L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimarts, 7 d’octubre del 2014

Augmenta l'atur a setembre en la Safor-Valldigna

La Safor-Valldigna ha augmentat en 858 el nombre d'aturats al setembre, dels quals més de la meitat (511 més) són de  Gandia, i això confirma que els contractes de l'hostaleria i serveis viuen de la influència del turisme.

La finalització de la temporada turística alta, avançada per l'inici del curs a la primera setmana de setembre (¡¡¡Bravo pel PP!!!) i la poca activitat agrícola sense iniciar la temporada citrícola han confirmat el que s'esperava: setembre no és un bon mes per a l'ocupació.

La Safor-Valldigna es queda amb 18.983 persones demandants d'un lloc de treball, i Gandia supera amb escreix la barrera dels nou mil en arribar a 9.181, o siga 511 més que el mes passat,. Tavernes i Oliva tenen 2.073 i 2.700 aturats, 155 i 107 nous aturats, respectivament.

Del total d'aturats a la Safor-Valldigna, 14.000 pertanyen al sector serveis, mentre que 1.824 son de l'àrea de la construcció; 1.622 del camp industrial, i 881 del sector agrícola. El comerç o el turisme agrupa la major part dels demandants, el 74 % de les persones que cerquen ocupació en la comarca.

I més xifres perquè comprenguem al fet que nivell de treball precari ens ha portat la reforma laboral i la política del PP: en la comarca al setembre es van signar 6.566 contractes laborals, el 91 % d'ells temporals. El sindicat CC OO de la Safor ha indicat que els contractes a temps parcial segueixen incrementant-se i marquen clarament una tendència de precarietat laboral.

Més enllà de les xifres hi ha el drama. De les quasi vint mil persones que cerquen treball, quasi la meitat han quedat sense ingressos en haver finalitzat l'etapa de cobrar la desocupació. I açò comporta dos fenòmens: increment de la pobresa i l'eixida de ciutadans, a la recerca de treball en altres zones o països europeus.