L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 25 de novembre del 2016

PLENARI EXTRAORDINARI NOVEMBRE: L'ajuntament ratifica, ara per unanimitat, rescatar la piscina coberta



El plenari extraordinari, per unanimitat, ha ratificat la proposta del punt de l’ordre del dia sobre “dictamen de la proposta de la regidoria delegada de Contractació de resolució del contacte de concessió de l’obra pública construcció de la piscina coberta”. 

El punt no era res nou, i el que ha fet el plenari és dins del procediment administratiu que ho mana ratificar novament la decisió presa en el plenari del passat setembre, una vegada s’ha conegut el dictamen del Consell Jurídic Consultiu Valencià. Aquest organisme jurídica ha informat que és procedent resoldre el contracte que té l’Ajuntament amb l’empresa Metroval Aqua SL sobre la concessió per a la construcció i explotació de la piscina. 

El punt de l’ordre del dia era pràcticament el mateix dels plenaris de maig i de setembre, quan es va debatre i aprovar el punt de la resolució del contracte amb Metroval SL amb nomes els vots de Compromís, PSOE i EU. Ara el PP ha canviat el seu posicionament i mentre abans no havia recolzat la proposta, avui si que ho ha fet i ha votat a favor, encara que fóra deien, per un sentit de responsabilitat envers l’informe del Consell Jurídic Consultiu. 

Està molt bé això de la unanimitat en els plenaris, però hem de repetir que en el punt de l’ordre del dia que hem copiat dalt es veu que no es tractava d’aprovar o no el dictamen del Consell Jurídic Consultiu, sinó la rescissió del contracte pels continus incompliments de l’empresa concessionària, com a maig i setembre. No comprenem perquè ara es volen justificar amb el dictamen del Consell Jurídic, que no era el punt que es debatia, si mai havien recolzat la proposta de rescatar la concessió de la piscina coberta. Per cert, tampoc mai no han explicat perquè en els plenaris de maig i setembre no van votar a favor. 

El PP afegia també que volia demanar al govern diàleg i que escoltara a tots. Doncs sí, això caldrà perquè ens espera presumptament un procés d’anys. Llàstima que el PP no actuara així quan va adjudicar la piscina, quan no va escoltar cap proposta de l’oposició, ni tan sols les que es basaven en els informes econòmics en contra de la Intervenció que atorgava a la concessionària un zero en valoració econòmica. Així ens ha anat!. 

El PSOE informava del seu vot a favor com plenaris anteriors, com també va fer EU que va recordar que l’IVA havia canviat al llarg del temps en tot el procés d’obres de la piscina i caldria tindre-ho en compte en els expedients. El govern de Compromís li ha respost que això es contemplarà en el moment de les valoracions de l’obra feta per tal de saber quina és la indemnització a la concessionària si li correspon. 

Un procés de rescat iniciat el passat mes de maig 

Tal com ací vam explicar en el seu dia, el passat mes de maig l’Ajuntament va iniciar el procés de rescat de la concessió amb els vots a favor de Compromís, PSOE i EU vist que l’empresa no havia complit cap dels acords des del 2011, quan va entrar en concurs de creditors. i

El mateix alcalde, Jordi Joan, ha recordat que l’Ajuntament ha ajudat tot el que ha pogut, des d’acceptar una quita, fins aprovar que pogués hipotecar la concessió, fins a considerar com a modificat de contracte d’obra per poder legalitzar els excessos de les obres fetes i no contemplades en el projecte. 

El plenari de setembre, seguint les normes del procediment administratiu, va elevar consulta al Consell Jurídic Consultiu que ha fallat que l’Ajuntament està seguint el camí correcte. 

Ara s’haurà de resoldre i liquidar el contracte de concessió de la piscina, i quan siga ferma la resolució del contracte, dipositar a disposició dels titulars registrals de drets i càrregues les quantitats i eventuals indemnitzacions que l'administració haja d'abonar al concessionari i finalment procedir en el registre de la propietat dels assentaments a favor dels titulars d’eixes càrregues i drets. 

Molt fàcil d’escriure, però eixe paràgraf suposarà segurament un procés complicat i que s’allargara en el temps. Podeu escoltar les explicacions detallades de l’alcalde i us demanem molta atenció a la part final, on s’explica el procediment a partir d’avui.