L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 19 de setembre del 2015

El dia 26, dissabte, hi haurà una jornada de portes obertes al jaciment de Bolomor



Vista general dels treballs (setembre 2015)

El passat dia 7 l’equip de científics que efectuen les excavacions arqueològiques del jaciment prehistòric de Bolomor van iniciar les tasques anuals. Serà un mes de treball al jaciment que tindrà continuïtat al llarg de l’any en l’estudi de les troballes en els centres universitaris i laboratoris.

Les tasques, dirigides per Josep Fernández, es duen a cap en el nivell XIII (Fase Bolor II) entre els 250.000 i 150.000 anys d’antiguitat, corresponent el nivell XIII sobre els 150.000.

Introducció de dades a l'Estació Total (setembre 2015)

Un temps de clima temperat a càlid, molt humit i amb predomini de la pluja, la qual fa que desaparega la fauna de clima fred i es troben restes d’animals de clima càlid i temperat, fins i tot amb restes d’animals que ara tenen reduït el seu hàbitat a Àfrica o Àsia com l’elefant. El clima càlid i les pluges suposarà també un canvi en les condicions físiques de la Valldigna: la mar entra dins de la vall i forma en la costa restingues i albuferes.

Treball de separació de restes òssies (setembre 2015)
Com ve essent habitual, l'equip de Bolomor, ha organitzat també una jornada de portes oberta que es realitzarà el pròxim dissabte dia 26. La jornada permetrà als veïns de Tavernes i de la Valldigna que visiten el jaciment, un dels més important d’Europa quan a les datacions en l'ús del foc per l'home, a més de ser el lloc on s'han exhumat les restes humanes més antigues de les terres valencianes. Intentarem saber com s'efectuarà la visita i informarem al llarg dels pròxims dies.