L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 19 de setembre del 2015

Gran èxit de la Nit de Paelles


 Milers i milers de vallers i valleres van acudir ahir al Vergeret per cuinar la seua paella dins dels actes de la tradicional “Nit de Paelles” que, enguany estrenava ubicació. La recaptació dels tiquets, sobre els 3.200 euros, van ser destinats a l’ONG “Solidaritat amb el Tercer Món” que va rebre el correspon taló simbòlic abans de l’actuació de l’Orquestra Titànic.

Ara caldrà valorar els avantatges i els inconvenients del nou lloc. Nosaltres de primera hem de dir que vam poder comprovar que la nova ubicació permet l’agrupament dels participants en una mateixa zona, tancada al trànsit rodat per l’esdeveniment, cosa que ja suposa un avantatge en no tancar tota una urbanització com Els Sequers. També cal dir que eixa concentració al llarg de l’avinguda de les Corts Valencianes permet una major relació dels veïns, i com no, té també avantatges a l’hora de la neteja. Potser i com a problema que la mateixa concentració de foc pot suposar en algun moment molèsties pel fum o més calor als cuiners, però res que no siga suportable en una nit festiva com aquesta.


Igualment pensem que és beneficiós la concentració del lloc de foc per a les paelles: avantatges a l’hora de la neteja, no cal tancar carrers com als Sequers, menys brutícia a les vies públiques. També el canvi d’enguany facilita que siguen menys efectius de seguretat i policia els que calen per poder controlar tota la situació. Ara ja sereu vosaltres qui opineu sobre la modificació. 

El sector agrari va participar de la nit

Encara que el dia va estar jugant amb algun possible ruixat, finalment no es va produir i la nit va estar acompanyada per bon oratge, per la diversió i les ganes de passar-ho bé dels participants. 
Lliurament del taló a l'ONG Solidaritat amb el Tercer Món
I encara que els tiquets eren 540, cal dir que tantes no se’n van cuinar: molt es feren la paella a algún baix del poble o casa particular i fins i tot hi ha colles o grups qui junta dos o tres paelles en una sola més gran. És el cas per exemple de Compromís, que va cuinar paella per a més de 100 persones i ho feia amb 4 paelles de 4 nanses. A destacar, la gran profusió de grandàries de paelles – en no ser concurs, no es marca un diàmetre fix- i també de mètodes per elaborar el plat més típic i internacional de la cuina valenciana. 
La Titànic en plena tasca musical
Considerem que l’organització des de l'Ajuntament en aquest primer any del Vergeret ha estat bona en tots els aspectes, fins i tot no va faltar els policlínics, i una bona orquestra per animar el fi de festa: Titànic va saber estar amb una mescla de cançons dels 60/80 amb altres actuals de manera que tots pogueren participar del ball.

6 comentaris:

Enric Estuch i Ferrando ha dit...

El comentari general es que el lloc era millor que els sequers. Que fea més ferd al estar vora riu ? Doncs xaqueta i en pau.
Els pares comentaven que teníen millor controlats als menuts. I la bervena a ras cobert millor que a cel ras.
Lo únic pense sería que les taules i cadires a la part Est del carrer Corts Valencianes ficar.les també en la part sud d.este cap al carrer riu perquè quedaven un poc allunyades.
Peró bé, es el meu punt de vista i el que he escoltat i expossaré en les reunions que es faran per a vore el modèl futur de festes que volem els vallers on espere acudisca un muntó de gent i entre tots fem les millors festes possibles.

Anònim ha dit...

El lloc bo. Millor que els Sequers
Unes critiques: va faltar molta llenya i faltaven més punts d'aigua.

Anònim ha dit...

La verbena va començar massa tard. Molta gent se´n va anar per no estar aguantant el fred. Si haguera començat més prompte molta més gent s´haguera quedat més estona.

Unknown ha dit...

Exit??? Molt de fum, en poca zona, les paelles estaben molt juntes, faltaba Espai... I les taules??? En el 251 i unes 10 taules mes no hi había llum, vam tindre k sopar en la llum del mobil

Anònim ha dit...

jo vaig fer una paella i això que dius de falta d'espai i que estaven juntes, ni en la meua paella ni en les veïnes ho vaig notar. Estaven prou separades i això es pot apreciar molt bé en les fotos que ací es publiquen. Hi ha quatre fotos i es veu ben bé que hi ha una bona separació d'unes a altres. Jo no he notat cap diferencia d'ample de quan les feien en els Sequers i tots els anys n'he fet una.
Crec que parles per parlar.
I quant al fum, normal en una nit de paelles cuinades amb llenya. En els Sequers també feia fum. O ací esperaves trobar vapors de colònia i fragancia celestial eixint de la llenya.

Unknown ha dit...

Ja ja ja, se de k parle, en les fotos tot molt bonico, cada u te la seua opinió i jo le donat, i Per lo menos done la cara i no Soc CAP anonima!!!!!!!