L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 30 de setembre del 2008

Els PAIs de Tavernes investigats a Europa


Pel seu interés per a la Valldigna, i Tavernes en especial, reproduïm els paragrafs i mapa que ens afecten publicats per “El Mundo”, diari que està més bé en la sintonia del PP. Conservem el castellà original.

POR NO ACREDITAR GARANTÍAS DE ABASTECIMIENTO HÍDRICO
Bruselas somete a análisis un total de 129 proyectos sólo en la Comunidad Valenciana. Cuestiona 15 planes en Tavernes, ocho en Cullera, siete en Riba-roja y seis en Xixona

ANTONI RUBIO
VALENCIA.- Aparecen todos los grandes proyectos: Porxinos, el Manhattan de Cullera, Pego Golf, el PAI Nou Mil·lenni de Catarroja, el Plan Rabassa de Alicante... y, así, hasta un total de 129 planes urbanísticos de la Comunidad Valenciana que han sido puestos en entredicho por la UE.
La Comisión Europea ha dado dos meses de plazo para investigar todos estos proyectos que, a su juicio, fueron aprobados sin acreditar que disponen de agua suficiente o, incluso, con un informe negativo por parte de la Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ).
Tavernes de la Valldigna, en la comarca de la Safor, es uno de los municipios que sale peor parado, con un total de quince PAIs investigados por no tener el agua acreditada. Entre ellos, se incluyen dos macroproyectos (La Vall del Mar y Granata Golf) cuyo objetivo es recalificar más de 6,7 millones de metros cuadrados de suelo no urbanizable para construir unas 7.400 viviendas.
Especial atención a los campos de golf
Las urbanizaciones vinculadas a campos de golf, un tipo de proyecto que se ha multiplicado en los últimos años, son especialmente vigiladas por la UE. De hecho, además de Pego Golf, Bruselas ha pedido que se investiguen otros planes como La Serreta Golf, en Novelda, el futuro campo de Alfara d'Algímia, el mencionado Granata Golf, en Tavernes de la Valldigna, o Xirillent Golf, en Alcoi, entre otros.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Segurament ni els de Bruselas ni els de El Mundo coneixen el recent anunci de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (publicat en el BOP del 13 de setembre) sobre concessió d’aigües subterrànies per a l’abastiment de Tavernes de la Valldigna. Que diu:

ANUNCIO
En el expediente instado por AYUNTAMIENTO DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA sobre concesión de aguas subterráneas renovables mediante siete pozos sitos en el término municipal de Tavernes de la Valldigna (Valencia), con un volumen máximo anual de 2.222.576 m3/año y un caudal máximo instantáneo de 314 l/seg., con destino a Abastecimiento de la población, se ha resuelto
favorablemente con arreglo a las condiciones impuestas por esta Confederación Hidrográfica del Júcar, autorizando dicha legalización en el expediente referencia 2004CP0062.
Lo que de orden de su Presidencia se hace público en cumplimiento de las disposiciones vigentes.
Valencia, 5 de agosto de 2008.-El jefe del Area de Gestión del D.P.H., José Antonio Soria Vidal.
2008/20094

Anònim ha dit...

No vullgues enganyar-mos que no és així. Això és per a Tavernes i platja actual. Ho diu ben clar la situació dels pous i l'edicte informatiu.
No parla res dels PAI'S futurs.

Mireu l'enllaç http://bop.dva.gva.es/bop/drvisapi.dll?MIval=DI_VerEdictoVis&idEdicto=1068891&miIdioma=C

Anònim ha dit...

a mi m'extranya que autoritzela legalització.
No seran els pous que ja tenim per l'aigua potable i que no eren encara ben legals??

Anònim ha dit...

Crec que està ben clar: es refereix als pous que fins ara donen aigua potable al poble i a la platja i que estaven il·legals com ben sabia l'ajuntament.
Ara són ja legals i la publicació del BOP del 13 de setembre no té res a vore amb els PAI'S de Bancaja i de el Massalari.
Caldria que l'autor anònim del primer comentari ho preguntara als seus amics del PP ,que segur li ho aclariran millor.

Anònim ha dit...

Crec que el de l'últim comentari, pel que he vit, te molta raó...

Anònim ha dit...

soc juanjo i voldria deixar ben clareta una cosa perque cada vega que proyecten una cosa aci a la valldigna es enseguida no no no no sien conte de proyectes que yo no dupte que siguen beneficiosos per a la valldigna proyetaren una planta nuclear o una macrocarcel uyyyyyyy no vullc ni pensar ho la que savera armat ahhh i un altra cossa el meu valencia a molts li parexera paleto pero es valencia no catala queda claret i no vullc amenaces mai ya soc valencia en arrels valencianes albufera taronjes paella falles orxata trinquet benidorm etc aixo es cultura catalana digueu ahhh una cosa no soc del pp malpensats vaig al hortaaaa pero vosatros catalanistes es cregueu imtelectuals y en bones carreres xe xe tindre que ser vosatros mateixa qui vullga parar la vall del mar adeu

Anònim ha dit...

io bolia denusiar que en el poble ania una cudrilla de cullidors que as dediquen a furtar taroches i lla asanpillat baries begades i ningu fares per evitaro i saven quison pare ifill .si conpren un bancal cullen eixe ial del costat.sials pillen pagen ,isi no tot ganansial