L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 15 de novembre del 2016

Ha plogut, però no el que desitjàvem i ens cal.



Ahir va ploure, sobre tot a migdia, amb la qual cosa es feia bona la predicció de pluges a partir d’eixa hora. No ha estat una gran pluja, i les quantitats arreplegades s’allunyen molt d’altres episodis que hem viscut en la Tardor altres anys. De fet, aquesta s’està caracteritzant per ser poc plovedora, massa poc plovedora. 
 
Les dades que podem consultar en el web d’AVAMET ens donen diverses quantitats per a Tavernes, segons siga el lloc on s’han mesurat. Així, a Tavernes Poble es van mesurar 14’8 litres; a la zona dels Sequers  13’4 litres i a la Partida Nova un total de 12’5 litres. Menys va ploure a la platja, on només es van mesurar 7 litres. 
 
A la Valldigna del pla va ser Benifairó qui, amb 25’1 litres va arreplegar més quantitat, i més poc a Simat on només el pluviòmetre deixava 5’8 litres. A la zona que nomenem Valldigna de muntanya, o siga a Barx, tenim dues mesures diferents: a la zona de la Drova van caure 45’6 litres i a la zona de la depuradora 21’6 litres. 
 
Com veieu quantitats que no van a solucionar el greu problema de sequera que patim. I el que és pitjor no sembla que aquest fluix període de pluges vaja a durar. De fet, i si observeu el mapa, quasi tota la península està lliure de núvols, i avui dimarts la previsió només era de possibles pluges durant el matí per anar escampant al llarg de la vesprada i millorant de cara a demà dimecres i dijous on, encara que el cel pot estar tapat per algun nuvolet, la previsió de pluja és 0 mm. 
 
Mentrestant les temperatures han canviat i hem gaudit de caigudes tèrmiques prou acusades en pocs dies, de manera que ahir dimarts les mínimes a Tavernes foren al voltant dels 10-11º i les màximes no pujaren més enllà dels 17º. Avui s'anuncien semblants i només dijous hi haurà una pujada. Temperatures pròpies del temps i que només han fet que traguem dels armaris algunes jaquetes.