El “I Festival de Corals Cançons a la Mar” organitzat per l’Ajuntament de Tavernes ha sorprés per l’èxit aconseguit de públic i per la gran acollida que ha tingut entre els residents a la platja, els quals ompliren el recinte preparat per l’Ajuntament al voltant del llac de la Goleta. De fet, hi hagué moments en què la gent dempeus era més que l’asseguda a les cadires, un fet que obligava a dur-ne més durant la celebració dels festival.
El festival havia triat com a lloc de celebració l’esplanada davant del llac, un espai que ofereix un marc incomparable i bell, com es pot comprovar en les fotografies que acompanyen aquesta noticia. L’escenari s’havia preparat en la zona que s’endinsa enmig del llac a través del pont, de manera que feia la impressió que els cors cantaven des del mig de llac, encara que eixe fet i el ser a l’aire lliure obligava a sonoritzar l’esdeveniment, així com preparar un sistema de llums per a l’escenari.
El sistema de llum contribuïa també, com un element més de l’escena, a donar notes de colorit. Eixe us de llum i so suposem que farà plantejar a l’organització a endarrerir l’hora del festival, doncs sembla que a mitja fosca, quan el sol deixa de batre damunt l’esplanada, atrau més als espectadors perquè es refreda l’ambient ajudat també per les brises d’una mar situada noms a uns centenars de metres.
Les tres corals participants. Per ordre Almoines, Vila-Real i Tavernes |
Actuacions acurades, de bona qualitat, mesclant peces tradicionals amb havaneres, cas de la coral d’Almoines i de Tavernes, mentre la coral de Vila-Real va interpretar cançons més actuals.
Totes les corals interpreten "La Barraca" de Chover |
Fran Lledó, director de Marinyén de Tavernes, va dirigir el cant comú |
El públic assistent ha aplaudit de valent cadascuna i totes les peces interpretades i ha tingut un reconeixement especial al cant comú de “La Barraca”, la peça tradicional vallera, transcrita pel mestre Antonio Chover, recentment desaparegut, i que es va convertir en un homenatge al compositor valler.
Entre els assistents, l’alcalde de la ciutat, Jordi Joan, la regidora de Turisme i primer tinent alcalde, Carmen Canet, impulsora del festival i membres de la corporació que seguiren l’esdeveniment amb gran atenció. Al final de l’acte es va lliurar una reproducció de la Torre de Guaita, símbol de la platja, a les corals participants.
-
4 comentaris:
Molt bona idea l'ubicació de l'escenari. I com bé dius Cotorra, més tard havera segut més espectacular encara.
Gracies a la gent que va montar el tinglao, (entarimat i iluminació). De tan en tan es con-venient reconeixer el treball dels "currantes".
Sincerament, no sabem si aquest darrer comentari està dirigit a nosaltres. Per la banda nostra, i des del moment que qualifiquem de gran èxit, dins del gran èxit posem tots els que hi han participat.
I això amb independència de que hi ha treballs que es cobren, i se suposa que quan un cobra, es per a donar un excel·lent servei. Però amb això entraríem en un altre debat.
De tota manera, repetim: un èxit per banda de tots: Ajuntament, empleats municipals, corals, presentadors... i públic.
Entrevista a Carmen Canet en el programa La Mar Salà de Levante TV:
http://videotecahtml5.es/levantetv/media/la-mar-sala-dijous-31-de-juliol-1-part
Publica un comentari a l'entrada