L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dissabte, 8 de novembre del 2014

Inauguració de "Restes de vida, restes de mort" a la Casa de la Cultura



Ahir es va inaugurar l’exposició “Restes de vida,restes de mort” una col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes amb el Musseu de Prehistòria de la Diputació de València que ofereix una visió nova i actualitzada de la mort en la prehistòria.

La regidora de Cultura, Pilar Altur, va agrair a la Diputació el haver portat a Tavernes l’exposició, cosa en la que també va incidir l’alcalde Jordi Joan que agraïa tot l'esforç dels investigadors perquè eixe treball fa possible les exposicions, al igual que va remarcar tot el que s’està treballant a la cova de Bolomor. 


Durant l'acte es va tindre un record carinyós i emotiu a Paco Teodoro.


Santiago Grau, cap de la unitat de difusió didàctica i exposicions, va fer l'explicació de que en totes les cultures i religions s'ha mantingut una vinculació amb els morts, per a donar pas a Begoña Soler, comissaria i coordinadora amb el Museu de Prehistòria de València, que va fer un recorregut didàctic per l’exposició i va explicar les investigacions de la mort a la prehistòrica del País Valencià, però que va remarcar que més que per a la mort ens serveix per saber com vivien. Va il·lustrar l’explicació amb alguns exemples, per exemple com enterraven els morts a les sitges, empaquetant-los, però que fins ara no saben el perquè.

En resum, molt bona exposició del Museu de Prehistòria que abarca i explica l'evolució de la vida, les costums, la mort i els rituals de soterrament dels éssers humans des del paleolític fins a l'edat del bronze. En els expositors es poden vore rèpliques de les troballes més importants del País Valencià, combinades amb vídeos i panells explicatius.




L'acte ha sigut presidit per l'alcalde Jordi Joan i ha comptat amb la presència de membres del govern, i no cap de l’oposició malgrat ser un acte en col·laboració amb la Diputació de València.

L'exposició se'ns presenta dividida en quatre parts "Enfrontar-se a la mort", "L’Arqueologia Funerària", "Morir en terres valencianes" i "Noves tècniques per a vells ossos" i romandrà oberta de dilluns a divendres de 6 a 8 de la vesprada, amb visites guiades els dimecres 12, 19 i 26. 
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No va anar cap representant de cap partit més?

La Cotorra de la Vall ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Enric Estruch, Secretari General de d-UxT ha dit...

Efectívament vaig estar en el concepte en que reberem invitació, quant la reba com a Secretari General de D-UxT així i allí si puc estaré.