L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimarts, 26 d’agost del 2014

Bolomor ha tingut protagonisme en la 14 Mostra Internacional d'Arquitectura de la Bienal de Venècia.


Vista general de la sala
 El jaciment paleolític de Bolomor de Tavernes ha tingut enguany un important protagonisme en la “14 Mostra Internacional d’Arquitectura de la Bienal de Venècia”. La Mostra d’Arquitectura és una secció de la Bienal de Venècia creada en 1980 amb l’objectiu de desenvolupar propostes i oferir ferramentes per a les innovacions en el context urbà. 

En conjunt,  ve a ser una mostra sobre l’evolució universal de l’arquitectura, una exposició sense edificis reals però si compta amb instal·lacions on es visualitzen models d’arquitectes consagrats, joves valors, sense oblidar mostrar al públic quina ha estat l’evolució a través de la història d’aspectes arquitectònics que són fonamentals avui dia en edificis o en l’entorn urbà, cas per exemple de la climatització i/calefacció. 

I és ací on ha tingut protagonisme el jaciment valler, en haver estat elegit com a l’inici de la mostra que explicava tot el camí seguit per la climatització i calefacció de les llars des de temps prehistòrics, fins les tendències més avantguardistes i novedoses actuals. 
Detall del foguer amb imatge de la cova al fons
Una maqueta a escala real d’uns dels foguers de Bolomor ha presidit la sala dedicada a aquest apartat en la Bienal. Facilitada pel Museu de Prehistòria valencià reprodueix un dels foguers i va ser confeccionada després d’haver obtingut “in situ” el motlle original, un treball que van efectuar especialistes en aquests treballs. Aquesta maqueta es pot també visualitzar en el museu valencià. 

Com es pot observar en les fotografies, la maqueta presidia la sala de la Bienal destinada a la calefacció i en la paret del fons il·lustrada amb una fotografia del jaciment on es veu la divisió estratigràfica i els científics treballant, mentre amb lletres roges s’explicava la història i característiques d’aquest foguer de Bolomor.
-

1 comentari:

Unknown ha dit...

Home tu ja saps ,que Quan en els altres puestos estaven gelantse mosatros ja feem foc