L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 12 de setembre del 2012

Tres membres del Centre Excursionista de Tavernes fan el cim del Mont-Blanc (4808m.)



 

Els alpinistes que arribaren al cim són  Francesc Meliá, Luis Blay i Carles Hernández, i els van acompañar fins el refugi de Gouter (3.700 m) els muntanyers Jaume i Anna Felis.  

El primer día féren nit a la cabanya de Rognes, a 2.700 metres des d'on ja es divisa la impressionant pujada a l'Aguille du Gouter que hauríem de superar l’endemà. L'ascenció repartida en tres jornades i dos nits fou planificada específicament per acostumar el cos a l'altura, ja que a aquestes cotes la falta d'oxígen afecta al cos humà si no es realitza aclimatació. 

La segona nit acamparen a més de 3.700 m d'altura, dalt del refugi de Gouter. A l'endemà, el día de l'ascensió, els tres alpinistes eixiren cap a les 2:30 de la matinada i arribaren al cim 5 minuts abans de les 7 del matí. Els núvols encara tapaven el cim del Mont-Blanc de boira, pero tal i com anava avançant el matí i els alpinistes tornaven cap a Gouter el sol anava pujant i s'anava aclarint el temps, oferint unes meravelloses vistes del massís del Mont-Blanc, les glaceres i la vall de Chamonix. 

Cap a les 10 hores estaven de volta al refugi de Gouter i el mateix día emprengueren tota la baixada fins l'estació del tren de cremallera de 'Mont Lachat' que havien agafat dos díes enrere. Fou una llarga i dura jornada, pero l'alegría d'haver aconseguit el cim compensava tot l'esforç realitzat.

Cal remarcar que és la tercera vegada que membres del Centre Excursionista de Tavernes aconsegueixen arribar al cim d'Europa Occidental i alhora la muntanya més emblemàtica dels Alps.

-