L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 21 de setembre del 2015

Tavernes enceta una iniciativa solidària i cooperativa a través dels bancs de temps



L’Ajuntament de Tavernes inicia la primera sessió del III Cicle d’Economia i Territori amb el projecte “Els bancs de temps: una experiència d’economia social i cooperativa”. La iniciativa impulsada per la regidora de Serveis Socials i Cooperació, Noelia Alberola, compta amb l’ajut de la Coordinadora del Banc de Temps de Gandia i del Cercle Euram de la Safor.

I que són els bancs de temps? potser s’esteu preguntant. Doncs, espais on persones d’un mateix carrer o barri intercanvien serveis totalment debades, amb l’objectiu de que la gent es conega, confie en el veïnat i, tots plegats, puguen resoldre necessitats de la vida diària.
El tema serà tractat en la conferència que tindrà lloc el pròxim dijous a les 20 hores a la Casa de la Cultura dins del III Cicle d’Economia i Territori. Els temes a tractar són els serveis fets per altres serveis i un temps dedicat perquè siga tornat amb un altre temps. És per tant un banc especial on la moneda són les hores, el temps de dedicació que s’intercanvia entre les persones.

La regidora de Serveis Socials, Noelia Alberola, ha anunciat que “es tracta d’un projecte que vol donar resposta a les necessitats de les persones a partir de l’ajuda mútua. És una forma de fomentar la cooperació i la solidaritat, i que millora la qualitat de vida d’estes persones. Tot, sense crear cap impacte negatiu en el comerç local”.

En resum, una iniciativa interessant que l’Ajuntament de Tavernes vol dur a terme en el nostre municipi, de manera que els veïns podran accedir a serveis, a través de l’intercanvi de temps, que d’altra manera seria impossible davant les necessitats econòmiques d’algunes persones.