L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 15 de novembre del 2016

PLENARI DE NOVEMBRE 2016: Els partits de Tavernes, excepte el PSOE, sol·liciten formar part de l'Àrea Urbana Integrada Valldigna (I part)


L’Ajuntament de Tavernes sol·licitarà a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori la modificació de l’Estratègia Territorial valenciana (ETCV) de manera que Tavernes passe a integrar-se en l’Àrea Urbana Integrada (AUI) de Benifairó i Simat. La petició va ser aprovada en el plenari per Compromís, PP i EU.

Tal com va explicar el regidor Josep Llácer en les intervencions, l’AUI és una àrea urbana formada per agrupacions de municipis definits per criteris morfològics, de mobilitat, d'activitat econòmica i mercat de treball, entre altres, que poden considerar-se, amb independència dels límits administratius, com a cèl·lules urbanes de funcionament conjunt.

Són un primer nivell de la planificació supramunicipal i són els espais adequats per a l'ordenació, entre altres, dels sistemes de transport públic, la infraestructura verda, els bulevards metropolitans, els processos de conurbació, els equipaments supramunicipals, l'habitatge amb algun tipus de protecció pública i les fórmules de cooperació i govern intermunicipal.

Per al regidor de Compromís "aquesta integració en l'AUI i els treballs que es volen dur a cap suposa omplir de contingut la Mancomunitat", una circumstancia que considerava fins ara no s'ha donat. També va explicar que la llei que desenvolupa l'ETCV va considerar inicialment Benifairó i Simat dins de una mateixa AUI, excloent-hi Tavernes i Barx.

Llácer va respondre al PSOE local, que va acusar al govern d'haver-se inventat ara aquesta forma integració en l'AUI i que s'aprofitava de Simat i Benifairó per aconseguir fons europeus. Va recordar als socialistes que la Mancomunitat ja va sol·licitar el desembre del 2015 que s'inclogués Tavernes i Barx, però la petició no es va tindre en compte, així com que els  projectes comuns a la Valldigna des de l'any 2011 són tema de treball de l'arquitecte municipal, Juan Tormo, que supervisa ara els projectes en estar basats en els seus estudis. (Ho podeu escoltar al vídeo al final de Josep Llácer)

Llácer indicava que ara Tavernes reprèn la petició de pertinença a l'AUI en base la distància en línia recta dels nuclis urbans i amb l’objectiu de formar un conjunt urbà que en superar els 20.000 habitants puga accedir a les ajudes dels fons europeus.

Si ara s’accepta la petició, l’AUI estaria formada només per aquestes tres poblacions, també s’hi podrà sumar en els projectes la localitat de Barx en ser una localitat límit encara que ultrapassa la distancia contemplada entre nuclis urbans.

En el mateix sentit es va expressar l'alcalde, Jordi Joan, que va assenyalar les mancances que fins ara ha tingut la mancomunitat quan a que no té cap servei mancomunitat, no té un projecte definit de treball en favor del territori mancomunitat i que el seu paper ha estat de sempre l'organització d'actes al voltant de l'efemèride del dia de la Valldigna. Per a Jordi Joan la nova situació implica revertir el paper de la Mancomunitat de manera que siga útil a les poblacions que la integren. 

Continuarem en una II part explicant més detalls sobre l'AUI i objectius

Us oferim la intervenció de l'alcalde, Jordi Joan, i del regidor Josep Llácer al respecte.

Intervenció Jordi Joan





Intervenció Josep Llácer 







 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara si que continuem en la Manco

Anònim ha dit...

Que alguna volta se n'hem eixit? Tavernes no s'ha eixit mai.

Veïna ha dit...

Jo alucine amb el PSOE. Quan la mancomunitat de la Valldigna sols servia per a traques i coets no sols la recolzaven sinó que l'imposaven (en l'anterior legislatura). Quan Tavernes va dir que tenia massa deutes que pagar per gastar en traques i coets i que si no es trobava altra funció més profitosa pels veïns se'n eixiria, els semblà mal. I ara que justament s'ha trobat una forma de fer rendible la mancomunitat i traure profit per als pobles que la conformen tampoc els sembla bé.