L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 28 de setembre del 2015

Gent de Compromís vota a favor d'anar en solitari a les pròximes generals



Gent de Compromís, els independents de Compromís, persones afiliades directament a la coalició i que no són membres dels partits que la formen, van votar ahir sobre la possibilitat d’acudir a les eleccions espanyoles en coalició amb Podemos.

Una gran majoria, el 60,24 per cent s’han manifestat per l’anomenada Opció A, en contra de fer aquesta coalició, mentre que un 39,7 s’ha mostrat en favor de la B, favorable a fer l’acord però amb condicions. En total han votat cinc centes persones que ho podien fer fins diumenge a la nit. 
 
La suma dels dos resultats complica molt el panorama de la coalició. Dels partits que la integren Iniciativa, el partit de Mónica Oltra, és clarament a favor però el Bloc, el partit més gran, n’està en contra. El vot dels independents, i segurament el fracàs electoral de "Catalunya Sí que es Pot" podria decantar el resultat contra el pacte, un fet que generaria una gran tensió amb Iniciativa, el partit que lidera Mònica Oltra. 
 
Els resultats percentuals de Bloc i Gent de Compromís han manifestat amb claredat el desig de no pactar amb Podemos, circumstància que complica la decisió final de la coalició en el seu pròxim Consell General. L’executiva de Compromís podria optar per un Referèndum global per a militants i simpatitzants de caràcter vinculant.

Gent de compromís s’ha manifestat sempre per la unitat de Compromís i la superació de la forma actual de coalició de partits. Va adoptar la mateixa fòrmula que el Bloc per a la consulta per motius operatius.
 
Davant la pròxima convocatòria d’eleccions a Corts Generals, considere:

OPCIÓ A. Ens hem de presentar com a Compromís.

OPCIÓ B. S’ha de treballar per bastir una coalició amb Podemos i/o altres forces polítiques d’àmbit estatal o plataformes anàlogues, sempre que es complisquen les condicions següents:

-Que es constituïsca un grup parlamentari valencià propi al Congrés dels Diputats, i que la Sindicatura d’aquest grup recaiga en un dels diputats o diputades de Compromís.
-Que la marca i la imatge de Compromís siga preeminent en tots els elements que configuren la candidatura conjunta (denominació, imatge, papereta, campanya electoral, etc).
-Que l’acord incorpore un programa comú amb una agenda política valenciana a defensar al Congrés i a contemplar en possibles votacions d’investidura.
-Que les candidates i els candidats de Compromís lideren les candidatures presentades en les tres circumscripcions valencianes