L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 30 de novembre del 2016

La Unió de Llauradors denuncia l'existència de taronges de Sud-Àfrica al Corte Inglés



La Unió de Llauradors ha denunciat en un comunicat que al centre comercial de El Corte Inglés de Castelló de la Plana s'està venent taronja procedent de Sud-àfrica, una situació que sumada a la climatologia adversa a les nostres terres ens aboca a una campanya que qualifica de “catastròfica” per als llauradors valencians. 
 
 La Unió de Llauradors ha presenta la fotografia de fruita comprada ahir mateix, dimarts, i procedent de l'empresa d'Almenara, Torres Hermanos. El sindicat agrari considera una absoluta falta d'ètica que el centre comercial i els comerços subministradors permeten que les taronges de Sud-Africa estiguen presents en els aparadors dels supermercats. 
 
La denúncia de la situació feta per la Unio se sema a l’efectuada fa uns dies, i que ací ens férem ressò, pel ‘Black Friday’ d’Alcampo i pel regal de 4 quilos de taronges per compres superiors a 40 euros amb la targeta de fidelització a Carrefour. Tot això ha fet que la Unió haja demanat la reunió de forma urgent de la Mesa Autonòmica de la Cadena Alimentària. 
 
Recordem que la Direcció General de Comerç i Consum de la Conselleria d'Economia Sostenible va iniciar la setmana passada un expedient per estudiar si algunes cadenes de distribució al País Valencià incorren en pràctiques contràries a la Llei de Cadena Alimentària, amb els preus fixats i les promocions que afecten a cítrics. 
 
Segons La Unió de Llauradors eixes pràctiques podrien, presumptament, vulnerar la Llei de la Cadena Alimentària, en oferir preus que suposen que el llaurador venga la seua producció per davall dels seus costos de producció.