L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 15 de novembre del 2016

Responsables de política lingüística de l'ambit de la nostra llengua es reuneixen a Barcelona per impulsar-ne l'ús


Els responsables de la política lingüística del País Valencià, les Illes i el Principat s'han reunit a  Barcelona  amb l’objectiu de compartir estratègies per impulsar l’ús de la llengua. La importància de la reunió rau en que s'incideix sobre 13 milions de ciutadans i es va acordar treballar per garantir la coherència, la transparència i la màxima informació pública pel que fa al sistema d’acreditacions de llengua dels tres territoris.

També es va palesar la voluntat de tenir una versió única de les traduccions de la legislació estatal i altres textos de caràcter legal i administratiu i compartir els recursos públics que es dediquen a aquestes traduccions. Es treballarà per afavorir conjuntament la disponibilitat en llengua catalana de textos legals i administratius amb incidència sobre els ciutadans.

Es va constatar la voluntat conjunta de garantir l’accés en la llengua compartida a una oferta de dret europeu vigent, actualitzat i de referència. Es treballarà conjuntament per incrementar el volum de traduccions de normativa i documentació administrativa clau de la Unió Europa. 

Els directors generals reunits van posar en comú criteris per a l’avaluació de l’aplicació per part de l’estat espanyol de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (CELRoM) amb la mirada posada en el proper informe quadriennal i, entre d’altres aspectes, en la necessitat de visibilitzar-hi el caràcter unitari de la llengua.

Segons els responsables reunits, la trobada, que va fer-se a la seu de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, a Barcelona, és un pas important en la represa progressiva de relacions de cooperació en matèria de llengua entre els tres governs. Per això, es va acordar de donar continuïtat a les trobades.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Falten encara els que estan amb els gavatxos. Ja cauran...

Anònim ha dit...

¡Catalanistes!