L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 24 de setembre del 2015

Avui s'ha iniciat el III Cicle d'Economia i Territori amb una xerrada sobre el banc de temps


La primera sessió del III Cicle d’Economia i Territori que ha tingut lloc a la Casa de la Cultura ha tractat sobre el projecte “Els bancs de temps: una experiència d’economia social i cooperativa”, una iniciativa impulsada per la regidora de Serveis Socials i Cooperació, Noèlia Alberola, en col·laboració amb la regidoria de Foment Local, de Josep LLácer, i que  compta amb l’ajut de la Coordinadora del Banc de Temps de Gandia i del Cercle Euram de la Safor.

Els bancs de temps es basa en una filosofia novedosa que, per dir un exemple aproximatiu, tindria molt a vore amb les relacions que s'establien abans a nivell de veïnat i l'ajuda que es donaven els uns als altres: jo cride al veí, que sap canviar la soleta de l'aixeta i jo li puc anar a fer la compra a la seua dona que camina malament.


Com s'ha dit, els diners no intervenen sinó les hores i només s'aplica a coses puntuals i que no entren en conflicte ni en competència amb professionals. Un exemple que podria explicar-ho: no demanes que et pinten tota la casa, pots demanar ajut per repassar una paret o arreglar uns desconxats i a canvi rebre per exemple, una ajuda a un tema concret escolar del teu fill, no ser el professor particular a canvi de pintar la casa. És una de les coses que més s'ha remarcat i de fet en localitats on ja està en pràctica, cas de Gandia, o Bilbao, no s'ha donat cap conflicte.

En resum,  són serveis fets a canvi d'uns altres serveis i s'intercanvia el temps dedicat perquè siga tornat amb un altre temps. No hi ha moneda per a fer pagament, són les hores,  el temps de dedicació que s’intercanvia entre les persones.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, manifestava que “es tracta d’un projecte que vol donar resposta a les necessitats de les persones a partir de l’ajuda mútua. És una forma de fomentar la cooperació i la solidaritat, i que millora la qualitat de vida d’estes persones. Tot, sense crear cap impacte negatiu en el comerç local”.

L'experiència molt escampada a Bilbao, va ser importada per Gandia, de la qual Tavernes rebrà ajuda i col·laboració per impulsar el banc de temps de la nostra ciutat.