressada i per cobrir un poc el forat informatiu que deixen els "mitjans oficials" que només informen del que vol el polític que mana de torn.

Per cert les nostres fonts no cal que les arreglem. Son molt bones i molt altes.

Manel ha dit...

De veres que no comprenc l'autor anònim del comentari i que busca. Es pot tindre una opinió diferent o vore les coses sota un altre prisma pero la Cotorra ha desmostrat que no ha enganyat mai a ningú amb informacions falses. I sino que llija les de l'estiu amb el salvament i socorrisme
De veres no sé a que ve això que diu.

Jo baixe en la próxima ha dit...

Jo l'article en el diari llevant el mire com una cosa preparada i que no te més objectiu que deixar en bon lloc a Manolo i que tota la gent de Creu Roja crega que ell es preocupa quan no es aixina. I damunt el diari deixa malament als altres ajuntaments i la jugada es perfecta: Manolo salvador del conveni i de la Creu Roja amb els diners dels contribuents.
El pròxim pas serà dir-los que això del salvament de la platja, tranquils que si jo guanye ho arreglaré.
I tots ha creure-ho, a oblidar l'estiu passat i el que ve i a votarlo.
Tampoc sé perque el titular del diari parla d'entitat humanitaria quan resulta que també diu que tot el que fa s'ha de pagar com qualsevol empresa de servicis.

No llores por mi Manolo ha dit...

voldria saber que pensa silmin de tot això que està passant

silmin ha dit...

El servei que del que estem parlant és el de traslladar els analisi que fan en els distints centres de salut a l'hospital de Gandia i recollir els resultats.

L'últim conveni signat crec que fou per 105.000 € encara que m'han dit que enguany en negociacions havien baixat més d'un 25%.

Possiblement m'enganye però entenc, 52 setmanes x 5 dies a la setmana = 260 dies de servei. El viatge a Gandia costava 403 € AL DIA de FEINA, viatge de Simat a Gandia i passant per Benifairó per recollir mostres (i tornar). NO és el matiex però, ho compararia amb els 30€ que cobra un collidor per tot el dia treballar.
Si volen ajudar a la CR, que les seues importants tasques de voluntariat fa, que els donen subvenció pertinent (només cal pensar en el que donen als retors que ni ofici ni benefici, millor a la CR)
El servei de trasllat, deuria ser segons llei contractació administrativa (major eficiencia,i responsabilitat) o veure si es una tasca pròpia de la conselleria i per tant ni Tavernes ni els altres deuen de amollar ni un "duro".
La disposició d'ambulància o algo més que feia segons conveni (no el tinc, no l'he pogut llegir), si cal, s'haura de contratar a la CR o qualsevol que ens donen el servei i pagar-los el que val i ni un "duro" menys per ser la CR, té el mateix dret a cobrar que qualsevol altra empresa.
Es tracta de serveis que es poden contractar per dies determinats com presència en concerts, crec que surt a compte pagar el dia que es necessita i no pagar tot l'any per si de cas.
Pot ser que l'ambulància es gaste en la Valldigna 14 hores al dia de dilluns a dissabte, però crec que la tasca en atenció sanitaria depen de conselleria? si el servei no es suficient és la principal tasca de nostres alcaldes lluitar per que ho facen com cal i tenim dret, i no el presentar-se com els nostres salvadors i pagar-ho amb els nostres diners. I si després d'ells fer el q cal, si els de la Cheneralitat no fan cas, no em molestaria per res anar al costat de qualsevol alcalde per lluitar per la valldigna encara que no em paguen ni l'autobús ni l'entrepà, ni el platet de paella.

Ja he dit, en quant al trasllat de analítiques que és el que puc parlar. En quant als altres serveis, són expresats tan genericament que no gosaria massa de dicidir-me (amb l'informació que tinc).

En quant a la publicitat que es dona l'alcalde de Tav. donant subvencions o presentant-se com a salvador de la CR amb els diners del poble, pot ser estiga mal, però li funciona políticament.

Molts ens preguntem on anirem a parar amb aquestos inútils de polítics (molts polítics, no tots, hi ha gent que s'ho val, en tots llocs hi ha excepcions és una forma de parlar això de "tots").
Esperaça i ànim, amb aquestos inútils, hem arrivat/arrivarem fins ací, que farem el dia que tingam algú que s'ho valga?.