L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimecres, 15 de desembre del 2010

Les muntanyes poden quedar desprotegides perquè fa tres anys que la Generalitat no paga


La Generalitat fa tres anys que no paga els 65 milions d'euros que li deu a Tragsa, l'empresa pública estatal que gestiona la Unitat de Brigades d'Emergència i aquesta ha decidit plantar-se i gastar només el que el Consell Valencià li done. Eixa quantitat és 9 milions, un 67% menys del que es necessita per a assegurar un servei adequat. 

Això duria a què 800 treballadors, els efectius per a emergències a la Comunitat  es reduirien a 200 si no se soluciona el conflicte. Com a conseqüència, es deixaran desprotegides les muntanyes i boscos valencians .

En lloc de continuar endeutant-se, l'empresa publica estatal ha decidit invertir en la Comunitat solament el que reba, que serà només 9 milions d'euros segons els previstos pressupostos, amb la qual cosa deixarien en l'aire 600 treballadors i amb molt poca protecció les muntanyes i boscos valencians.

Ara fa només tres mesos que cremaven les muntanyes de la Valldigna, en concret el Toro de Simat, i hi havia un conat feliçment apagat en el Massalari. Eixos focs s'unien a grans incendis en la zona de la Vall d'Albaida (Ontinyent, Agullent...) amb la qual cosa més de 2.500 hectàrees cremaven en un dels incendis més complexos que han hagut d'afrontar els cossos militars i civils d'emergències. 

La presència de les brigades és vital per a la pervivència del nostre ecosistema, però ni per això la Generalitat paga la totalitat del que costa mantenir un d'estos cossos. I això ha posat en un compromís l'empresa pública Tragsa, que gestiona i coordina este col·lectiu, i que ja suporta un deute de més de 65 milions d'euros per part de la Generalitat.

Fotografia: L'incendi de Simat el passat sembre a la nit
-