L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

diumenge, 27 de juliol del 2014

Francesc Giner i Perezpérez, fill predilecte de Tavernes, ha faltat avui a Cullera.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, lliura a Francesc Giner el nomenament de fill predilecte.
El fill predilecte de Tavernes, Francesc Giner i Perezpérez, ha faltat avui. Havia estat declarat "fill predilecte" de Tavernes en el plenari del passat mes de novembre. El soterrar serà demà, a partir de les 5 de la vesprada, en l'església dels Sants Joans de Cullera. 

La Cotorra de la Vall vol expressar el seu condol a tota la seua família, al temps que manifesta el sensible pèrdua que representa per al poble valencià el traspàs de Francesc Giner, un treballador incansable i constant per la nostra llengua, la nostra cultura i per la dignitat del País València.
Descanse en pau.

Francesc Giner i Perezperz, nascut a Tavernes, es va traslladar a Cullera en casar-se. De ben jove va col·laborar amb Sanchis Guarner en la part valenciana del diccionari Català-Valencià- Balear. Vicepresident del Centre Cullerenc de Cultura, l’any 1958, va ser nomenat el 1959 Cronista Oficial de la Ciutat de Cullera. 

Profund coneixedor de la toponímia valenciana, treballa de valent en el “Onomasticon Cataloniae” de J. Coromines, (obra de 10 volums), fent el treball de camp a les comarques de la Ribera i la Safor, en especial dedicació a la Valldigna. Per aquest treball, va rebre un homenatge de filòlegs i lexicòlegs, a la Biblioteca Valenciana. 

Va rebre el premi de la Societat Catalana de Geografia, pels seus treballs sobre toponímia, (any 1963) i va ser soci fundador i membre de la primer junta de Acció Cultural del País Valencià. 

L’any 1993, l’Ajuntament de Cullera, reunit en Plé, li concedí per unanimitat el títol de Fill Adoptiu de Cullera. L’any 2002, va rebre el Guardó d’Or que atorga els Consells Comarcals de La Ribera, pel seu compromís amb la cultura, la llengua, la història i la societat valenciana i riberenca i l ’any 2010, les jornades d’estudis històrics li van retre el merescut homenatge.
-