L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

divendres, 24 de juny del 2016

La Regidoria d’Agricultura i la Diputació de València col·laboren per a resoldre els problemes dels camins locals


L’Ajuntament de Tavernes, en col·laboració amb la Diputació de València, realitza un estudi geològic dels camins rurals al costat del riu fets malbé. L’estudi determinarà com està el fons del terreny dels camins del Tancat i Séquia de la Bova, i suposarà conèixer a qui correspon reparar els clavills i les solsides, que actualment constitueixen un risc per a la seguretat viària.

Cal recordar que el passat novembre es van reunir el regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, i la regidora d’Obres Públiques, Llum Sansaloni, amb el diputat de Medi Ambient, Josep Vicent Bort, per a tractar temes que afecten alguns camins rurals del terme de Tavernes que estan malmesos greument. 



En la reunió es va acordar fer un estudi geològic per a poder saber com està el fons del terreny i poder exigir la reparació a qui corresponga. I, si cal, portar al Ministeri la urgència de la situació davant el risc que representa per a la seguretat viària.



Tal com ací em explicat moltes vegades, l’Ajuntament s’ha adreçat diverses vegades a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, depenent del govern central del PP, demanant solucions al problema: actuacions i solucions per als clavills que el riu Vaca ha provocat als camins rurals.

L'alcalde va plantejar que els enfonsaments de les ribes dels riu Vaca estaven produint clavills d'alguns kilòmetres de llarg en els camins rurals i els feien intransitable amb l'evident perill, perquè podien acabar enfonsant-se i lamentar una desgràcia.



La resposta de la Confederació va ser pareguda a la que sempre s'ha donat des de Madrid amb el riu Vaca: que no té previst fer cap actuació per falta de disponibilitat econòmica i que el projecte de la reparació dels enfonsaments del riu i dels camins estaria entre les últimes prioritats, a pesar que se'ls va remarcar que pot passar alguna desgracia personal..

Ens trobàvem per tant davant una Administració que no neteja el riu, ni arregla les solsides, ni executa la canalització del Vaca, una Administració amb una deixadesa total de funcions i d'ací que es demanara ajuda a la Diputació, que almenys ha respost amb la col·laboració en aquest estudi.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt be Javi